Fener zorda Kılıç devrede!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, CAS'ın aldığı kararlarına değinerek, "Birinin ayağının sürçmesinden diğeri memnuniyet duyabilir ama şu günlerde yaşanan problemin esasında en fazla sorun oluşturduğu kurum Türk futboludur" dedi.Valilik binasında soruları

Fener zorda Kılıç devrede!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, CAS'ın aldığı kararlarına değinerek, "Birinin ayağının sürçmesinden diğeri memnuniyet duyabilir ama şu günlerde yaşanan problemin esasında en fazla sorun oluşturduğu kurum Türk futboludur" dedi.

Valilik binasında soruları yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) Fenerbahçe ve Beşiktaş kararına ilişkin, "Birinin ayağının sürçmesinden diğeri memnuniyet duyabilir ama şu günlerde yaşanan problemin esasında en fazla sorun oluşturduğu kurum Türk futboludur. Dolayısıyla problemlerin en kısa sürede çözümü arzu ve temennimizdir. Tüzel kişiliklerine sahip olan kurumlar kendi haklarını arama ve takip etme selayetine sahiptirler. Bu dava kendi bakanlık dönemim öncesinde başlamıştı. Bu sürecin politik gündemin enstrümanı haline gelmemesi gerekiyor. Kulüpler haklarını sonuna kadar arayacaktır. Hak arayışını sonuna kadar devam edecekler ve niyahayetinde ortaya çıkacak tabloya göre hareket edilecektir" diye konuştu.

"SAHADA KİM VARSA O TAKIMLIYIZ"

Tuttuğu takımın rengine aldırış etmeksizin sahaya çıkan Türk takımlarını desteklediklerini kaydeden Kılıç, "Benim bu konudaki yaklaşımım bellidir. Yabancılarla olan maçlarımızdaki hissiyatımızın milli takım müsabakaların hissiyatıyla bire bir aynı olması lazım. Sahadaki Galatasaray ise Galatasaraylıyız, Fenerbahçe ise Fenerbahçeliyiz, Beşiktaş ise Beşiktaşlıyız,

Trabzonspor ise Trabzonsporluyuz burada bir tereddüt yok. O nedenle herkesin olayları bu çerçevede değerlendirmesi lazım. Birinin ayağının sürçmesinden diğeri memnuniyet duyabilir ama şu günlerde yaşanan problemin esasında en fazla sorun oluşturduğu kurum Türk futboludur. Dolayısıyla problemlerin en kısa sürede çözümü arzu ve temennimizdir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor