FB yandaşlarına UEFA'dan tokat

UEFA, İsviçre'nin FC Sion takımını UEFA Avrupa Ligi'nden ihraç ederek yerine İskoçya'nın Celtic takımını aldı. UEFA Avrupa Ligi play-off maçlarında kayıtlı olmayan 5 oyuncu oynattığı gerekçesiyle Celtic tarafından şikayet edilen FC Sion ile ilgili karar v

FB yandaşlarına UEFA'dan tokat

UEFA, İsviçre'nin FC Sion takımını UEFA Avrupa Ligi'nden ihraç ederek yerine İskoçya'nın Celtic takımını aldı. 

UEFA Avrupa Ligi play-off maçlarında kayıtlı olmayan 5 oyuncu oynattığı gerekçesiyle Celtic tarafından şikayet edilen FC Sion ile ilgili karar verildi. UEFA kurallara uygun hareket etmeyen İsviçre ekibini kupadan attı.

FC Sion'un yerine ise Celtic takımı kupaya dahil edildi.  Bu 5 oyuncunun Pascal Feindouno, Gabri, Mario Mutsch, Jose Goncalves and Billy Ketkeophomphone olduğu açıklandı.

Olay geçtiğimiz günlerde basında “TFF’nin yapamadığını İsviçre  yaptı” başlıklarıyla yer almıştı. 

Yandaş medya haberi “F.Bahçe’nin durumuna benzer bir olay İsviçre’de yaşandı. UEFA Avrupa Ligi’nden Sion’a elenen İskoçya’nın Celtic takımı, “Rakibimiz UEFA kurallarına uygun hareket etmedi. İki transfer döneminde geçerli olmak üzere ceza almalarına rağmen bu kurala uymadı” diyerek UEFA’ya şikayette bulundu. Bunun üzerine UEFA Başkanı Michel Platini ve Genel Sekreter Gianni Infantino başvurunun değerlendireceğini belirtti.

Daha sonra UEFA kendi aldığı karara karşı hareket eden Sion’un UEFA Avrupa Ligi’nden men edilmesini İsviçre Futbol Federasyonu’ndan (ASF) talep etti. Ancak İsviçre Federasyonu, “Bu dava şu anda İsviçre yargısında‚ dava sonuçlanana kadar istediğiniz gibi bir işlem yapamayız” diyerek UEFA’ya kulak asmadı.”
şeklinde vermişti

Sonuçta Fenerbahçe yandaşları bir defa daha yanıldı ve UEFA kurallara uygun hareket etmeyen İsviçre ekibini kupadan attı.

İki ekip İskoçya'da 0-0 berabere kalmış, rövanşta ise Sion, Celtic'i 3-1 mağlup ederek Avrupa Ligi'ne kalmıştı. Kura çekimine de katılan Sion I Grubu'nda Atletico Madrid, Udinese ve Rennes takımlarıyla birlikte yer almıştı.

SiOn'un devre dışı kalmasıyla zaten zor bir grup olarak değerlendirilen I grubu Celtic'in de gelişiyle tam anlamıyla ateş grubu haline geldi.

Celtic ilk maçını 15 Eylül'de Atletico Madrid ile yapacak.

FC Sion'un ise itiraz hakkı bulunuyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor