Fener kurtuldu mu?

 Fenerbahçe’ye UEFA tarafından Avrupa kupalarına katılabilirsiniz şeklinde gönderilen yazı UEFA’nın Feneri temize çıkardığı anlamı taşımıyor.Eğer UEFA disiplin komitesi 25 Haziranda şike ile ilgili olarak vereceği kararda Fenerbahçe’yi suçlu bulursa Fener

Fener kurtuldu mu?

 

Fenerbahçe’ye UEFA tarafından Avrupa kupalarına katılabilirsiniz şeklinde gönderilen yazı UEFA’nın Feneri temize çıkardığı anlamı taşımıyor.

Eğer UEFA disiplin komitesi 25 Haziranda şike ile ilgili olarak vereceği kararda Fenerbahçe’yi suçlu bulursa Fenerbahçe’ye 5 ile 8 yıl ceza verecek.

Sion’u maçlar oynanırken cezalandıran UEFA suçlu kulüplerin Avrupa kupalarına katılması halinde cezayı ağırlaştırarak veriyor

TFF eski başkanı M.Ali Aydınlar döneminde UEFA yetkilileri ile bir araya geldiği toplantıdan sonra  “Kendine güvenmeyen Avrupa’ya gitmesin “şeklinde açıklama yapması da bu nedenleydi.

Kaldıki UEFA’nın bu gün Şampiyonlar ligi ile ilgili olarak Fenerbahçe’ye gönderdiği yazı bir karar değil sadece açıklama niteliğinde

UEFA sıfır tolerans derken şüpheli kulüplerin kupalara katılması halinde UEFA disiplin komitesini harekete geçirerek cezaları daha da ağırlaştırıyor

Eğer Fenerbahçe Şampiyonlar ligine katılır ve UEFA tarafından Şikeden ötürü cezaya çarptırılırsa bu kez alacağı ceza 5-ile 8 yıl arasında olacak

1- UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi ,Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe SK'nın kendisine ilave dosyalar sunabilmesinin uygunluğuna;

 

2- Katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA disiplin kurulunda olduğu kaydıyla, Şu an itibari ile Fenerbahçe SK'nın UEFA Karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir."

2 . Maddeye bakıldığında Fener'in kurtulduğuna dair hiç bir ibare olmadığı apacık ortada. UEFA Yazıyı gönderdi ama tedbirinide aldı. Yani karar 25 haziranda UEFA Disiplin komitesi tarafından verilecek

 

BAKIN AYDINLAR NE DEMİŞTİ

-  Bize 20 Temmuz itibariyle savcılıktan belge geldi. Gelen 27 klasör 70’e çıktı. Sorumluluk taşıdığımız için hemen karar veremedik.

-  Sayın Nihat Özdemir ile Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu’na geldi. Ben onlara, ‘Etik Kurulu raporunu ben inceledim. Fenerbahçe’nin bu sene Şampiyonlar Ligi’ne gitmemesi menfaatine. Giderseniz Fenerbahçe çok daha büyük cezalarla muhattap olabilir’ dedim. Kendileri de teşekkür etti.

 Eğer bir suç ortaya çıkarsa, 8 yıl Avrupa kupalarından men edilebilir.

-  UEFA yetkilileri bize hep örnekler gösterdi. Sıfır tolerans diyorlar. Bir şüphe dahi yeter deniliyor. Şike bir numaralı suç, ikincisi doping, üç suç da ırkçılıktır.

-  ‘Biz medyada çıkan haberleri görünce şaşırıyoruz’ diyorlar. Medyada bu kadar haber çıkıyor, tüm bunların olduğu yerde sıfırdan daha fazla risk yok mudur?

-  Bize yazdıkları yazıda ‘Fenerbahçe kendisi çekilsin, eğer çekilmezse siz göndermeyin, yoksa soruşturma başlatırız’ diyor.

-  Şimdi herkes bize şunu söylüyor; UEFA blöf yapıyor. İsviçre’nin Sion takımına, transfer talimatına aykırı işlem nedeniyle soruşturma başlatıldı. İsviçre Futbol Federasyonu dik durdu. Daha sonra FIFA İsviçre Federasyonu’na yazı gönderdi, 13 Ocak‘a kadar süre verdi.

-  Yüzde bir bile risk olsa Türkiye’yi riske atamam. Ben hiç kimsenin bu riski alacağına inanmıyorum. UEFA iç işlerine karışmaz. Karışmıyor, ama vereceğiniz kararlar UEFA’nın normlarına uygun olmazsa karışmıyor.

-  Fenerbahçe ile aramızda hiçbir problem yoktu. UEFA’nın Trabzonspor’u almasıyla problem çıktı. Biz UEFA’ya, Trabzonspor da şüpheli takımlar arasında diye bildirdik. Ancak UEFA yine de Trabzonspor’u aldı

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor