Fenerbahçe :4- Eskişehir: 2

Fenerbahçe, ligin 8. haftasında deplasmanda Konyaspor'u 4-1 yendikten sonra 9. haftada kendi sahasında Galatasaray ile 0-0, 10. haftada da deplasmanda Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, ligde son 2 haftada sadece 1 gol atabildi. 49. RAN

Fenerbahçe :4- Eskişehir: 2

Fenerbahçe, ligin 8. haftasında deplasmanda Konyaspor'u 4-1 yendikten sonra 9. haftada kendi sahasında Galatasaray ile 0-0, 10. haftada da deplasmanda Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, ligde son 2 haftada sadece 1 gol atabildi.

49. RANDEVU

Süper Lig'de yapılacak Fenerbahçe-Eskişehirspor maçıyla birlikte her iki ekip lig tarihinde 49. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 48 maçtan 24'ünü Fenerbahçe, 12'sini Eskişehirspor kazanırken, 12 maç berabere bitti, gol sayısında da sarı-lacivertli ekibin 72-46 üstünlüğü bulunuyor.

İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

Fenerbahçe ile Eskişehirspor takımları lig tarihinde İstanbul'da 23 kez karşılaştı.

İstanbul'daki maçlarda Fenerbahçe 18, Eskişehirspor sadece tek galibiyet alırken, 4 maç da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe, bu maçlarda 44 gol atarken kalesinde 13 gol gördü.

Bu arada, iki takım arasında 1977-78 sezonunda İstanbul'da oynanması gereken karşılaşma, sarı-lacivertli takımın cezası nedeniyle Ankara'da yapıldı ve maçı Fenerbahçe 2-0 kazandı.

Eskişehirspor, İstanbul'da Fenerbahçe karşısında ligdeki tek galibiyetini 1987-88 sezonunda 4-0'lık skorla aldı.

TARİHE GEÇEN MAÇLAR

Fenerbahçe ile Eskişehirspor takımları arasındaki lig maçlarından bazıları Türk futbol tarihine geçti.

Fenerbahçe, Eskişehirspor'u 1988-89 sezonunda Eskişehir'de 7-2, 1995-96 sezonunda da İstanbul'da 6-0 yenerek, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden 2'sine imza attı.

Eskişehirspor ise 1987-88 sezonunda İstanbul'da Fenerbahçe'yi 4-0 yenerek, tarihi bir skoru yakaladı.

Bu arada, iki takım arasında 1986-87 sezonunda İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 4-1 kazanırken, sarı-lacivertli takımın bu maçtaki 4 golünü de penaltılardan Zafer Tüzün attı. Zafer Tüzün böylece, lig tarihinde, bir maçta en çok penaltı golü atan futbolcu olarak tarihe geçti.

FENERBAHÇE-ESKİŞEHİRSPOR

STAT: Şükrü Saraçoğlu

SAAT: 19.00

HAKEMLER: Bünyamin Gezer, Volkan Narinç, Asım Yusuf Öz, Suat Arslanboğa

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Lugano, Yobo, Caner, M. Topuz, Cristian, Emre, Stoch, Alex, Semih

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

ESKİŞEHİRSPOR: Ivesa, Koray, Nadarevic, Sadıkov, Volkan, Bülent, Pele, Serdar, Sezer, Erkan, Batuhan

TEKNİK DİREKTÖRÜ: Bülent Uygun

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler