FB ile kol kola olmayız!

Trabzonspor Kulübü'nün Gezi Parkı protestolarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Trabzonspor Kulübü olarak tertemiz formamızın, sportmenlik dışı, provokatör ve şiddet üreten grupların organizasyonlarının içerisinde gösterilmesinden rahatsızlık duymaktayız" i

FB ile kol kola olmayız!

Trabzonspor Kulübü'nün Gezi Parkı protestolarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Trabzonspor Kulübü olarak tertemiz formamızın, sportmenlik dışı, provokatör ve şiddet üreten grupların organizasyonlarının içerisinde gösterilmesinden rahatsızlık duymaktayız" ifadesi kullanıldı.

Trabzonspor Yönetim Kurulu tarafından kulübün internet sitesi aracılığıyla son günlerde Gazi Parkı protestoları çerçevesinde yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yapıldı. Olayların sağduyuyla takip edildiğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Son günlerde yaşanan toplumsal olaylar, tarafımızdan sağduyuyla takip edilmektedir. Trabzonspor Yönetim Kurulu olarak demokratik hukuk kuralları içerisinde, şiddet içermeyen hak arama mücadelelerine saygı duymaktayız. Bunun en güzel örneği kulübümüzün vermiş olduğu ve halen devam eden spor ahlakıyla ilkelerine uygun hak arama mücadelesidir. Bilinmelidir ki hak arama mücadelesi ancak, spor ahlak ve ilkelerine sahip gruplarla yapılabilecektir. Bunun yanında, ülkemizin istikrar ve itibarını, birlik ve beraberliğini, barış ve kardeşliğini olumsuz etkileyecek her türlü tepkilere karşı irade ortaya koymak, futbolun ve sporun bu tarz olaylardan uzak tutulmasını sağlamak, ortak sorumluluğumuzdur. Trabzonspor Kulübü olarak tertemiz formamızın, sportmenlik dışı, provokatör ve şiddet üreten grupların organizasyonlarının içerisinde gösterilmesinden rahatsızlık duymaktayız. Camiamızın tüm bireylerinin bu hassasiyet ve sağduyu içerisinde hareket edeceklerine olan inancımız tamdır."

"FENERBAHÇE İLE EL ELE, KOL KOLA OLMAYIZ"

Trabzonspor taraftar dernekleri de, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde ortak bir basın toplantısı düzenledi. İstanbul'daki Gezi parkı olaylarına destek vermek amacıyla toplanan taraftarların arasında Trabzonsporluların da yer almasının eleştirildiği açıklamayı yapan Trabzonlu Gençler Grubu lideri Mehmet Fındıkçı, Fenerbahçe taraftarları ile yan yana olmayacaklarını vurgulayarak, "Trabzonspor taraftarları olarak bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da haklı duruşumuzu sekteye uğratacak hiçbir birlikteliğin içinde olmayacağımız Fenerbahçe kulübü ve onun taraftarları ile Taksim'de el ele, kol kola olmamız mümkün değildir. Emek hırsızlarının hakkımızı teslim etmediği noktasından yola çıkarsak, onlarla farklı bir hak arayışı içerisinde olmamız beklenemez. Bunun yanı sıra hiçbir siyasi yelpazenin içinde de yer almadık, almayacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor