Federasyonun aldığı kararlar...

ESKİ Milli Futbolcu Tanju Çolak, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı oyuncu kontenjanına ilişkin aldığı kararın Türk futbolunun gelişmesine büyük darbe vuracağını belirterek, "Federasyonun aldığı kararlar sadece menajerlere kazandırıyor, Türk fut

Federasyonun aldığı kararlar...
ESKİ Milli Futbolcu Tanju Çolak, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı oyuncu kontenjanına ilişkin aldığı kararın Türk futbolunun gelişmesine büyük darbe vuracağını belirterek, "Federasyonun aldığı kararlar sadece menajerlere kazandırıyor, Türk futboluna bir şey kazandırmıyor" dedi.
 
Eski Milli Futbolcu Tanju Çolak, Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde belediye tarafından kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen ayın söyleşisi programına konuşmacı olarak katıldı. Kumluca Belediyesi konferans salonunda Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya'nın da izlediği söyleşide Tanju Çolak, Türk futbolunun dünü, bugünü ve yarınını değerlendirdi. Aktif futbolu bırakmasına rağmen hiçbir zaman futboldan ayrı bir yaşamı olmadığını söyleyen Tanju Çolak, Türk futbolunun bir yere gelmesi, genç nesilleri spora ve futbola yönlendirme adına çalışmalar yaptığını belirtti. Bu kapsamda Antalya Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol uyarınca Antalya'nın 19 ilçesinde futbol akademisi kuracaklarını aktaran Tanju Çolak, 15 Şubat'tan itibaren çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.
 
'TÜRK FUTBOLUNUN GELECEĞİ ÜMİTLİ DEĞİL'
 
Türk futbolunun bugünkü durumunun iyi olmadığını savunan Tanju Çoluk, TFF'nin son aldığı yabancı oyuncu kontenjanının Türk futbolunun geleceği ve gelişmesine büyük darbe vuracağını savundu. Federasyonun aldığı kararların doğru olmadığını ileri süren Tanju Çolak, "Bundan dolayı da Türk futbolunun geleceği ümitli değil. Bugün federasyonun aldığı kararlar, sadece menajerlere kazandırıyor, Türk futboluna bir şey kazandırmıyor. Bizim futbolumuzda öyle bir çark var ki maalesef o çark siz ne olursanız olun, sizi harcıyor. Buna en iyi örnek benim. Dünyada futbol artık zevk alınarak yapılan ve para kazanılan bir sektör haline gelmiş. Ama bizde birilerinin isteği doğrultusunda yönlenen bir futbol söz konusu. Durum böyle olunca da malum sonuçlar ortada" dedi.
 
'SPORCU DA AHLAKLI OLACAK'
 
Türk futbolunun başarısının Milli Takıma da yansıdığına işaret eden Tanju Çolak, önlem alınmazsa gelecekte futbolun daha zevksiz, insanları futboldan uzaklaştıran bir tablonun ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı. Futbolun durumunun kötüye gitmesinde bir başka etkenin de sporcular olduğunu anlatan Çolak, "Bir defa her işte olduğu gibi sporcu da ahlaklı olacak. Her şeyi bir başkasından beklemeyecek, 'ben ne veriyorum' diye kendisini de sorgulayacak. Her şey para demek değildir, her şey hakemi de aldatmak değildir. Hepimiz insanız, hepimiz hata yapabiliriz ama önemli olan hatadan dönebilmektir" diye konuştu.
 
'FATİH TERİM BAŞARILI DEĞİL'
 
Söyleşide izleyicinin sorularını da yanıtlayan Tanju Çolak, 'Fatih Terim'i başarılı buluyor musunuz?' sorusu üzerine , "Şu an için A Milli Takımda Fatih Terim başarılı değil ama Fatih hocaya güvenildi ve göreve getirildi, bekleyip göreceğiz. Tabi Fatih hoca bir dönem Milli Takımda, Galatasaray'da başarılı oldu ama o dönemde futbolcular da başarılıydı. Bana göre başarısızlığı anlatmak kadar çözüm önerileri de sunmak lazım. Fatih hoca bunu yaparsa daha iyi olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 
Avrupa gol kralı olması, özel hayatı, Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transferi gibi dinleyicilerden gelen birçok soruya da yanıt veren Tanju Çolak'a söyleşi sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından, ilçede düzenlenecek Akdeniz'in en büyük deve güreşi anısına deve maketi ve porselen çay seti hediye edildi. Söyleşinin ardından dinleyiciler Tanju Çolak ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor