Fener Olimpiyat'ı basacak mış!

Türkiye’nin gündemine damga vuran şike soruşturması devam ederken, Federasyonun savcılıktan eline ulaşan belge ve bilgiler ışığında karar vermesi bekleniyor.Fenerbahçe’nin 2010-2011 sezonunda Trabzonspor’un saha dışı çalışmalarıyla elinden aldığı Lig şamp

Fener Olimpiyat'ı basacak mış!

Türkiye’nin gündemine damga vuran şike soruşturması devam ederken, Federasyonun savcılıktan eline ulaşan belge ve bilgiler ışığında karar vermesi bekleniyor.

Fenerbahçe’nin 2010-2011 sezonunda Trabzonspor’un saha dışı çalışmalarıyla elinden aldığı Lig şampiyonluğu için hakkı yenen taraf Trabzonspor değilmiş gibi bir çaba ve gayret içerisinde olan Fenerbahçe kulübü ve onun kalemşörleri taraftarlarına “Bize komplo kuruldu, biz suçsuzuz” mesajları  veriyor.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun da elindeki belgeler ve bilgiler doğrultusunda karar almakta gecikmesi de Fenerbahçe taraftarlarını galeyana getirerek ortamı germelerine neden oluyor.

Bunun en son örneği geçen hafta içerisinde Fenerbahçe’nin Shakhtar Donetsk ile yaptığı maçta görüldü ve karşılaşma 67. dakikada seyircilerin sahaya girmesiyle birlikte sona erdi.

Geline süreç itibarı ile Türk Futbolu’nun Şike soruşturması sürecinden en az zararla çıkması için karar vermekte geciken Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu tutumu Türk futboluna telafisi mümkün olmayan bir noktaya getirecek gibi gözüküyor.

Şimdi de yeni senaryolar yazılıyor:

Türk Futbolu’nun yaşadığı bu gergin ortamı fırsat bilenler, Federasyon ve toplum üzerinde baskı oluşturmak adına yeni senaryolar yazmaya başladılar. Ulusal Basın’ın bazı kalemleri yaşanan Şike soruşturması sürecinden gerekli mesajları almamışçasına yine toplumu yönlendirmek ve Türk futboluna telefisi mümkün olmayacak zararlar vermek peşinde.

İşte o senaryo:

Bugün İstanbul çıkışlı bir basın kuruluşu tamamen Trabzonspor ve Fenerbahçe taraftarlarını galeyana getirecek bir haberle ortamı germeye devam ediyor.

Gazete’nin “Fener Olimpiyat’ı basacak" başlığı ile verdiği haberde “Trabzon 27 Temmuz'da Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçında Benfica ile deplasmanda oynanacak. Bu maçta herhangi bir sorun yok. Ancak 3 Ağustos'ta oynanacak rövanş maçı için gergin saatler Türkiye'ye bekliyor” vurgusu yapılıyor .

Trabzon’da yapılan Avrupa Gençlik Oyunları kapanış törenleri nedeniyle Trabzon Avni Aker Stadyumu’nun Benfica ile oynanacak Şampiyonlar Ligi Eleme müsabakası maçına yetişmeyeceği için İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak karşılaşması öncesinde Fenerbahçe taraftarının mesaj trafiği ile örgütlendiğini yazan gazete,  Sarı-Lacivertli taraftarların, Biletix gişelerine akın ederek, kimliklerini açık etmeden biletlerini alacaklarını ve başlama düdüğü ile birlikte Trabzonspor'u ve Futbol Federasyonu'nu protesto edeceklerini yazdı.

Türk Futbolu’nun içinde bulunduğu zor durumdan çıkması için değilde kaos ortamını arttırmaya yönelik bu tür çalışmaların önüne geçilmesi için yetkilileri uyarıyor ve haber61 olarak TFF’ye diyoruz ki “Olayı ağırdan almanın Türk futboluna zararı var faydası yok, bir an önce eldeki belge ve bilgiler doğrultusunda kararınızı verin. Eğer bu soruşturma Türk yargısına intikal etmemiş ve Şike kapsamındaki belge ve bilgiler direk sizin elinize gelmiş olsaydı karar vermek için ortada hukuki bir süreç olmayacaktı. o zaman karar vermek için neyi bekleyecektiniz, yoksa bu belge ve bilgileri hasır altı mı edecektiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler