Fatih Terim: Yazıklar Olsun

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kasımpaşa maçının ardından 'tarihe geçecek' bir röportaj yaptı. Tek kelime futbol konuşmayan Terim "Bu ülkede kardeş kardeşi vuruyor, kan gövdeyi götürüyor. Nasıl futbol konuşayım?" dediMaçla ilgili tek kelime kon

Fatih Terim: Yazıklar Olsun

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kasımpaşa maçının ardından 'tarihe geçecek' bir röportaj yaptı. Tek kelime futbol konuşmayan Terim "Bu ülkede kardeş kardeşi vuruyor, kan gövdeyi götürüyor. Nasıl futbol konuşayım?" dedi

Maçla ilgili tek kelime konuşmayan ve Gaziantep'teki terör saldırısını saldırısını lanetleyen Fatih Terim "Bu ülkeye neler oluyor. Yazıklar olsun. Tek kelime futbol konuşmak istemiyorum" dedi.

Fatih Terim yayıncı kuruluşa verdiği "tarihe geçecek" röportajında şunları söyledi:

"Açıkçası 'Güzel güzel konuşayım' diye aşağı indim ama maçtan sonra Gazientep olaylarını duyunca vazgeçtim. Bir yere ateş düşmüş, ülkede kan gövdeyi götürüyor, kardeş kardeşi vuruyor... 'Sevinçliyim' demeye utanıyorum. Bu ülkeye ne oluyor? İnanın futbol konuşmak içimden gelmiyor. Bunlar vatan evladı değil mi? Bunların anası babası yok mu? Bu ülke nereye gidiyor? Yazıklar olsun. Tamam futbol konuşalım ama ben bu akşam futbol konuşmak istemiyorum. Ülkede bombalar atılıyor, toplu katliamlar oluyor. Öyle 'Kınıyorum' falan da yok. Öldük bu 'Kınıyorumlar' yüzünden! Röportaj yapacak durumum yok. Moralim çok bozuk. Bu ülkenin ay-yıldızını ben de taşıdım. Şimdi burada 'Sağdan geldi, soldan gitti' mi diyeyim? Benden bu akşam hiçbir şey beklemeyin."

"BÖYLE OLACAKSA FUTBOL OYNAMAYALIM"

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısına oldukça moralsiz bir şekilde gelen Fatih Terim ''Kaka ile, Engin Baytar ile, maçla ilgili sorularınızın hepsine cevap vereceğim ama Gaziantep'teki olaydan sonra, durumum şimdi yorum yapmak için müsait değil. Başka bir gün Florya'ya gelin, bunların hepsinin yanıtını vereyim'' dedi.

Maçtan sonra duydukları şeylere bir insanın Türk olup da üzülmemesinin mümkün olmadığını dile getiren Terim, ''Yazıklar olsun. Bu ülkeye ne oluyor? Şimdi 3 puan aldık diye göbek mi atayım? Milletin evine ateş düşmüş. Her gün 1 oluyor, 2 oluyor. Beyler nereye gidiyoruz? Böyle bir gecede, 'Kazandığımız için, 3 puan aldığımız için mutluyum, sevinçliyim' demeye utanıyorum. Böyle olacaksa spor yapmayalım, futbol oynamayalım'' ifadelerini kullandı.

BASIN MENSUPLARI TERİM'İ ALKIŞLADI 

Yaşanan hadisenin ardından söyleyecek söz bulamadığını vurgulayan tecrübeli teknik adam, moralinin çok bozuk olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

''Onlar da ana baba evladı. Hiçbir ölüm olmasın. Bu ülkenin ananelerine, örflerine, kardeşliğine ne oldu?. Dinimiz bunu emretmiyor. 'Komşun açsa, sen tok duramazsın' denilen bir dinden geliyoruz. Belki sesimizi çıkarmıyoruz ama takip ediyoruz. Gazetelerin sadece arka sayfalarını okumuyoruz. Ülkemizde neler olduğuna biz de bakıyoruz. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Onlar da candır. Şimdi gelip ben nasıl maç analizi yapayım? 1-2 gün bana müsaade edin. Galip mi geldik biz? Maç sonu kaynar sular dökülmüş gibi olduk.''

Terim'in yaptığı konuşma, basın toplantısını izleyen medya mensuplarından da alkış aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor