Fatih Terim hedefi açıkladı

A Milli Futbol Takımı oynadığı 2 hazırlık maçının ardından Euro2016'ya hazırım mesajı verdi.

Fatih Terim hedefi açıkladı
A Milli Futbol Takımı oynadığı 2 hazırlık maçının ardından Euro2016'ya hazırım mesajı verdi.

Fatih Terim yönetimindeki Ay-Yıldızlı ekibin bileği son 16 aydır bükülmezken Türkiye'nin futbol direktörü hedeflerinin FIFA sıralamasında ilk 10'a girmek olduğunu söyledi.

YENİLMEZ ARMADA

2014'te İstanbul'da oynadığı ve farklı kaybettiği Brezilya yenilgisinden bu yana milli takımın sırtı yere değmedi. 2014'ün son maçında Kazakistan'ı mağlup ettikten sonra, 2015 yılında yenilgi yüzü görmediler. Ay Yıdızlılar iyi kapattığı 2015'ten sonra 2016'da da başarısını sürdürüyor. 

2015'te 10 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik aldılar. FIFA sıralamasında 20. sıraya kadar yükseldiler. 

2016'ya ise Antalya'da İsveç galibiyeti ile girdiler, Avusturya'yı Viyana'da yıktılar.

Yedisi resmi, 6'sı özel son 13 maçında 24 gol atan milliler, kalesinde ise sadece 7 gol gördü. Bu periyotta rakiplerini 7 kez konuk eden ve 6 deplasman maçına çıkan milli takım, 13 karşılaşmanın sadece birinde gol atamazken, 6 müsabakada gol yemedi.

REKOR 16 MAÇ İLE TERİM'DE

Türkiye Futbol Direktörü Terim'in elinde daha önceki dönemden 16 maçlık yenilmezlik rekoru bulunuyor. 

Avusturya maçından sonra rekorunun kırılmasına 4 müsabakanın kaldığının hatırlatılması üzerine deneyimli teknik adam, hedefin ilk 10 olduğunu söyledi:

"Gönül, hiç yenilmeyelim ister. Her gün kazanmak isteriz. Eskiden 16 maç yenilmeme serimiz var. Bunu konuşmuyoruz ama bana, oyuncular kendi arasında konuşuyormuş gibi geliyor. Oyuncuda, kazanma alışkanlığı diye bir şey vardır. Bugün kazanmak çok önemliydi. Bu seviyelerde kazanma-kaybetme dengesini iyi kurabilirsek, önemli sıralar atlayarak, hedefimiz olan ilk 10'a gireriz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor