Fenerbahçe'nin Mızrak'lı maçları

İlk golde Açık ofsaytı göremeyen Nihat Mızrak’ın ikinci golde de temas olmayan pozisyonda orta hakem uyararak penaltı vermesini sağladığı iddia ediliyor.Nihat Mızrak uzun yıllardır yardımcı hakemlik yapıyor, Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi'nin BESYO bö

Fenerbahçe'nin Mızrak'lı maçları

İlk golde Açık ofsaytı göremeyen Nihat Mızrak’ın ikinci golde de temas olmayan pozisyonda orta hakem uyararak penaltı vermesini sağladığı iddia ediliyor.

Nihat Mızrak uzun yıllardır yardımcı hakemlik yapıyor, Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi'nin BESYO bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışıyor

Mızrak, 25 Ocak 2004 de oynanan, Cem Papila’nın yönettiği ve beş Beşiktaşlının oyundan atıldığı Beşiktaş-Samsunspor maçının da yardımcı hakemi. Bilindiği gibi o sezonu Fenerbahçe şampiyon bitirmişti.

19 Aralık 2008’ de oynanan Konyaspor – Fenerbahçe maçında Fenerbahçeli Önder’in elle attığı golde orta hakem Kuddusi Müftüoğlu golü iptal etmiş ancak yan hakem Nihat Mızrak orta sahaya koşarak ve Müftüoğlu’nu uyarıp golü verdirmişti.

Mızrak bu sezon ligin ikinci yarısında Trabzonspor'un Şükrü Saraçoğlu'nda Fenerbahçe'ye 2-0 yenildiği maçta da görev yaptı.

Nihat Mızrak TFF dergisinde 5 kırmızı kart çıkan Beşiktaş – Samsunspor maçını şöyle değerlendiriyor.

 

 

Hakemlik kariyeriniz boyunca unutamadığınız maçlar var mı?

Hem de birkaç tane. Birisi 2003-2004 sezonunda İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Samsunspor maçı. O karşılaşmada Beşiktaş'tan 5 oyuncu kırmızı kart görmüş ve maç yarıda kalmıştı. Maça Cem Papila ile birlikte çıkmıştık. Benim için asla unutulmayacak, mükemmel bir maçtı.

Zago'ya gösterilen ilk kırmızı kart benim katkımla olmuştu. Cem Hoca, Zago'ya ilk sarı kartı gösterdikten bir süre sonra, aynı oyuncu 3-5 metre yanımda bir mesafede rakibe faul yaptı. Faulden hemen sonra hocayla göz göze geldik ama kendisinde kart gösterme yönünde bir hareketlenme yoktu. Hocanın faulü açıdan dolayı tam olarak göremediğini düşündüm ve pozisyon çok yakınımda gerçekleştiği için Zago'nun ikinci sarı kartla cezalandırılması gerektiğini ilettim. Cem Hoca da bunun üzerine kendisini oyundan ihraç etti. Bu ihraçtan sonra daha da dikkatli olmalıydık.

Konya – Fenerbahçe maçı ile ilgili o günkü basının değerlendirmesi:

 

Konya – Fenerbahçe maçı ile ilgili o günkü basının değerlendirmesi:

Konyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın 32. dakikasında ise kullanılan serbest vuruşta Konya kalecisi Oğuzhan'ın yumrukladığı top yakın mesafedeki Önder'e çarparak ağlara gitti. O Sırada Önder ellerini yana ve yukarıya doğru açmıştı. Hakem Kuddusi Müftüoğlu, ofsayt gerekçesiyle önce iptal kararı verdi ve topun serbest vuruşla yeniden oyuna girmesini istedi. Müftüoğlu'nu kararından vazgeçiren şey, yardımcı hakem Nihat Mızrak'ın "hocam ofsayt yok" diyerek santraya koşması oldu. Konyasporlu futbolcular bu gole "elle müdahale" olduğu yönünde uzun süre itirazda bulundular. Ancak hakemlerin aralarındaki konuşma ofsayt mı değil mi şeklindeydi. Elle oynanmadığından özellikle yan hakem Mızrak, açısı gereği o kadar emindi ki, maçın hakemine sadece "ofsayt değil" uyarısında bulundu. Elle oynamanın esamesi bile okunmadı.

Nihat Mızrak'tan bir anı.

 

Son olarak bir Nihat Mızrak Anısı

Futbol Federasyonu’nun Tam Saha Dergisi’nde yer alan bir hakem anısı herkesi çok güldürdü. İşte tam Türklere has fıkra gibi yaşanmış bir anı:

Olayın kahramanı yardımcı hakem Nihat Mızrak; maç, Denizlispor-Fenerbahçe...

Bilindiği gibi, maç formalarında eskiden futbolcu adlarının yazıldığı bölümde reklam alma uygulaması başladı. Denizlisporlu oyuncuların sırtında da Aynes reklamı bulunuyor. Bu maçta diğer yardımcı, "Aynes ayağını kaldır, kramponuna bakayım" diyor. Bu sırada yanlışlık fark ediliyor, karşılıklı gülüşme oluyor.

Ancak Mızrak bu yanlışlığın farkına varmıyor. Maçın son dakikalarında bir karışıklık oluyor, Mızrak devreye giriyor: "Aynes, Aynes, dur... Sakin ol." İçinden de, "Yahu bu kadar uyarıyorum bu oyuncu beni neden umursamıyor" diye düşünüyor.

O sırada diğer yardımcı telsizden, "Nihat ağabey, Aynes oyuncunun ismi değil, forma reklamı!"

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor