Fatih Terim: "Hırvatistan çok önemli bir takım"

A Milli takım Teknik Direktörü Fatih Terim önemli açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim: "Hırvatistan çok önemli bir takım"
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Hırvatistan'ın turnuvanın en önemli takımlarından biri olduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, yarın önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, "Hırvatistan, turnuvanın en önemli takımlarından biri. Hırvatistan ile Türkiye en çok karşılaşan iki takım" dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu, Hırvatistan ile yarın oynanacak EURO 2016 maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

"UEFA’NIN TEKNOLOJİK GELİŞMELERDEN DAHA ÇOK YARARLANMASI GEREK"

Öncelikle EURO 2016 hakkındaki düşüncelerini aktaran Fatih Terim, "Fransa’yı kutluyorum. Ülkem adına konukseverliklerinden adına teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki güvenlik konusunda rahat olsunlar, biz de rahat olalım ama ellerinden geleni yapıyorlar. Organizasyonun sahibi UEFA’ya da ayrıca teşekkür ediyorum. Her geçen turnuvada daha iyi etkinliklere imza atıyorlar. Benim UEFA’dan bir ricam olacak. Artık damarlarımızın içini gösteren bir teknoloji varken UEFA’nın teknolojik gelişmelerden daha çok yararlanması gerek. İnsan hatası payına yer vermeyecek teknolojik imkanların olacağına inanıyorum. Bir teşekkür de ülkemizin güzel insanlarına. İyi ki varsınız. Sizleri iyi temsil edebilmek için çalışıyoruz. Özel teşekkür de bu turnuvaya katılma sürecinde emeği olan bütün futbolcularımıza. Kadro kısıtlaması nedeniyle aramızda olamayan ama ter akıtmış tüm evlatlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"HIRVATİSTAN, TURNUVANIN EN ÖNEMLİ TAKIMLARINDAN BİRİ"

Yarın oynayacakları Hırvatistan maçı ile ilgili olarak ise deneyimli teknik adam, "Hırvatistan, turnuvanın en önemli takımlarından biri. Çok büyük saygı duyuyoruz. Herkesin de bizim takımımıza saygı duymasını istiyoruz. Hırvat takımı her zaman iyi kadrolara sahipti ama bu sefer her mevkinin 2-3 oyuncusu hazır durumda. Hırvatistan bu gruptan çıkarsa önemli işlere imza atacaktır. İyi bir kadroları var, iyi futbolculardan kurulu bir takım. Rakibimize saygı duyuyoruz. Hırvatistan ile Türkiye en çok karşılaşan iki takım. Burada nefes almadan Eylül’de bir daha karşılaşacağız. Daha çok maçlar olacak. Onlar bizi biz onları yeneceğiz. 2008 aklımızda değil. Bu arada Hırvatistan bizi Play-off’ta geçti. Ben o zaman Galatasaray’ın başındaydım. Yarınki maçın keyfini sürmeliyiz. Rövanş olarak görmüyorum. Bu keyif her zaman gelmiyor. Esas kazanç burasıdır. 16 maçtır kaybetmeyen bir Türkiye var. Kaybettiği İngiltere maçında bile övgüler almış bir takımımız var" dedi.

"BU TAKIMI TEK TEK SEÇEREK BİR ARAYA GETİRDİK"

EURO 2016 için güzel bir takım kurduklarını ifade eden Terim, "Güzel bir jenerasyonu bir araya getirdik. Bu takımı tek tek seçerek bir araya getirdik. Brezilya maçından sonra yazılanları çizilenleri düşünürsek, bu takımın buluşması kolay değil. Bir jenerasyon yakalanmaz, bir jenerasyon aranız bulunur. Emre Mor ilk 11’de oynarsa en genç takım biz oluruz. Birçok gencin bu platformlarda olması gerektiğini düşünüyorum. Avrupa şampiyonası ve dünya kupası en büyük platformlar. Rakibin oyuncularını düşünürsek ilk başlarda bir bocalama bekliyorum. Birçok genç oyuncumuz tecrübelendi. Rakiplerimize bakıyorum bizim gibi sert rakiplerle oynayan olmadı. Maçın başında atmosferden etkilenebilirler ama 15 dakika sonra atarlar diye düşünüyorum" diye konuştu.

Gruptan çıkmanın önemli bir başarı olacağını kaydeden Terim, "Bugünkü turnuva için bu gruptan çıkmak çok önemli bir başarıdır. Bu gruptan çıktıktan sonra Allah nasip ederse sorulara daha geniş daha rahat cevaplarız. Gruptan çıkmak zaten bu turnuvada önemli bir yere gittiğimizin mesajını vermek demektir" dedi.

"EMRE’Yİ TÜRKİYE’YE KAZANDIRDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUM"

Borussia Dortmund’a transfer olan genç oyuncu Emre Mor hakkında da konuşan Terim, "Gidip izlettik, sıradan bir oyuncu olmadığını gördük. Maçlara davet ettik. Doğru teşhisler koyduk. Futbolu doğru oynamayı öğrenmesi gerekir. Fizik olarak da gelişince Avrupa ve dünya büyük bir oyuncu kazanmıştır. Borussia Dortmund da çok doğru bir adrestir. Danimarka bana çok yabancı değil. Piontek’ten dolayı. Emre’yi Türkiye’ye kazandırdığımız için mutluyum" dedi.

"BURAK’IN ÇİN FUTBOLUNA FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Terim, Çin’den gelen bir gazetecinin Burak Yılmaz hakkındaki sorusu üzerine ise şöyle konuştu:

"Burak Çin’de çok fazla kalamadı. Adaptasyonu olacaktır. Burak’ın takımına ve Çin futboluna faydalı olacağını düşünüyorum. Çin gibi büyük bir ülkenin futbola yatırım yapması güzel. Burak’ın Çin serüveni sakatlığına denk geldi. Hala iyileştirmeye çalışıyoruz. Çin’e Burak ve Ersan’dan sonra başka oyuncular da gidecek ve başarılı olacaktır."

HAKAN ÇALHANOĞLU: "BU GRUPTA HİÇBİR ŞEY İMKANSIZ DEĞİL"

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, yarınki maçtan galip ayrılarak gruptan çıkma yolunda adım atmak istediklerini belirterek, "İspanya favori olarak gözükebilir ama bu grupta hiçbir şey imkansız değil. Yarın çok önemli bir maç olacak. Yarın 3 puanla sahadan ayrılmak istiyoruz. Leverkusen’de hem sol hem ortada oynuyorum. Fatih hocam beni bazen sağda bazen içeride oynatıyor. Bu onun kararıdır. Ben takımım için en iyi şekilde etkili olmak istiyorum. Buraya geldiğimde goller atmaya başladım. Sistem bana çok uygun. Oyunumuzdan da keyif alıyoruz. Kendi yeteneğimizi ortaya koyduğumuzda çok zevk alıyoruz oyundan. 16 maçta 1 mağlubiyetimiz var. Bu büyük bir başarı. İnşallah yarın bunu Hırvatlar’a karşı gösteririz. Her şey çalışarak oluyor. Bunu hocam da iyi bilir. Ben iyi bir futbolcu olmak için çok çalışıyorum. Elimden geleni yaparak kendi yeteneğimi göstermek istiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler