Fener Çalıyor TFF oynuyor!

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe-Manisaspor maçında tribünleri dolduran kadın ve çocuk taraftarlara teşekkür etti.Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe-Manisaspor maçına sadece kadın ve çocukların alınmasına karar veren ve bundan sonra seyircisiz oynama

Fener Çalıyor TFF oynuyor!

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe-Manisaspor maçında tribünleri dolduran kadın ve çocuk taraftarlara teşekkür etti.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe-Manisaspor maçına sadece kadın ve çocukların alınmasına karar veren ve bundan sonra seyircisiz oynama cezalarında bu uygulamanın gerçekleştirileceğini açıklayan Türkiye Futbol Federasyonu teşekkür yazısı yayınladı.

İşte TFF'nin o bildirisi:

20 Eylül Salı akşamı, sadece ülkemiz adına değil tüm dünya için çok önemli ilklerden biri yaşandı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun "seyircisiz oynanacak maçlarla" ilgili düzenlemeyle yaptığı davet, kadınlarımız tarafından büyük bir teveccühle sahiplenildi. Kadınlarımız ve çocuklarımız, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Manisaspor arasında oynanan karşılaşmada rekor sayıda bir katılımla tribünlerde yerlerini aldı.

Ülke futbolunun, tarihinin en zor günlerini yaşadığı bu özel dönemde üstlerine düşen görevi olağanüstü bir süreçte ve büyük bir hızla algılayarak cevap veren kadınlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.

Federasyonumuzun, yeni sezon ile birlikte 9 Eylül tarihini bir milat olarak ilan ettiği günün en önemli vurgusu; Türk kadını ve onlardan beklentilerimizle ilgili ortaya koyduğumuz yaklaşımdı. Futbolumuzun; mutsuzluk ve umutsuzluk değil; heyecan, umut ve yaşam enerjisi üretmesi gerektiğini en iyi bilen kitle, tartışmasız kadınlarımızdır.

Federasyonumuz, hazırlanan gelecek stratejisinde futbolumuzun aydınlık geleceğini oluşturmak adına, en büyük sorumluklardan birini kadınlarımıza verme ve en önemli noktalarından birinin merkezine, kadınlarımızı koyma konusunda kararlıdır.

Bu karar doğrultusunda üzerinde çalışılan yeni düzenlemeyle, kadınlarımızın ve çocuklarımızın müsabakalara ücretsiz olarak girmeleri ve yaratmış oldukları bu pozitif katkıyla, taraftarı oldukları kulüplerimize kaynak yaratacakları da kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Bu kararın ne anlam ifade ettiği, nasıl bir hedef ile gündeme getirildiği zaman içerisinde çok daha iyi anlaşılacaktır. Önümüzdeki günlerde, futbolumuz ve Türk kadınının ülke futbolunun geleceğinde alacağı rolle ilgili gelişmeler ayrıntıları ile kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Türk sporunda bir ilki yaşatırken, futbol adına tüm güzellikleri sahalarımıza taşıyan, coşkularını ve tüm olumlu duyguları tüm ülkemize hissettiren kadınlarımıza bir kez daha içten teşekkürlerimizi sunarız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor