Fener taraftarını polis dağıttı

TFF Olağanüstü Genel Kurulu'na ara verildi. Bu arada bir grup Fenerbahçe taraftarı genel kurulun yapıldığı otelin önüne gelerek, takımları lehinde tezahürat yaptı.

Fener taraftarını polis dağıttı

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda alınan kararla 58. madde değiştirilmedi. Genel Kurul'da yaşanan bütün gelişmeler burada.

Genel Kurul'da yapılan oynala sonucunda oy çokluğuyla 58. maddenin değiştirilmemesine karar verildi.

15:31 Mehmet Ali Aydınlar: Yüzümüze farklı konuşuyorlar

"Genel kurullar kaos yaratılmak için yaratılmaz. Kaos yaratmak için gelmedik buraya. Bu fikirleri de aldık. Aslında ben cevap vermek istemem ama bazı konular yanlış anlaşıldığı için doğru bilgilendirme için bazı konulara açıklık getireceğim.

Savunma hakkının kısıtlanması söz konusu değil. Süre yeterli olursa diye bir ifade kullandım. Ne disiplin kuruluyun, ne tahkim kuruluyum, ne de etik kuruluyum. Onlara baskı yapmak ne benim ne sizlerin haddine. Savunma hakkını 15-20 gün vermemiz söz konusu değil. Etik kurul kulüplere 15 gün içinde, PFDK 62 kişiye 15 gün içinde savunmanızı yapın demiştir. Eğer bu süre yeterli değilse, söz konusu kişi ve kurumlar ek süre talep edebilirler. Adil savunma yapılacak. Masumiyet karinesinden hiç bahsetmiyormuşum. El insaf.

Ben buraya gelirken böyle bir süreçle karşılaşacağımı bilmiyordum. Siz biliyor muydunuz? Beni bunun için mi getirdiniz?Fenerbahçe için ön yargılarımız varmış. Sevgili Ali Koç yukarda Allah var. Lütfen insaflı olun. Bunları ben yapıcam! Mehmet Ali Aydılar yapıcak! O kulübe yıllarca hizmet etmiş birisi yapacak!

Şenol güneş hocaya çok teşekkür ediyorum. Konuşmalarına yüzde yüz iştirak ediyorum. Türkiye’de futbol ithalatla devam edemez. Kendi futbolcularımızı yetiştirmemiz lazım. Almanya’nın 2001’de yaptığını kendimize uyarlamamız lazım. Üç milyon Türkün yaşadığı Almanya’dan üç tane oyuncu oynuyor Real Madrid’de. 75 milyon Türkiye’den futbolcu yetişmiyor. Burada bir yanlış var. Biz nerden bilelim, bir takım kirli işler varmış, bunları temizlemek bize kısmet olmuş. Böyle şeyler olduğunu bilen biri buna talip olur mu?

Pier Cornu’nun raporunda şu ifadeler vardı: TFF tarafından verilen bildiri Etik Kurulu’nun raporuna ilişkin değil, Etik kurulu’ndaki olası bulgular ile ilgili, türk basınındaki haberlerle ilgilidir. Kayıtlara geçmesi için belirtilmelidir ki, TFF, Bay Cornu ile görüşmelerinde kişisel görüşlerini beyan etmemişlerdir. Bu nedenle bu raporu geri çekiyorum denmiştir.

Yüzümüze farkıl konuşanlar bugün farklı konuşabiliyorlar. Kimseyi suçlamıyorum. Genel olarak konuşuyorum. Ben şunu gördüm bugün. Herkes suçsuz. Tek suçlu var o da biziz. Biz koltuk meraklısı değilim. Bizler onurlu kişileriz. Ben ve yönetim kurulumdaki 14 arkadaşım buraya onurumuzla geldik onurumuzla da gideriz. Kaybedeceğimiz şey bugüne kadar verdiğimiz emeklerdir. Tarih gerçeleri yazacaktır. Ben vicdanen müsterihim. Yanlış hiçbir şey içinde olmadım."

15:20 - Nedim Türkmen: Adaletsiz bir yarış varTürkiye’de 58 yıllık profesyonel tarihinin en ciddi problemiyle 3 Temmuz’dan beri yaşamaktayız. Orduspor olarak 26 yıl sonra süper lige çıkmanın tadını yaşamayı düşünürken bu problemin içinde kendini bulan bir Anadolu takımıyız.

Futbolun doğrularını ifade ettiğimizde hedef haline getirildik. TFF’nin UEFA ile birlikte ortaya çıkardığı bir öneri var. Bu öneri yedi aydır yaşadığımız kaosu başka bir aşamaya getirecek. TFF’nin ben kulüpleri kurtarayım diye yaptığı bir çalışma yok. Baştan beri bir suç varsa cezası olmalıdır dedik.

Tamamen iyi niyetle 58. madde değişmesin dedik. Masumiyet karinesine yürekten inanıyoruz. 30 milyonluk takımla 400 milyonluk bir takım yarış halinde. Türkiye’de Süper Lig’de çok adaletsiz bir yarış var. Güçlülerin adaleti olamaz, herkes için adalet olmalıdır.

15:05 - Yıldırım Demirören: Önergeyi geri çekelim, gerekirse seçime gidelim

Süleyman Seba’nın ‘şerefli ikincilikler şampiyonluklardan daha önemlidir” sözünü hatırlatarak başlamak istiyorum sözlerime. Bunu 8-0’lık Galatasaray-Ankaragücü maçından sonra söyledi. O günden bu güne geldik. Yine futbol adına aynı şeyleri tartışıyoruz. Demin iki kulüp başkanı aşağıda yumruk yumruğa kavga ediyordu.

Federasyon başkanımız bombayı elinde buldu. hiç kimse böyle bir şey beklemiyordu. Sekiz kulüp, bu 12’ye adar gidecek, bu işte. Maalesef Fenerbahçemizin adı herkesten çok gidiyor. Reyting uğruna yapılıyor bu. Yedi süper lig, bir tane de Bank Asya’dan bir takım bu işin içinde. Türk futbolunu kurtarmak için adım atmak zorundayız. Federasyon Başkanı iyi niyetiyle bugünlere geldi.

Bugün çıkacak önerge de doğru bir önerge değil. Çünkü kaos bitmeyecek. Kaos bitmiyorsa, hep beraber düşünüp biz ne yapıyoruz demeliyiz. Gerekirse önergeyi geri çekelim. Federasyon başkanımızı güven tazelemeye davet edelim. Federasyon için seçim kararı alalım.

14:51 - Cihan Kamer: Arkadaşlarımız yedi aydır içerde

"Yedi aydır arkadaşlarımız içerde ciğerleri yanıyor. 3 Temmuz’da tutuklandılar. Nasıl olsa sorgulama sürecinde serbest kalırlar dedik, kalmadılar, sustuk. Mahkemede tutuklandılar, nasıl olsa iddianame hazırlanıncaya kadar tutuklu kalmaları gerektirecek bir şey olmadığı anlaşılır dedik, olmadı, sustuk. Sporda şiddet yasası değişti, arkadaşlarımız tutuksuz yargılanır dedik, serbest bırakılmadılar, sustuk. Başkanımız ve arkadaşlarımız yedi aydır, bir çoklarımızın yedi saat dayanamayacağı bir ortamda dayanarak, suçsuzluklarının kanıtlanmasını bekliyorlar.

Bizim asla susturulamayacağımız noktaya gelmek istiyorum. Futbol federasyonuna, UEFA’ya ve süreci beraber yaşadığımız futbol ailesinin tutumuna. Eğer bu kurumlar adalet sağlamayı bir kenara bırakır, sırtındaki formalar göre hareket ederlerse işte bu noktada bizi kimes susturamaz. Federasyon başkanımız Mehmet Ali Aydınlar beyin iyi niyetinden ve samimiyetinden zerre kadar şüphe etmiyorum. Ama unutmayalım ki cehennemin yolları iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir.

Etik kurulu tarafından bir rapor hazırlandı, güya Fenerbahçe suçlu bulundu. Ve bu rapor sızdırıldı. Maalesef eksik ve yanlış bu gizil rapor nedeniyle kulübümüz Avrupa Kupaları’ndan men edilmiştir. İddianame o raporun eksik ve tek taraflı olduğunu göstermiştir. Bu rapora takılmamızın nedeni, bizi bu noktaya getirenin rapor olmasıdır.Fenerbahçe’nin kimsenin minnetine ihtiyacı yoktur. Bir suçu varsa onuruyla çekmesini bilir. Biz forma giymeyen kurul üyeleri tarafından, adil şekilde, yargılanmak istiyoruz. TFF’nin UEFA’ya karşı ülkemizin ve kulüplerimizin haklarını savunmasını bekliyoruz. UEFA’nın Türkiye’ye vereceği iddia da basitçe dedikodulardır. Tüm hayatını Fenerbahçe ve Türk sporuna adamış başkanımız Aziz Yıldırım’ın tutuklu yargılanmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

Biz genel kurulda 58. Maddeyi bypass edecek bir konuyu tartışmayı doğru bulmuyoruz.

Cihan kamer'den Şenes erzik’e mesaj: Türk futbolunu en iyi siz tanıyorsunuz. Artık sizin taraf olmanız gerekiyor. Türk futbolunu iyi bilen bir taraf olmanız gerekiyor. Bizleri orada iyi anlatmanız bizi bu kaostan UEFA nezdinde kurtarmanızı bekliyoruz. Adınızı tarihe altın harflerle yazdırma fırsatınızdır.

14:20 - Ali Koç: Savunma için zaman yok

"Federasyonun çağrısı üzerine, türk futbolunun içinde bulunduğu kaosu daha derinleştirmek için toplanmış bulunmaktayız. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, bir kez daha ifade etmek isteriz ki, genel kurulda kabul ettirilmeye çalışılan önergeyi kesinlikle kabul etmiyoruz. Kurgulanmış bir oyunun parçası olmak istemiyoruz. Özel bir muamele talebimiz de yoktur. Savunma hakkı gözetilerek, adil bir yargılama sonucu her türlü karara saygılı olduğumuzu dile getirmek istiyoruz. Yaptırım küme düşmek olacaksa bu da uygulanmalıdır. Ancak bizler başkanımızın ve yöneticilerimizin suçsuzluğuna sonuna kadar inanıyoruz. Kulübümüze suçsuzluklarını ispatlamaları, savunmalarını yapmaları içi yeterince vakit tanımadan, TFF genel kurulunu toplayarak karar alınmaya çalışılması yanlıştır. Hukukçulara göre de bir hak ihlalidir. Kulüp olarak talebimiz basit ve anlaşılırdır. Dosyanın tüm içeriği gözler önüne serilsin. Tek dileğimiz savunma hakkına saygı gösterilmesi ve buna imkan sağlanmasıdır. Futbol ailesinden tek talebimiz budur.

Konuyu gizlilikle yönetmesi gereken kişiler, soruşturmadan üç gün sonra resmi internet sitesinden açıklama yaptılar. Süper Lig ve Bank Asya’da 19 maçta şikenin yapıldığı tespit edilmiştir denildi. Bu açıklamayla kulübümüz ve diğer kulüpler suçlu ilan edildi. Savunmaya ihtiyaç duyulmadı. Dosyayla ilgili her türlü evrak medyaya sızdırıldı. Fenerbahçemiz suçlu ilan edildi. Yargısız infaz o kadar ileri götürüldü ki, başkanımızın emniyetteki fotoğrafları bir gazetede ve internet sitelerinde yayınlandı. Kamuoyu baskısından TFF de tesir altında kaldı. Söylem ve eylemleri ciddi manada birbiriyle çelişti. TFF Fenerbahçe UEFA’dan men etti. bu kararıyla kendini inkar etmiş oldu. Sayın TFF Başkanımızın ‘masumlarsa, neden TFF kurullarında yargılanmaktan çekiniyorlar’ gibi bir söylemi olmuştu. Şu soruyu yanıtlamaları gerekir. TFF olarak siz Fenerbahçe’nin suçlu olup olmadığını bilmeden ya da bilmiyorsanız neden Şampiyonlar Ligi’nden bizi men ettiniz. Üzülerek bunu ifade ediyorum. Çünkü zor bir iş. Karmaşık bir durum. Ama bu süreçte ne yazık ki bizlere göre federasyonumuz güvenirliliğini yitirmiştir."

3 Temmuz sonrası kulübümüzü dimdik ayakta tutan,başta taraftarımız olmak üzere, camiamıza yönetim kurulu adına sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Futbolcularımızın alın terine yapılan saygısızlık, onları bu sezon ateşleyen en büyük etken oldu. Hukuki geçerliliği olmayan, Etik Kurul raporuna dayanarak, Fenerbahçe’ye savunma hakkı kullandırılmadan, ceza alması için uğraşanlar, türk spor tarihine kesinlikle altın harflerle yazılmayacaktır.

Play-off öncesi karara varılması savunmamız için yeterli bir zaman tanımıyor. Bizim için en doğru yol, yargı sürecinin beklenmesidir. Türk futbolunun selameti için beyaz bir sayfanın açılması kaçınılmaz oldu. türk futbolunun güven tazelemeye, yeni bir yönetime güven duyduğu aşikardır. Umarım bu toplantının bu istikamette bir faydası olur."

14:10 - Melih Gökçek: Ankaraspor lige geri dönmelidir

"Ankaraspor’un düşürülmesinin nedeni esi TFF Başkanı Mahmut Özgener’in tavırladır. Ankaraspor’un altyapısı, U14, U15, U16 lider takımlar. Ama bu Ankaraspor Mahmut Özgener’in kişisel gayretleriyle düştü. Şu anda şike konuşuluyor. Peki Ankaraspor niye düşürüldü. Burada Ankaraspor’un yeni sezondan tekrar Süper Lig’e çıkması için oylarınızı talep ediyorum."

13:47 Abdullah Kiğılı:

"Geçmişte TFF başkanlığı yapmış biri olarak, sizleşme bazı şeyleri paylaşacağım. Konuşmamda, bu sıfatımdan kaynaklanan sonuçları ön plana çıkarmaya çalışacağım.

3 Temmuz 2011’den bu yana yaşanan ve futbolda şike yangını verilen olay hepinizin malumudur. TFF bu yangını ne zaman söndüreceği konusunda bugün bile fikir sahibi değil. TFF hukukçu yöneticiler konusunda eksiklik yaşadığı için kargaşalara neden olduğu kanısındayım. Şike de ceza davası bitmeden, TFF’nin disiplin soruşturması bitemez. TFF beklemek zorundadır. Halbuki TFF disiplin soruşturmasını bitirmek için telaş içinde görünüyor. TFF Tahkim Kurulu başkanıdır."

13:35 Şenol Güneş'ten anlamlı konuşma

"Özerkliği iyi kullanamadığımızı görüyoruz. Her şey şeffaf olsun derken kafaların karıştığı bir yapı ortaya çıktı. Bu yapı keyfiliği getirdi. Amatörlerin söz sahibi olduğu bir anlayışa doğru gidiyoruz. Hukuksuzluk dünde vardı bugün de var. Belki yarın da olacaktır. Bu genel kurulun bir milat olmasını diliyorum. UEFA ve FIFA kriterlerine uymak birinci görevimiz olmalı. Ortada bir suçlama varsa, hemen bu suçlamadan aklanmak için savunma vermek zorundayız. Zamana yaydığınızda, suçluluğunuzu kabul ediyorsunuz demektir. Bu hepimiz için geçerli. Biz burada hain ya da kahraman yaratmak niyetinde değiliz. Suç sahiplenilemez. Biz neden bu suçlamalar karşısında bir araya gelemiyoruz. Demek ki bir sıkıntı var. Biz suçtan kaçacağımıza birbirimizden kaçıyoruz."

"Ben Dünya Kupası’ndaki sportif başarıdan dolayı mutlu olmadım. Kore’ye gittiğimde saygı gördüm. Elçi değildim ama elçilik yaptım. Sorumluluklarımız var. Kanunları değiştirerek, hukuka uydurarak bu işi çözemeyiz. Önce kendimizi değiştirmeliyiz. Herkes birbirini biliyor, biz de birbirimizi biliyoruz. Bizim sermayemiz paramız değil itibarımızdır. İşe para girince her şey kayboldu. Futbol için para araç olmalı, amaç olmamalı."

"Bir ekol oluşturmamız gerekiyor. İki yıldır Türkiye’de çalışma içindeyim bir araya gelmedik. Bu toplantı ilk başta yapılsaydı bugün çok daha büyük adım atılmış olurdu. Ben kendime yapılan haksızlık için konuşmadım. Ülke futboluna yapılan haksızlık için konuşuyorum."

"Önce TFF, sonra kulüpler sonra şahıslar gelir. Hep tersini yapıyoruz. Oyuncuların transfer yönetmeliği yanlış. Futbolcu üretemiyoruz. Federasyon para kazanan kurum değildir. Futbolu geliştiren kurum olmalıdır. Kaynaklar arttı ama iyi kullanılmıyor. Bu bizim kulüp için de önemli. Parayla oyuncuyu geliştirmiyorsunuz. Anlayışla geliştiriyorsunuz. Eğer suç kirliyse hepimize bulaşır. Ülkenin itibarını zedeliyoruz. Sadece o günkü çıkarımıza yönelik hareketler yapıyoruz. Kimse kafasını defe kuşu gibi kuma sokmasın, sorumluluktan kaçmasın. Herkes bir gün sıranın kendisine geleceğini bilmeli. Ben bu ülkeden üç sene ayrı kaldım. Maddi, manevi tahribata uğradım. Futbol basit ve güzel bir oyundur ama zorlaştırıyoruz. Takım olarak kazanın ama tek başınıza kaybedin."

13:34 Başkanlar arasında kavga çıktı

Olağanüstü genel kurula verilen 1 saatlik arada yeniden toplanan TFF Yönetimi ile Kulüpler yine uzlaşamadı...

Genel kurul salonundan toplantı salonuna geçen Kulüpler Birliği ile TFF Yönetimi toplantısına Orduspor Başkanı Nedim Türkmen ile Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı damgasını vurdu. İkili arasında kavga çıktığı öğrenildi...

Verilen bilgiye göre; Nedim Türkmen ve Kenan Yaralı toplantı sırasında kendi aralarında tartışmaya başladı. Kenan Yaralı'nın Türkmen'i "Çok fazla konuşuyorsun" sözleri ile uyarması üzerine, tartışma daha da alevlendi.

Diğer kulüp başkanlarının araya girerek olayın daha fazla büyümesini engellendiği belirtildi. Toplantının son bölümünde yaşanan bu gelişme üzerine kulüp başkanları toplantı salonunu terketti ve yeniden genel kurul salonuna geldiler

13:22 - Nihat Özdemir: Bunu Fenerbahçe'ye mâl etmeyin

Aysal'dan sonra söz alan Nihat Özdemir şunları kaydetti:

"Biz Fenerbahçe spor kulübü olarak 58. Maddenin tartışılmasını ve olağanüstü genel kurulun aslında daha önce defalarca ifade ettiğimiz üzere, yapılmasını istemiyoruz. Fenerbahçe’nin gündemi, olağanüstü genel kurulun gündemiyle ilgili değildir. Biz kendimize biliyor ve inanıyoruz. Türk adaletine güveniyoruz. Bugün yapılan olağanüstü genel kurulu gerekli görmüyoruz. Herhangi bir kararla yarım puanımızın silinmesini dahi kabul etmiyoruz. 58. maddenin tartışılması, 6222 sayılı kanun değişikliği gibi kulübümüze mâl edilmeye çalışılmaktadır.buradan çıkacak karar fenerbahçe’ye mal edilmeye çalışılacaktır. Biz bunu kabul etmiyoruz. 6222 sayılı kanun değişikliği için de “Aziz Yıldırım için değişiyor. Ona özel kanun çıkarılıyor” denmişti. Ama başkanımız ve diğer arkadaşlarımızın da tutukluluğu sürüyro. Biz herhangi bir maddenin değişmesini istemiyoruz. Sadece adil yargılama istiyoruz. Çünkü federasyonumuzun kurullarının adil bir yargılama olmadan alelacele vereceği karar ve ceza, hâlâ tutuklu bulunan ve haklarını savunmayı bekleyen yöneticilerimizi peşinen suçlu duruma düşürecektir. Dolayısıyla federasyon kurullarının vereceği bir kararla, kişilerin savunma hakları ellerinden alınmış şekilde çıkmasını istemiyoruz."

"Biz bu federasyonu, bu işleri çözsün diye diye seçtik. Görev, yetki ve sorumluluk verdik. Yetkisini bize sormadan başka kurullara devredemez. Bunu yaptığı takdirde, biz delegelere en büyük saygısızlığı yapmış olur. Biz, bu ortamda uygun bir savunma ortamının federasyon tarafından yaratılacağı konusunda ciddi şüphelerimiz var."

13:15 - Aysal: Hayır diyeceğiz!

Verilen aranın ardından söz alan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal şunları söyledi:

"Önergemiz, 58. Maddenin gizlenmiş değişiklik önergesi olduğunu görürüz. Gerek fenrbahçe gerek biz ve diğer arkadaşlaramızdan birçoğu 58. Maddeye dokunulmaması gerektiğini, maç oynanırken kuralları değiştirmenin güveni sarsacağını defalarca dile getirdik. Bu önerge, sergilediğimizin duruşun tamamen tersini getirmektedir. Biz bu önergeye hayır oyu kullanacağız. Gerçek şudur. Burada bir değişikliğe gittiğimiz takdirde bu oyun oynanırken kuralların değiştirilmesi anlamına gelir. Bu kamu vicdanını zedeler. Bu da statlardaki huzuru gerçekleştiremeyeceğimiz anlamına gelir. İlerde uzun vadeli tartışmalara yol açar."

12:25 - Fenerbahçeliler otelin önünde!

Bir grup FB taraftarı genel kurulun yapıldığı otelin önüne gelerek, takımları lehinde tezahürat yaptı. Polis müdahale etti ve taraftarları otele yaklaştırmadı. Taraftarlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın konuşmasından sonra oturuma bir saat ara verildi. Gelen haberler arasında Süper Lig kulüplerinin yetkililerinin bu bir saatte son bir durum değerlendirmesi yaptığı yönünde.

11:10 - Aydınlar: Hepinizden yardım istiyoruz

"Herkes futbolun birleştiriciliğini, naifliğini, basitliğini ama bir o kadarda bilinmezliğini sevdik. Bundan yedi ay önce ben ve 14 değerli arkadaşım yine bu salonda sizlerin teveccühü ile futbolun idaresine dört yıllığına seçildik. Göreve başladığımızın 90 saatinde şike soruşturmasıyla karşı arşıya kaldık. 74 milyon gibi biz de hazırlıksız yakalandık. Türk futbolu, 1923’ten beri en zor krizini yaşıyor. Kararlarımızın, en doğru kararlarolduğu konusunda ısrarcıyız. Bu sınavda her zamankinden daha çok huzura ve güvene, birlikteliğe ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü bu sorunun sorumlusu biz değiliz. Hepinizden yardım istiyoruz. "

"Üzülerek söylemeliyim ki, küçük çıkarlar için kaos ortamını daha da büyükmek isteyenler de var. Menfaat elde etmek isteyenlere sadece bizim değil sizin de dur demeniz gerekiyor. Yedi ay süren bize yedi yıl gibi gelen süreçte çok üzüldük ve kırıldık. Ancak bir gün bile neden biz demedik. Bırakalım gidelim demedik. Bu süreçte en çok taraf olmakla suçlandık. Evet bir tarafız. Türk futbolunun başının dik olmasından yana tarafız. Kararlarımızın herkesi memnun etmesi mümkün değil. Elbette ki belli kesimler üzülecek. Hukukun üstünlüğü nihai kararı verecektir."

"TFF olarak herkese eşit mesafedeyiz. Biz herkesin federasyonuyuz. Türk futbolunun çatı örgütüyüz. Sizlerin teveccühü ile seçilen bir otoriteyiz ama otoriter değiliz. Genel kurulun görüş ve önerilerini dinlemek arzusundayız."

"Biz bir aileyiz. Bu ailenin tüm fertlerini de dinlememiz gerektiği düşüncesindeyiz. Sadece bugün değil 3 temmuzdan bu yana herkesi dinliyoruz. 10’u aşkın toplantılar yaptık kulüpler birliğiyle. Bu gemiyi limana yanaştırmak için herkesle toplantı yaptık. "

"Doğru bildiğimizden vazgeçmeyeceğiz. Alacağımız kararlarda da şeffaf ve paylaşımcı olmaya devam edeceğiz. Tüm süreçi hukuki prensipler ışığında yönetiyoruz. Sözde değil özde hukuktan yanayız. Artık bizim dahlimiz yok. Top hukukta. Şimdi sırada savunma hakkı var. PFDK iddianamade adı geçen 62 şahısla ilgili savunma alacak. Etik Kurulu da tüm belgeleri inceleyerek kararını alacak. Nisanda başlayacak play-off öncesinde kararın verilmesi planlanıyor. Kimsenin hakkının başkasına geçmesine izin vermeyeceğiz."

"Alınacak kararlarda futbolun geleceği ve prestiji kadar Türkiye’nin uluslar arası itibarı da dikkate alınıyor. Genel kurulun kararlarının ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim."

10:15 - Yoğun bir hareketlilik

Genel Kurul öncesi TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Kulüpler Birliği ile ayrı bir salonda toplantıya girdi.

58. madde ile ilgili olarak; haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilip değiştirilmemesinin görüşüleceği genel kurul öncesi salonda yoğun bir hareketlilik yaşanıyor.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve ekibinin, Kulüpler Birliği ile ayrı bir salonda toplantıya girmesi bu görüşmenin önemini artırırken, oylamanın açık mı kapalı yapılacağı ise henüz netleşmedi. Kapalı oylama yapılması daha büyük bir ihtimal ve salonda 10 adet sandık hazır durumda.

303 delegenin oy hakkı bulunduğu olağanüstü genel kurula şu ana kadar 289 kişinin kayıt yaptırdığı öğrenilirken, TFF Eski Başkanı Mahmut Özgener genel kurula katılmadı.

Önerge krizi!

TFF Olağan Genel Kurul öncesi Divan'a sunulan önerge krizi yaşanıyor...

Dün geceden beri devam eden toplantılarda TFF ve Kulüpler arasında fikir birliğine varılamadı...

TFF Başkanı Aydınlar ve Yönetimi; Bank Asya, 2. lig ve 3. lig kulüpleriyle yaptığı görüşmelerde bir sonuç alamadı...

Bu kulüplerin %70'inin ret oyu kullanacakları öğrenildi.TFF Yönetim Kurulu hazırlamış olduğu divan önergesini ve konuşmacıların sürelerini yazılı olarak delegelere imzalatmak istedi. Delegeler oluşturulacak olan divana evet, süre ve kişi sayısına itiraz etti.

Delegeler, TFF Yönetiminine "Bizi çağıran sizsiniz ama niye konuşmamıza izin vermiyorsunuz, veya kısıtlı süre veriyorsunuz" diyerek hayıflandılar.

Bu gelişmeler yaşanırken, TFF Yönetimi genel kurulun başlamasına 20 dakika kala bu durumu değerlendiren kısa bir toplantı daha yaptı.

Öte yandan bu tarihi kongreyi rekor sayıda emniyet birimi koruyor. Otelin güvenlik personelinin yanı sıra TFF'nin anlaşmış olduğu özel güvenlik firması ve Ankara Emniyeti'ne bağlı mensuplarla toplam 480 emniyet görevlisi otel çevresi ve otel içinde önemler almış durumda...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler