Fenerbahçe özür dileyecek mi?

UEFA Başmüfettişi, TFF'nin, "F.Bahçe yüzde yüz şike yapmıştır" diye telkinde bulunduğunu ileri sürerek hazırladığı ve CAS’a yolladığı ek raporu geri çekti.Bu gelişme sonrası, aksi iddialarda bulunan Ali Koç'un özür dileyip dilemeyeceği merak ediliyor.Şamp

Fenerbahçe özür dileyecek mi?

UEFA Başmüfettişi, TFF'nin, "F.Bahçe yüzde yüz şike yapmıştır" diye telkinde bulunduğunu ileri sürerek hazırladığı ve CAS’a yolladığı ek raporu geri çekti.

Bu gelişme sonrası, aksi iddialarda bulunan Ali Koç'un özür dileyip dilemeyeceği merak ediliyor.

Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesinden sonra Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS), UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu aleyhine tazminat davası açan Fenerbahçe'nin suçladığı disiplin müfettişi Pierre Cornu'nun ek raporunu geri çektiği bildirildi.

Sarı-lacivertli kulüp ile Futbol Federasyonu arasında büyük gerginliği neden olan raporda, federasyon Başkan Vekili Lutfi Arıboğan ile Baş Hukuk Müşaviri İlhan Helvacı'nın şike incelemesi sürecinde kendisine "Fenerbahçe yüzde yüz şike yapmıştır" diye telkinde bulunulduğu iddia edilmiş, taraflar büyük tepki göstermişti.

Şubat ortalarında CAS'ta görülecek davanın seyrini değiştirecek yeni gelişme, Futbol Federasyonu cephesinde memnuniyetle karşılanırken, Fenerbahçe'nin de çok kısa sürede açıklama yapacağı bildirildi.

FENER İSTİFA İSTEMİŞTİ
Disiplin Baş Müfettişi Pierre Cornu, 28 Ağustos'ta İstanbul'a gelip şike soruşturmasını yürüten özel yetkili savcı ile görüştükten sonra UEFA'ya bir rapor vermiş, bu rapor sonrası Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nden men edilerek, yerine Trabzonspor alınmıştı.

Sarı-lacivertli kulübün, UEFA ve TFF aleyhine CAS'ta açtığı tazminat davasında tanık sıfatı ile bilgisine başvurulan Cornu, 18 Kasım'da verdiği ek raporunda Lutfi Arıboğan ve İlhan Helvacı ile İstanbul'daki görüşmeleri sırasında "Fenerbahçe'nin yüzde 1 dahi şike yapmamış olma ihtimali yok mu?" diye sorduğunu, cevaben de "Hayır, yüzde yüz şike yapmıştır" karşılığını aldığını yazmıştı.

Ek roparun ortaya çıkmasından sonra Fenerbahçe, Arıboğan ve Helvacı'yı ağır dille eleştirirken, ikilinin istifa etmesini talep etmişti.

FEDERASYON REDDETMİŞTİ
Fenerbahçe'nin açıklamalarına yanıt veren Futbol Federasyonu, olayın öğrenilmesiyle birlikte 21 Kasım'da UEFA'ya yazı gönderip, Pierre Cornu'nun beyanlarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığını bildirmiş ve CAS'a sunulan ek raporun geri çekilmesini istemişti.

Federasyon, Cornu ile Arıboğan ve Helvacı arasında iddia edilen konuşmanın hiçbir şekilde yapılmadığını savunurken, disiplin müfettişi hakkında kişisel olarak tazminat davası açılacağını duyurmuştu. TFF'nin sert şekilde tepki gösterdiği Cornu'nun önceki gün CAS'taki ek raporunu geri çekmesinden sonra, UEFA tarafından da kızağa alınacağı ve ilk resmi görevinde neden olduğu skandal yüzünden uzun süre görevden uzaklaştırılacağı öğrenildi.

ŞAMPİYONLAR LİGİNE GİTME
UEFA ve TFF aleyhine 45 milyon euroluk tazminat davası açan Fenerbahçe'nin UEFA yetkilileri ile geçen hafta yaptığı iddia edilen temasları neticesinde bazı seçeneklerin masaya konduğu, bunlar arasında CAS'taki başvurudan vazgeçmenin de bulunduğu vurgulandı.

Ancak UEFA'nın bu yöntemi tek başına kabul etmeyeceği, sarı-lacivertli kulübün, Şampiyonlar Ligi'ne gitmemesine gerekçe gösterilen hususları da kabul etmesi yolunda baskı yaptığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler