Fener düşünce TS gitmeyecek mi

Türkiye, olası bir küme düşürme durumunda sadece Avrupa arenasında daha az takımla temsil edilmekle kalmayacak, yeterli oranda puan toplayamayacağı için gelecek yıldan itibaren lig şampiyonu takım Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkını da yitirecek.

Fener düşünce TS gitmeyecek mi

Türkiye, olası bir küme düşürme durumunda sadece Avrupa arenasında daha az takımla temsil edilmekle kalmayacak, yeterli oranda puan toplayamayacağı için gelecek yıldan itibaren lig şampiyonu takım Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkını da yitirecek. UEFA, ihraç edilen takımların yerine başka bir takım almayacak.

Futboldaki şike ve teşvik soruşturmasının Avrupa yansımaları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. UEFA’nın 11 Temmuz’da Cenevre’de Futbol Federasyonu yetkilileri ile yaptığı toplantıda, adı şikeyle anılan takımların küme düşürülmeleri halinde Avrupa kupalarından da ihraç edileceği ve yerlerine Süper Lig’den başka takımların alınmasının söz konusu olmayacağı mesajının verildiği ortaya çıktı.

Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe ve Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’nde ise Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor ile temsil edilen Türkiye, olası bir küme düşürme durumunda sadece Avrupa arenasında daha az takımla temsil edilmekle kalmayacak, yeterli oranda puan toplayamayacağı için gelecek yıldan itibaren lig şampiyonu takım Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkını da yitirecek. Lig şampiyonu play-off oynamak zorunda kalacak.

Her sezon 4 bin ile 8 bin arasında puan toplayan Türk takımları  öngörülen barajı aşamayacağı için Danimarka, Belçika ve İsviçre gibi ülkelerin gerisinde kalıp, UEFA kontenjanında da ağır bir darbe yiyecek. Bilindiği gibi 2011-12 sezonunda Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan, Trabzonspor ise 3. ön eleme turundan katılıyor.

Taviz yok

Soruşturma sürecinde Türkiye Futbol Federasyonu ile günlük bilgi akışı sağlayan UEFA’nın, liglerin ertelenmesi önerisine onay verirken, en kısa sürede sonuca varılıp suçlu bulunan kulüpler hakkında işlem yapılması garantisi aldığı bildirildi. Dünden itibaren savcılık tarafından iletilen bilgi ve belgeleri incelemeye başlayan Etik Kurulu’nun 26 klasör üzerindeki çalışmasını tamamlamasının bir aydan fazla bir süre alacağını belirten yetkililer, liglerin ertelenmesiyle kazanacağı zamanda, soruşturmayla ilgili edinimlerini UEFA’ya aktaracak.

Daha  fazla ön eleme

Bu sürede Şampiyonlar Ligi ve UEFA Ligi’nde mücadele eden takımlarımız planlandığı şekilde maçlarını oynayacak. Ancak herhangi bir yaptırım söz konusu olursa hem lig, hem de Avrupa’dan ihraç edilecek, Türkiye’nin 2011-2012 sezonunda toplayacağı olası puanlar düşecek ve gelecek sezon  temsilcilerimiz daha fazla ön eleme turu oynamak zorunda kalacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler