Fener için ekstra güvenlik yok

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında önümüzdeki Pazar akşamı Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma öncesi Fenerbahçe cephesinin güvenlik endişelerini dile getirmesine rağmen Trabzon’da bu maç için ekstra güvenlik önlemi alınmayacağı

Fener için ekstra güvenlik yok

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında önümüzdeki Pazar akşamı Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma öncesi Fenerbahçe cephesinin güvenlik endişelerini dile getirmesine rağmen Trabzon’da bu maç için ekstra güvenlik önlemi alınmayacağı belirtildi. 

 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Fenerbahçe maçı için ekstra güvenlik önlemi almayacaklarını söyledi. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşmanın bir futbol şöleni şeklinde geçmesini beklediklerini kaydeden Vali Kızılcık “Bunun keyfini çıkarmamız lazım. Güvenlik önlemleri anlamında bugüne kadar hangi tedbirler alınmışsa bu maç içinde aynı şekilde tedbirler alınacak.

 

Ben tedbirlerden ziyade burada yaşanacak olan şölenin ön plana çıkarılması gerekir diye düşünüyorum. Bu anlamda Trabzon olarak Trabzon halkı olarak bugüne kadar nasıl misafirperverlilik göstermiş isek bu maçta da aynı şekilde gelen misafirlerlerimizi ağırlayıp buradan kendilerini uğurlayacağız" dedi.

 

Fenerbahçe Kulübü'nün Trabzon'a kendi özel güvenlik ekiplerini getireceği sorusuna ise Vali Kızılcık "Bize bu anlamda bu konuda ulaşan böyle bir şey yok. Biz her türlü tedbiri alırız. Bugüne kadar nasıl almışsak bu maç içinde alırız. O anlamda bir sıkıntı yok" ifadelerini kullandı.

 

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener ise Fenerbahçe ile bu sezonun en kritik maçına çıkacaklarını söyledi. Özellikle geçen yıldan bu yıla yaşanılanlar düşünüldüğünde maçın farklı bir atmosferde geçeceğini kaydeden Yener “Geçen yıldan bugüne kadar yaşanılanlar düşünüldüğünde Trabzonspor'un Fenerbahçe maçı farklı bir atmosfer, farklı bir psikolojide oynanacak. Bu hem taraftar bazında, hem futbolcu bazında hem de yönetici bazında farklı bir maç olacak. Bu maç için ayrı bir motivasyona gerek yok diye düşünüyorum. Seyircilerde, futbolcularda bu maça zaten üst düzey motivasyon ile çıkacaklar. Bana göre bu maç bir yerde Trabzonspor'un prestij maçı olacak” şeklinde konuştu.

 

 

“BU TÜR DAVRANIŞLAR BİR YERDE ORTAMI DAHA ÇOK GERME ADINA YANLIŞ DAVRANIŞLAR”

 

Fenerbahçe Yönetimi’nin güvenlik endişeleri ile ilgili basında çıkan haberlerle ilgili olarak ise Hasan Yener “Futbol Federasyonu’nun güvenlikle ile ilgili tespit ettiği kurallar var. Bunun için hiçbir takıma ayrıcalığımız olmaz. Her takım bizim gözümüzde aynıdır. 5 yıldan bu yana herkes Trabzonspor'u incelesin baksın, Trabzonspor taraftarını incelesin baksın. Trabzon'da her takıma Trabzonspor taraftarı son derece sportmence fair-play ölçüleri içerisinde davranmıştır.

 

Bugüne kadar 5 yıl boyunca Trabzonspor sahasında oynadığı maçlarda herhangi bir ceza almamıştır. Diğer takımların özellikle Fenerbahçe'nin küfürden aldığı cezalar veya sportmenlikten dışı aldığı cezalarda ortada. Herkes iki kulübün yaptıkları veya taraftarlarının yaptıklarını yan yana koyarlarsa Trabzonspor taraftarlarının ne kadar centilmen ne kadar futbolu bilen futbol seyircisi olduğunu açıkça ortaya koyacaktır. Bunun için bizim yapacağımız hiçbir şey yok.

 

Taraftarlarımız her şeyin bilincinde. Taraftarlarımızdan tek isteğim 90 dakika boyunca takımlarını desteklesinler. Futbolda bir tabir vardır ‘oyundan düşmeme’ diye. Taraftarlardan istediğim de bu oyunda 90 dakika boyunca düşmesinler” diye konuştu.

 

 

 

Genel Sekreter Hasan Yener, Fenerbahçe’nin ekstra güvenlik ile ilgili bir talebi olup olmadığı ile ilgili soruya ise “Bu tür davranışlar bir yerde ortamı daha çok germe adına yanlış davranışlar. Bize kulüp olarak böyle bir şey intikal etmedi ama bizim kurallarımız bellidir. Gerek emniyet teşkilatının polis gücü, gerekse özel güvenlik teşkilatımızın görevlileriyle bu bellidir. Avni Aker'de oynanacak bu maçlar ilgili bütün sorumluluk Trabzonspor'a kulübüne aittir.

 

Trabzonspor kulübü de bu konuda yapılması gereken her şeyi yapacaktır. Bunun için ayrıca bir şeyi dillendirmek veya herhangi birşeyi aramak son derece gereksiz bir davranış olur” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor