Fenerbahçe'nin acı günü!

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinden Sazak'ın vefat haberi duyurulurken, "İş adamı ve sporcu kimliğinin yanı sıra Fenerbahçemiz’de kademe kademe görev alarak başkanlık yapan Güven Sazak’ın vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma

Fenerbahçe'nin acı günü!

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinden Sazak'ın vefat haberi duyurulurken, "İş adamı ve sporcu kimliğinin yanı sıra Fenerbahçemiz’de kademe kademe görev alarak başkanlık yapan Güven Sazak’ın vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı dileriz" denildi.

Fenerbahçe, kulübün eski başkanının cenaze töreniyle ilgili olarak duyurunun daha sonra yapılacağını açıkladı.

GÜVEN SAZAK KİMDİR?

Güven Sazak 1935 yılında Ankara’da doğdu. 1958 yılında Fenerbahçe kongre üyesi oldu. 12 yıl süreyle Sosyal Tesisler yöneticiliği yaptı. 1993-94’te Fenerbahçe’de başkanlık görevini yürüttü. Fenerbahçe futbol takımı onun döneminde 1993-94 sezonunda bir puan farkla ikinci oldu, ayrıca 1993 yılında Trabzonspor’u uzatmada 1-0 yenerek Başbakanlık Kupası’nı kazandı. Sazak, 20 Nisan 1994’te başkanlık görevini sağlık sorunları nedeniyle bıraktı.

Yüksel inşaat kurucu başkanlığını yaptı.

Ali Şen, Güven Sazak'ın ölümüyle ilgili olarak "Çok yakın arkadaşımdı. Üzüntüm fazla. Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Fenerbahçe Asbaşkanlarından Şekip Mosturoğlu ise, "Ani bir ölüm oldu. Fenerbahçe spor camiasının başı sağolsun. Güven Abi çok sevdiğimiz saydığımız çok değerli bir spor adamıydı. Ne diyeceğimi bilemiyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler