Fenerbahçe küme düşürülmeliydi

TFF’deki görevinden istifa eden eski PFDK üyesi Yusuf Reha Alp çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eski PFDK üyesi Yusuf Reha Alp, 2010-2011 sezonu ile ilgili konuştu. Hafta başında görevinden istifa eden Alp, "Fenerbahçe, Ankaragücü, İstanbul BŞB, Gençlerbirl

Fenerbahçe küme düşürülmeliydi

TFF’deki görevinden istifa eden eski PFDK üyesi Yusuf Reha Alp çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Eski PFDK üyesi Yusuf Reha Alp, 2010-2011 sezonu ile ilgili konuştu.

 

Hafta başında görevinden istifa eden Alp, "Fenerbahçe, Ankaragücü, İstanbul BŞB, Gençlerbirliği, Karabükspor ve Eskişehir-Trabzon maçlarını etkilemeye çalıştı. Aziz Yıldırım'a da 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verilmeliydi" dedi.

 

Geçtiğimiz hafta, görevinden istifa eden eski Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) üyesi Yusuf Reha Alp, 2010-2011 sezonu hakkında konuştu.

Alp, gündemi sarsacak açıklamalar yaptı. İşte Yusuf Reha Alp'in açıklamalarından satır başları.

 

- Doğru bildiklerinizi yapamadığınız sürece koltuk işgal etmenin bir anlamı olmadığı için istifa ettim.

 

Yıldırım'a 1 yıl hak mahrumiyeti verilmeliydi

 

- Bana göre, F.Bahçe-İstanbul BŞB maçında skoru değiştirme çabası vardı. Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesi vardı, değişti o gerçi, o dönemin 58. maddesine göre; maçın sonucunu etkilemekten Aziz Yıldırım'a 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verilmeliydi. Benim yorumum bu. Eskişehirspor-Trabzonspor maçına, F.Bahçe hakkında yine ceza tayini gerekiyordu. Ama ceza verilmedi. Fenerbahçe-Ankaragücü, Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Karabükspor-Fenerbahçe maçlarında yine Fenerbahçe'ye ceza tayini gerekiyordu.

 

Sahaya yansıyıp, yansımadığına bakmıyorum

 

- Bir futbolcuya şike teklifi götürülmesi, teşebbüstür. Eğer futbolcu bunu kabul ederse, şike olur. Artık bu aşamadan sonra futbolcunun sahada nasıl oynadığına bakılmaz. Sahaya yansıyıp, yansımadığına bakmıyorum.

 

- Trabzonspor hakkında hep tarafsız kaldım. Zaten Trabzonspor, yedi üyenin yedisinin oyuyla aklandı. Kaldı ki, Fenerbahçe'nin diğer sevkli maçlarında benim hiç bir muhalefet şerrim yok.

 

- Bundan sonrasına hukuk karar verecek ama Trabzonspor şampiyon olmalıydı. Bana göre, 2010-2011 sezonun şampiyonu Trabzonsopr olmalıydı"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler