Fener kavurması yemek isteyen?

Türk futbolunda şike depremi yaşayan Fenerbahçe Spor Kulübü'ne Haber61.Net'ten yemek tarifi... Yemeğin adı Fener kavurma.Güzel bir balık kavurma tarifi, Fener Kavurma...Malzemeler:1 adet Fener Balığı1 çay bardağı sıvı yağ½ soğan1 avuç doğranmış mantar1 ad

Fener kavurması yemek isteyen?

Türk futbolunda şike depremi yaşayan Fenerbahçe Spor Kulübü'ne Haber61.Net'ten yemek tarifi... Yemeğin adı Fener kavurma.

Güzel bir balık kavurma tarifi, Fener Kavurma...

Malzemeler:

1 adet Fener Balığı
1 çay bardağı sıvı yağ
½ soğan
1 avuç doğranmış mantar
1 adet sivri biber
1 orta boy domates
1 diş sarımsak
Kekik, pulbiber, tarhun,
karabiber
Soya sosu
1 tutam kekik

Hazırlanışı:

Tavamızı kızdırıyoruz. Yaklaşık 1 çay bardağı sıvı yağ ilave ediyoruz. Yağımız kızdıktan sonra doğradığımız soğanı tavaya alıyoruz. Ardından bir avuç mantarımızı ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra doğradığımız biberleri tavamıza atarak karıştırıyoruz. Kuşbaşı doğradığımız balığımızı tavaya atıyoruz. İnce kıydığımız sarımsağı tavamıza atarak karıştırıyoruz. Küp küp doğradığımız domatesleri yemeğimize ekleyerek karıştırıyoruz. Kekik, pul biber ve tarhundan oluşan baharat karışımımızı atıyoruz ve yemeğimizi iyice karıştırıyoruz. Az soya sosu ilave edip karıştırdıktan sonra ateşte kızdırdığımız kiremit güvecimize yemeğimizi alıyoruz. Üzerine bir tutam kekik ekledikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor