FB'li futbolcunun hapsi isteniyor!

İstanbul Beşiktaş'ta, BMW marka cipiyle trafik ışıklarında bekleyen motokuryeye çarparak olay yerinden kaçan Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Bilica (Fabio Alves da Silva) hakkında "taksirle yaralama" suçundan dava açıldı.Brezilyalı futbolcunun üç ayd

FB'li futbolcunun hapsi isteniyor!

İstanbul Beşiktaş'ta, BMW marka cipiyle trafik ışıklarında bekleyen motokuryeye çarparak olay yerinden kaçan Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Bilica (Fabio Alves da Silva) hakkında "taksirle yaralama" suçundan dava açıldı.

Brezilyalı futbolcunun üç aydan bir yıla kadar hapsi isteniyor. İfadesinde bir ses duyduğunu ancak aracın camlarının siyah olması nedeniyle bir yere çarptığını düşündüğünü belirten Silva yoluna devam ettiğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şikayetçi Feysel Akalp'ın kullandığı 34 VY 8178 plakalı motosikletiyle Zincirlikuyu'ya giderken Barbaros Bulvarı'nda kırmızı ışıkta durduğunu, yeşil ışığın yanmasını beklediği sırada arkadan bir aracın kendi aracına şiddetli bir şekilde çarptığını belirttiği anlatıldı. Şikayetçi Akalp'in motosikletten fırlayarak önünde bulunan Tuncay Batu'nun aracının arka camına yapıştığını, bir müddet sürüklendiğini bu olay nedeniyle yaralandığını, çarpan aracın olaydan sonra yavaşlamadan süratle olay yerinden kaçtığını, araç sürücüsünden bu nedenle davacı olduğunu söylediği ifade edildi.

'TAKSİRLE YARALAMA'

İddianamede Bilica'nın ifadesinde, Ortaköy'den Barboros Bulvarı'na bağlanarak birinci köprü yönüne gittiği sırada bir ses duyduğunu, aracın camlarının siyah olması nedeniyle bir yere çarptığını düşündüğünü, yoluna devam ettiğini, kaza sonucu yaralanan kişinin masraflarını ve tüm zararlarını karşılamaya hazır olduğunu söylediği belirtildi. İddianamede şikayetçinin olay nedeniyle alınan adli rapora göre basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek nitelikte hafifçe yaralandığının tespit edildiği anlatıldı. Ünlü futbolcunun, "taksirle yaralama" suçundan üç aydan bir yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Bilica, önümüzdeki günlerde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

ÖNDEKİ ARAÇ SAHİBİ DE ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

Şikayetçi Feysel Akalp'in arka camına düştüğü, Tuncay Batu da kaza yüzünden porselen dişinin kırıldığını iddia ederek Fabio Alves da Silva'dan şikayetçi oldu. Ancak savcılık, Tuncay Batu'nun alınan adli kati raporunda ön üst sağ dişindeki porselenin kırılmasının dişte meydana gelen bir kırık olarak kabul edilemeyeceğini, bu nedenle Batu'ya karşı taksirle yaralama suçunun oluşmadığına kanaat getirerek takipsizlik kararı verdi.

SİLİNEN GÖRÜNTÜLER İÇİN TAKİPSİZLİK VERİLDİ

Savcılık ayrıca kazanın meydana geldiği yeri gören işyerinin güvenlik kameralarından sorumlu olan ve görüntüleri sildikleri ileri sürülen Burak Şimşek ve Mehmet Kılıç hakkında da "suç delillerini karartmak, değiştirmek ve gizlemek" suçlarından haklarında yeteri kadar delil elde edilemediğinden takipsizlik kararı verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler