Fenerbahçe'nin Türk Bayrağı Skandalı

İMZALADILAR İMZALMADIK DEDİLERF.Bahçe yine doğruyu söylemediFenerbahçe limasol’da oynayacağı maç için stada Türk bayrağı getirmeyeceğine dair belgeyi imzalamışTÜRKİYE DEĞİL FENER CUMHURİYETİFenerbahçe'nin yarın deplasmanda AEL Limassol takımı ile oynayaca

Fenerbahçe'nin Türk Bayrağı Skandalı

İMZALADILAR İMZALMADIK DEDİLER

F.Bahçe yine doğruyu söylemedi

Fenerbahçe limasol’da oynayacağı maç için stada Türk bayrağı getirmeyeceğine dair belgeyi imzalamış

TÜRKİYE DEĞİL FENER CUMHURİYETİ

Fenerbahçe'nin yarın deplasmanda AEL Limassol takımı ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçı öncesinde taraftara "Stada KKTC veya Türk bayraklarını stada götürmeyeceğim'' belgesi imzalatımıştı.

Sarı-lacivertli kulüp, bu imza ile ilgili "Söz konusu durum ile ilgili yegane tasarrufu bu olup Yönetim Kurulumuzun anılan müsabakaya bayrak götürülmemesi konusunda herhangi bir talimatı ve yönlendirmesi bulunmamaktadır" açıklaması yapmıştı.

Ancak KKTC'de yayınlanan Havadis Gazetesi yayınladığı belgede Fenerbahçe Spor Kulübü Dış İlişkiler Müdürü Turgay Acar, Dernekler Sorumlusu Murat Boyraz ve Komite Başkanı Bülent Erciyas'ın imzası bulunuyor.HÜRRİYET’in hafta sonu Türkiye gündemine bomba gibi düşen ‘Bayrak açmayacağıma söz veriyorum” haberinde yer alan, Fenerbahçe Yönetimi ile KKTC’deki taraftar dernekleri arasında imzalanan 12 maddelik yasaklar protokolü KKTC’de ortaya çıktı.

 FENERBAHÇE KULÜBÜ'NÜN BAYRAK AÇIKLAMASI

 Fenerbahçe Yönetimi ile KKTC arasında imzalanan orijinal belgeyi, KKTC gazetelerinden Havadis yayınladı. Hürriyet’in elde ettiği bilgilere göre, gizli protokolün imzalanması şöyle gerçekleşti: Ada’dan gelen taraftar dernekleri yöneticileri 11 Ekim Perşembe günü İstanbul’da Fenerbahçe Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar ve Dernekler Sorumlusu Murat Boyraz ile gizli bir toplantı yaptı. Toplantıda Rumların AEL Limassol-Fenerbahçe karşılaşmasında KKTC’den gidecek taraftarların uyması gereken kurallar, ‘KIBRIS DERNEKLERİNİN YAPACAKLARI UYGULAMALAR” başlığı altında belirlendi ve hazırlanan protokol dernek yöneticileriyle imzalandı.

  Yasaklar listesinde Türkiye ve KKTC bayraklarının götürülmeyeceği ve Fenerbahçe’nin Larnaka havaalanında taraftarlarca karşılanmayacağı kuralları 5 ve 6’ncı maddeler de yayınlandı.

 Derneklerin Rum tarafındaki maça KKTC üzerinden bilet satın alarak gidecek 1140 taraftara yönelik hazırladığı protokol şöyle:

 "BAYRAĞI AÇMAYACAĞIMA SÖZ VERİYORUM"

 KIBRIS DERNEKLERİNİN YAPACAKLARI UYGULAMALAR

 1. Taraftar kartı olanlara maç bileti verilecektir.

2. Taraftar takibinde mesuliyet tamamen derneklere aittir

3. 650 adet bilet KKTC Fenerbahçeliler Derneği’ne, 350 adet Bilet Kıbrıs Türk Fenerbahçe Taraftar Derneği’ne, 140 adet bilet kulüp tarafından alınmaz ise, 50 tanesi Kıbrıs Türk Taraftar Derneği’ne, kalanı da KKTC Fenerbahçeliler Derneği’ne verilecektir.

4. “UEFA Bağlayıcı Güvenlik ve Emniyet Talimatları”nın İngilizce ve Türkçe kopyaları, dernek yetkililerine bilet alacak taraftarları bilgilendirmek üzere teslim edilecektir.

5. Türk ve KKTC bayrağı götürülmeyecektir, sadece Fenerbahçe bayrakları götürülecektir.

6. Fenerbahçe Kafilesi, havaalanında KKTC tarafları tarafından karşılanmayacaktır.

7. Taraftarlar maç saatinden önce hudut kapısında bulunacak, stada maç başlamasına 2 saat kala alınacaktır.

8. Bilet alacak kişilerin doğum tarihi, adı soyadı, bilet numaraları listeye kaydedilecektir. Bilgiler İngilizce kaydedilecektir.

9. Hudut geçişinde 10 dakika arayla 4 veya 5 otobüs aynı anda giriş yapacaktır.

10. Otobüslerin plaka ve gidiş-dönüş saatleri bildirilecektir.

11. Otobüslere alkollü binilmeyecektir.

12. Taciz edici pankartlar ve zoomlu fotoğraf makinaları alınmayacaktır.

13. Komite Bülent Erciyas’ın Başkanlığı’nda; Gökan Necipoğlu, Erçin Çoban, Ali Cansu’dan oluşacaktır. 

 

 

İMZALAR

 

 

Turgut ACAR - Fenerbahçe Spor Kulübü Dış İlişkiler Müdürü

Murat BOYRAZ - Fenerbahçe Spor Kulübü Dernekler Sorumlusu

Bülent ERCİYAS - Komite Başkanı

Gökhan NECİPOĞLU - KTFT Derneği As Başkanı

Ersin Çoban KKTC - Fenerbahçeliler Dernek Başkanı

Ali CANSU KTFT - Derneği Başkanvekili.

Trabzonspor ise Fener'in tam aksine Rum kesiminde oynadığı maçlarda Trabzonsporlu taraftarlar gururla Türk bayrağını tribünlerde sallamışlardı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor