Fenerbahçe'nin ilginç çelişkisi!

Fenerbahçe Spor Kulübü, Çaykur Rizespor maçının ardından takım otobüsüne yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından bir basın toplantısı düzenledi.Toplantıda çelişkili açıklamaların yapıldığı görülürken Fenerbahçe yönetici Tolga Deniz Aytöre ilk olara

Fenerbahçe'nin ilginç çelişkisi!

Fenerbahçe Spor Kulübü, Çaykur Rizespor maçının ardından takım otobüsüne yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda çelişkili açıklamaların yapıldığı görülürken Fenerbahçe yönetici Tolga Deniz Aytöre ilk olarak saldırının Trabzonspor – Fenerbahçe çekişmesiyle ilgili olmadığını söylerken daha sonra bir başka yönetici ise Trabzonspor cephesinden yapılan açıklamaları malzeme olarak kullandı.

Fenerbahçeli yönetici  Tolga Deniz Aytöre eylemi Fenerbahçe’ye yönelik yapılan bir suikast olduğunu dillendirirken “Bu Trabzonspor odaklı bir eylem değildir, terör eylemidir. Çok iyi biliyorsunuz ki, bunun Trabzonspor - Fenerbahçe hesaplaşmasıyla alakası yoktur. Tekrar ediyorum, bu saldırıyı bir camiaya ya da bölgeye mal etme gibi bir düşüncemiz yok. Terör örgütünün beslendiği bazı fay hatlarını ortadan kaldırmamız gerekiyor. Amaçlanan her ne olursa olsun, bir toplumsal zıtlaşmanın hiçbir yerinde Fenerbahçe olmayacaktır. Camiaları, toplumsal zıtlaşmanın parçası yapmamak için elimizden geleni yapacağız ve bugüne kadar da yaptık. Terörist eylemleri ortadan kaldırmak için elbirliği ile bir şeyler yapmamız gerekiyor. Soruşturma çok sıcak ve çok net ifadeler de kullanmak istemiyoruz. Öncelikle Fenerbahçe ayrımcılığını bir kenara bırakmak lazım, daha da öteye gidiyoruz Fenerbahçe faşizmini ortadan kaldırmak lazım. “ ifadelerini kullandı.

Aytöre, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yaptığı açıklamalara değinerek  açıklamayı “Gayriciddi” olarak yorumladı.

Aytöre; “Fenerbahçe Başkanı'na 3 Temmuz'dan bu yana ağza alınmayan küfürler ederseniz, iftiralar atarsanız ve bunlar cezalandırılmazsa bu şiddet körüklenir. Şike davasından kimsenin beslenmesine izin vermemeliyiz ve bu sebeple de yargılama en kısa süre içerisinde sonuçlanmalıdır. Dün bir kulüp başkanının (İbrahim Hacıosmanoğlu) açıklamalarını dinledim, ciddi konular ciddi kişiler ile çözülebilir. Bu ülkede daha geçen hafta bir hukukçu öldürüldü. Siz o eylemin olduğu yerde başsavcının arsası var şeklinde bir açıklama yapıyorsunuz. Bu kadar alt metni boş, bu kadar gayriciddi sözlerle buraya ulaşmak o kadar kolay ki. Bu gerginliğin sebebi Fenerbahçe ya da Aziz Yıldırım değildir! İzaha muhtaç, hiçbir anlamı olmayan, çözüm önermeyen konuşmalardan vazgeçmemiz lazım artık. İnsanlar hala espri yapıyor, olayın farkına varsın. Herkes kendine gelsin.” Şeklinde konuştu.

Sağduyu çağrısı yapan Fenerbahçeli yöneticinin aynı anda Trabzonspor’u ve başkanını toplumun önüne atması hayretle karşılandı

Vali Abdil Celil Öz’ de eleştiride bulunun Mahmut Uslu biz silahlı eyleme maruz kaldık ama Vali ısrarla taşlı eylem cümlelerini kullanmıştır ifadelerini kullandı.

Ancak Mahmut Uslu’nun Trabzon’da yaptığı provakatif açıklamalar ve saldırıyı Trabzonspor ile Trabzon’un üzerine yıkmaya çalışan ilk kişi olması da bir başka çelişkiyi oluşturdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler