Fenerbahçe Galatasaray berabere

Fenerbahçe Galatasaray maçında neler oldu? Detaylar burada Spor Toto Süper Lig’in 9. Haftasında Fenerbahçe sahasında Galatasaray’ı ağırladı. Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda saat 19.00’da oynanan karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.  Bu sonucun ardından Galatasara

Fenerbahçe Galatasaray berabere

Fenerbahçe Galatasaray maçında neler oldu? Detaylar burada

Spor Toto Süper Lig’in 9. Haftasında Fenerbahçe sahasında Galatasaray’ı ağırladı. Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda saat 19.00’da oynanan karşılaşma 1-1 berabere sona erdi. 

Bu sonucun ardından Galatasaray ve Fenerbahçe puanlarını 18'e yükseltti.

MAÇ ÖZETİ

Konfeti yağmuru altında başlayan karşılaşmada Fenerbahçe, ilk dakikadan itibaren baskı kurmaya çalıştı. Topa daha çok sahip olan sarı-lacivertli ekip, duran toplardan gol aradıysa da bunda başarılı olamadı. Nani ve Van Persie ile ceza alanı içinde tehlikeli olan Fenerbahçe, ilk bölümde Muslera'yı geçemedi. Sarı-lacivertli takım, aradığı golü 37. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ kanatta hazırladığı pozisyonda Diego ile bularak 1-0 öne geçti. Orta sahada aldığı topla sağ kanattan ilerleyen Gökhan Gönül, ceza alanı içine etkili bir orta yaptı. Muslera, Van Persie'den önce topu ceza alanı dışına uzaklaştırdı. Ancak ceza alanı önünde boş pozisyonda topu önünde bulan Diego'nun sert şutunda, kaleye koşan Chedjou'nun müdahale edemediği top filelere gitti. Ev sahibi takım, ilk yarıyı da 1-0 üstün tamamladı. İlk yarıda etkili olamayan Galatasaray ise sadece 1 şut attığı devrede Volkan'ın kaslesinde tehlikeli herhangi bir atak geliştiremedi. 
 
İkinci yarıda Galatasaray beraberlik için baskı kurmaya çalıştı ancak ev ahibi ekip buna uzun sğre fırast vermedi ve pozisyonları bulan taraf oldu. Kjaer ve Markovic ile net fırsatları kullanamayan Fenerbahçe karşısında Galatasaray'ın beraberlik golü 84. dakikada geldi. Sneijer'in ortasında Olcan kısa boyuna rağmeen iyi yükseldi ve skora dengeyi getiren  isim oldu. Bu gol aynı zamanda başarılı ismin sarı kırmızılı formayla attığı ilk lig golü oldu. 
 
Böylece Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi mücadelesi 1-1 berabere sonuçlandı. Böylece sarı lacivertlilerin ezeli rakibine evindeki yenilmezlik serisi 17 yıla yükseldi. 

Maç öncesi bilgiler

fenerbahce-galatasaray-canli-izle.jpg

Galatasaray ve Fenerbahçe daha önce toplam 379 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe 143 galibiyetle rakibine üstünlük kurdu. Galatasaray ise 121 kez kazanırken 115 maçta ise eşitlik bozulmadı.Fenerbahçe ev sahipliğindeki 187 maçta ev sahibinin 92 galibiyeti bulunurken Galatasaray 41 kez kazandı ve 54 maç berabere sona erdi.

Öte yandan ligde Fenerbahçe evinde 4 maçtır kaybetmiyor.

Galatasaray ise deplasmanda 3 maçtır kazanıyor, deplasmanda 4 maçtır kaybetmiyor, toplamda 4 maçtır kazanıyor ve toplamda 6 maçtır kaybetmiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor