Fatih Terim sessizliğini bozdu

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Tarabya Oteli'nde basının karşısına çıktı. Terim Aysal ile olan sorunlarını, Milli Takımın başına geçiş sürecini ve diğer tüm önemli konularla ilgili detaylı açıklamalar yaptı. 'GALATASARAY'A ZARAR VERMEMEK İÇİN..

Fatih Terim sessizliğini bozdu

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Tarabya Oteli'nde basının karşısına çıktı. Terim Aysal ile olan sorunlarını, Milli Takımın başına geçiş sürecini ve diğer tüm önemli konularla ilgili detaylı açıklamalar yaptı.
 
'GALATASARAY'A ZARAR VERMEMEK İÇİN...'
 
"Açıkçası bu toplantıyı organziederken, artıları ve eksileri fazlasıyla tarttım. Buna karar vermek çok kolay olmadı. Çünkü; Genel olarak böyle bir temaülüm yok. Ancak, başka platformda da konuşacağımı söylememe rağmen önlem almamın sebepleri vardı. Kimileri için susmam ve konuşmamam, kimileri için ise anlatmam grektiği yönünde görüşleri olduğunu biliyorum. Doğal olarak ben Galatasaray'ı düşünmek ve zarar vermemek için ne kadar titiz davrandıysam, gündemin hiç değişmediğini gördüm. Gördükçe de daha fazla üzüldüğümü ve yaralandığımı da farkettim"  
 
'ZARAR VERMEMEK İÇİN KONUŞMADIM'

"Takdir edersiniz ki benim de değerlerim var. Ben de sizler gibi kızan, kırılan bir insanım. Hep 'niye konuşmuyor' diye beni eleştirdiniz Ben Galatasaray markasına zarar vermememek için bir açıklama yapmadım. Ancak sistematik bir şekilde itibarsızlaşma çalışması yapıldığından 'Fatih Terim'e zarar verilir mi?' diye bir endişe olmadığını gördüm."
 
'SERVİS YAPILDI'

"Divan Kurulu'nda konuşmayı planlamıştım. Konuşacaktım. Ancak, çok açık ve bariz nedenle orada bulanamadım. Kurul'da konuşma ricası yapacaktım. Basın mensuplarının olmadığı bir ortamda bir bilgilendirme toplantısı yapacaktım. Ancak Sn. Aysal'ın bir gazeteci ile yaptığı televizyon programı beni beklemeye itti. Profesyonellikte bir karar alınır ve uygulanır. Ancak bizde öyle olmadı. 1.5 aydır alınan bu kararı meşru kılacak, bu kararın doğruluğunu kabul ettirecek onlarca söylemde iddiada hatta serviste bulunuldu." 

'BENİM KEFEM AĞIR BASAR'

"Zor bir insan olabilirim. Buna itiraz etmiyorum. Egolarım da olabilir buna da itiraz etmedim. 'Yerimden kımıldamam' da demedim. Ancak, kendini geliştirmek için hala eğitim alan ve Galatasaray kültürünü pek çok kişiden daha iyi özümsemiş birine 'Galatasaray değerlerine aykırı davrandı' diyemezsiniz. Benim kefem pek çok kişiden daha ağır basar."  
 
'G.SARAY; ALİ SAMİ YEN'DİR, METİN OKTAY'DIR'
 
"Galatasaray'da büyüklerimin arkasından konuşmamayı ve kimsenin arkasından birşey yapmamayı öğrendim ben. Yaşamadığım şeyleri ve yapmadığım şeyleri, doğruymuş gibi gösterilen olaylara cevap verecek olmaktan hicap duyuyorum. Çok üzülüyorum... Bu kulübün bir divan üyesi olarak biliyorum ki; G.Saraylı olmak galip gelmek için her yola başvurmak değildir. G.Saray Ali Sami Yen'dir, G.Saray Metin Oktay'dır"   

'CANAYDIN DÖNEMİNDE YAŞADIKLARIM...'

"Sn. Aysal'ın da ifade ettiği gibi iletişim problemimiz oldu. Ben derdimi başkanla birebir halletmek istedim. Velev ki; Başkanla problemli bir ilişikimiz var. Problemli bir ilişikisi olmayan insan yoktur. Biz bütün bunlara rağmen yine karşılıklı oturur ve yolları ayırırdık. Ben de başarılar dilerdim ve eşyalarımı toplar çıkardım. Tam burada aklıma çok küçük bir anktod geldi. Çoğunuz buna şahitsiniz... Allah rahmet eylesin, Özhan Canaydın'a ayrılmama gerektğini, istifa etmem gerektiğini söylediğimde o bana 'Ben bunu açıklayamam' dedi. Ben de ona 'Sn. Başkan ben bunu açıklarım' dedim. Ve kendisinin koluna girdim ve onun yanında bu durumu açıkladım. Kendisi çok üzüldü ve ben bu durumda kendim koluna girdim ve arabaya bindirdim. Tam 10 sene geçti. Bunu hiç bir yerde duymadınız.''

'GS TV HAYAL MAHSÜLÜ ANLAŞMALARI AÇIKLADI'

''Madem G.Saray kültüründen değerlerinden bahsediyoruz. Antrenmanı bitirip teri soğumadan odasına giden hocasının göreivne son veren, televizyon kanalında aynı dakikalarda hayal mahsülü bir anlaşmanın detaylarını veren, eve noter gönderen bir anlayış benim 40 yıldır hatta daha öncesi G.Saray'da gördüğüm ve öğrendiğim bir uygulama değildir."  
 
'İSTİFA ETMEMİN NEDENLERİ ŞUNLARDI;'

"Eleman meselesi, Albayrak açıklaması, Mersin maçı sonrası konuşulanlar, Aylar öncesi başlayan yeni hoca isimleri, yaşanılanlardan dolayı 'geçmiş olsun' denmesi gereken bir yerde sadece futbolcuların kutlanması, emeği geçen hiç bir futbolcunun kutlanmaması... Bunları düşünüp altalta yazsam... Bunların herhangi birinden sonra benim yerimde kim olsa istifa ederdi. Tam aksine ben 4. yıldızı takmadan gitmiyeceğim dedikçe herşeyin şiddeti arttı. Geriye bakınca bazı şeyleri daha iyi anlıyorum. Sn. Aysal'ın TV programında söylediği açıklamaların bir kez daha izlenmesindey yarar var. Bknz. maç sonrası net bir şekilde görevimin başında 'G.Saray'ın başında kalacağımdan şüphe duyulmasın' demiştim. Böyle bir atıfta bulunmuştum. Bu açıklamayı bir daha izleyin"

'HAKKIMI HELAL ETMİYORUM'

''Galatasaray Kulübü'nde bana yaşatılanlardan dolayı hakkımı helal etmiyorum''   
 
SORULARI YANITLADI
 
Soru: Milli Takım ile sözleşme imzalayacak mısınız?

"Mayıs ayına kadar Milli Takımın son 4 maçında bulunmaya ve yeniden şekillenmesine yardımcı olmak için tasarım yapmak adına söz verdim. Henüz bu sözümün haricinde başka bir şey yapmadım"

Soru: 12 Nisan'da Milli Takım iel görüştüğünüz söyleniyor...

"Bu doğru değil. Böyle bir şey yok. Görüşmedim"

Soru: Milli Takım ile anlaşma sürecinizi paylaşır mısınız?

"Öncelikle; Bu süreç benim etik olarak her şeye uyduğum ve inanılmaz derecede hassas davrandığım bir süreçti. Tüm dengeleri gözettim. G.Saray'da bulunduğum görev sorumluluklara zarar vermemesi için çok uğraştım. Sn Demirören'e 'Sn. Aysal'dan izin almadan gelmem' dedim. Demirören, Aysal'a telefon açtı ve ben ondan sonra görüşmeye gittim. Bu ikisinini ilk telefonlaşmasıdır. Kahvaltıda TFF Bşakanı ve yöneticiler vardı. Tam teklif kısmına gelindiğinde, 'Başkanım benimle teklifi paylaşmadan yine teklif için izin alın' dedim. O da Aysal'ı tekrar ardı ve Aysal teklif için izin verd. Bu da ikinci telefon konuşmasıydı. 'Ben oradan Aysal ile bu teklifi paylaşacağım' diyerek oradan ayrıldım. Ben bu görev için para almayacağımı söyledim. Ancak kanun gereği almama gerektiği söylenince, parayı hayır kurumuna vermek istediğimi belirttim. Daha sonra Aysal ve Demirören tekrar telefonla konuştu. Bu da 3. telefon konuşması oldu. Bunların hepsini Aysal'ın izin vermesiyle yaptım"  

Soru: Milli Takım teklifini TFF Başkanı'ndan daha üst bir mevkideki birinden mi aldınız?

''Sn. Başbakan ile bir çok futbol sohbetimiz oldu. Kendisi fikirlerimizi sordu. Onun gönlünden geçeni, taşın altına elimizi sokmamız yönünde olduğunu biliyorum. Onun için sandığınız senaryolardan daha farklı bir durum olsaydı söylerdim"  

'RESMİ SİTEDEN ÖĞRENDİM'

"Ben Galatasaray'ın benimle 2 senelik uzatma kararı aldığını resmi internet sitesinden aldım. Hakikaten çok şaşırdım. Ancak 10 gün içerisinde bana getirilen bir sözleşme, mukavele ve bilgi getirilmedi. Bence bu durumun sebebi camia ve taraftar baskısıydı"  
 
'İMZAYI 1974'TE ATTIM'
 
"Benim yerimde olsanız, başka hocalarla olan görüşmelere göz yumdunuz, Galatasaraylıyız... Çok samimi söylüyorum, Metin Oktay ve Ali Sami Yen'de bunları yaşasaydı isyan ederdi. Ben bunlara rağmen hiç bir yere gitmem diye isyan ettim. Hatta takımı hazırlarken, beni başkanla karşı karşıya getirmeyin diye hazırladım. Ben imzayı 1974'te attım ve üzerimde ne vardı bakmadım''  

'HAYSİYETİ KIRILAN BENİM'

"Eğer haysiyeti kırılan biri varsa o benim. Bir gün bile çıkıp bununla ilgili çıkıp herhangi bir şey söylemedim. Neden mi bu konuda hiç konuşmadım. Tek sebebi, G.Saray değeri ve etiğine olan bağlılığım"

Soru: Lütfi Arıboğan'ın sizi aradığı ve görevinize son verileceği şeklinde bir bildirim yaptığı doğru mu?

"Oy birliği ile alındığı söylenen kararın başka biri tarafından alındığı ortaya çıkıyor. Eğer böyleyse büyük bir skandaldır. Mesele ortada istenmeyen bir durum olmasıydı. Buna uygun bir kılıf bulunmaya çalışılıyordu. ve bu zaman uygun görüldü'   

'BEN TELEFONUMU KAPATAMAZ MIYIM?'

"G.Saray'a başarılar yaşatmış ve yaşamış bir hocayı değerlerinden vuran bir anlayış G.Saraylılığa yakışmaz. Telefon kayıtlarını mı göstereyim. Ben namağlup bir takım bıraktım. 3 tane de Eskişehir, Beşiktaş ve Bursa gibi önemli deplasmanları atlatmış bir takım bıraktım. Yani ilk maçlarda alınana beraberlikler yüzünden mi beni başarısız göstericeksiniz... Başarı varsa varsın, yoksa yoksun! Öyle mi...Yazık! Geçen sene Şampyonlar Ligi'ni haıtrlayın. Zaten kupalar geride... Ben telefonumu çok büyük maçlar sonunda da kapattım. Bana müdür seviyesindeki insanlarda sitem ettiler. Bu maçtan sonra da telefon kapatılır mı dediler. Yav arkadaş ben 30 dakika Real'e pozisyon vememişken 6-1 mağlup olarak travma geçirdiğim için telefonu kapatmış olamaz mıyım. Bu olamaz mı? Ben insan değilmiyim? Bu iddialar son derece yakışıksız" 

'BİZ OLİMPİYAT SATADI KORİDORLARINDA CANIMIZLA UĞRAŞIRKEN...'

"Arıboğan Beşiktaş maçından önce bana geldi. 'Başkan prim mevzusunu da konuşmak istiyor' dedi. Ben de kendisine 'biz kazanalım zaten Başkan ve yönetim bize istediğimiz verir. Ben gerekirse kendisini ararım' dedim. Başkan moral yemeği esnasında bana telefondan ulaşamamış. Yardımcılarıma da ulaşamamış olcak ki, kaptan olmayan bir futbolcuyu aramış ve prim pazarlığı yapmışlar. Benim hiç birşeyden haberim yok. Emeği geçen hiç kimse tebrik edilmiyor. Biz ise orada 80 kişi Olimpiyat Stadı koridorlarında canımızla uğraşıyoruz. Olun arkadaşlar ya 30 sn. Fatih Terim olun. G.Saray'ın tarihinde bu tip deklarasyonlar çok azdır ve tek tiptir. Ben prim meselesini sabah öğreniyorum. Kurumsallık bu mudur?"   

Soru: Size çok yakın çalışan ve Florya'dan çıkmayan 2 isim yönetimde yoktu. Bu ikim yeni listede olmadığını öğrendiğinde ne yaptınız?

"Benim bu konuda herhangibir şey söylememe doğru değil. Bu seçen kişinin tercihi. Ben atanmış bir kişiyim. O kişinin benim hayatımdaki yerleri apayrı. Eksikliklerini her zaman hissettim. Varlıklarıyla da çok mutlu oldum. Kendilerine G.Saraylılıkları için ve bana verdikleri desek için çok teşekkür ediyorum' 

Soru: Sneijder ile yıldızını barışmadığı söyleniyor. Doğru mu?

"Benim 17-35 yaş aralığındaki bir insanla ne gibi bir problemim olabilir. Böyle bir şey yok. Hiç bir şahsi problemim olmadı. Biz yönetime verirken 5 kişilik liste veriyoruz. Zaman zaman bu listeden 4. futbolcu alınır, zaman zamana 1. futbolcu alınır."   
 
Soru: Bu sene şampiyon olup 4. yıldızın takılması halinde kulüp kutlamaya sizi de çağıracağını açıkladı. Gider misiniz?
 
"Kimsenin şüphesi olmasın. Bne bu kutlamaya giderim. Aslolan Galatasaray'dır' 

'GALATASARAY TARAFTARI HAKKINIZI HELAL EDİN'
 
"Son sözüm beni ben yapan, Terim'i İmparator diye bağrına basan ve her zaman yanımızda olam Galatasaray taraftarına; Ben ne sizden ne de Galasataray'dan ayrılmadım. Ben ne sizi ne de Galatasaray'ı bırakmadım. Bırakmam. Taraftarın benim için yaptıkların sonsuz teşekkür ediyorum. 40 yıl içinde hakkım varsa hepsini Galşatasaray taraftarına helala ediyorum. Siz de hakkınızı bana helal edin"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler