Faruk Özak Sonunda Patladı

Son günlerde Trabzonspor konusunda , asılsız eleştirilere maruz kalan Faruz Özak, yazarımız Turgay Beşyıldız’a “ Artık yeter “ diyerek, kendisine iftira gibi, bilip, bilmeden asılsız suçlamalar yapanların tümünü Allah’a havale etti.Özak “ Benim bu kulüp i

Faruk Özak Sonunda Patladı

Son günlerde Trabzonspor konusunda , asılsız eleştirilere maruz kalan Faruz Özak, yazarımız Turgay Beşyıldız’a “ Artık yeter “ diyerek, kendisine iftira gibi, bilip, bilmeden asılsız suçlamalar yapanların tümünü Allah’a havale etti.

Özak “ Benim bu kulüp için, bugüne kadar maddi-manevi neler yaptığımı, halen daha da neler yapacağımı, mevcut yönetime ve kulübe yakın isimlere sorabilirler. Sosyal paylaşım sitelerinden,gazete köşelerinden, duvar arkalarından insanlara iftira atmak bir seviye belirtisidir “ dedi.

Özak “Trabzonspor yeter ki iyi yönetilsin, benim yüküm azalır. Sevinirim ve mutlu olurum” diye konuştu.

Özak , Başkan adaylığı ve adaylık konusunda da, önemli noktalara değindi.

                  Haber61-ÖZEL   /  Yazı-Röportaj : Turgay BEŞYILDIZ 

Trabzonspor’un eski kulüp başkanlarından ve ülkemizin eski bakanlarından, mevcut Trabzon millet vekillerinden Faruk Nafiz Özak, Trabzonspor kulübünün 25-26 Mayıs tarihlerinde yapacağı olağan üstü kongre öncesinde,yazarımız Turgay Beşyıldız’a adeta içini döktü.

Söylemlerinden bir hayli dolu olduğu gözlenen Faruk Özak, “ Şimdiye kadar konuşmadım, konuşmayayım dedim sustum ama  benim bu kulüp için, bugüne kadar maddi-manevi neler yaptığımı, halen daha da neler yapacağımı, mevcut yönetime ve kulübe yakın isimlere sorabilirler. Sosyal paylaşım sitelerinden, gazete köşelerinden,duvar arkalarından, insanlara iftira atmak seviye belirtisidir “ dedi.

Trabzonspor’da daha önce futbolcu, takım kaptanı, yönetici, As Başkan ve Başkan olarak görev yapan ve  de kulübün mihenk taşlarından biri olan Özak, kendi destekleriyle alınan Kartal Tesislerinin 29 yıllığına Migros’a kiralanmasının ardından, bu tesislerdeki petrol ofisi istasyonları dahil, kulübün yaklaşık 30 milyon lira gelir ettiğini hatırlatarak, Trabzonspor’un lehine olan bu protokolun, daha sonra aleyhine olacak şekilde  dönüştürüldüğünü ve bu sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

 “Faruk Özak ne yaptı ? diye sorup duruyorlar, neler yaptığımı ve bu kulübe neler kazandırdığımı ve bu kulüp için halen daha neler yaptığımı, bu kulübe yakın olan herkes bilir. Trabzonspor yeter ki her zaman iyi yönetilsin, benim yüküm azalır ve ben bundan çok sevinirim ve de mutlu olurum” ifadesini de kullanarak “ Kulübün hiç bir şeyinden doğru dürüst haberi olmayan insanlar, ekranlara çıkıyor yada bir gazete köşesinde yada bir internet üzerinden , yada sosyal bir paylaşım sitesinden, hiç bir şey bilmeden sadece kulaktan dolma ifadeler ve başkalarının suçlamalarıyla ve onların ağızlarıyla konuşuyorlar.

Onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum “ şeklinde konuştu.

Başkanlık konusu

Sayfa 2'de Tıklayınız

ozel_logo.jpg

 

 Başkanlık konusu      

Kongrede kim seçilerse seçilsin, biz destek vermeye yine hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın .  ifadelerini de yer veren, ülkemizin eski Bayındırlık ve iskan ve de Spor Bakanlarından Faruk N.Özak  “ Benim başkan adayı olduğumu yazıyorlar, çiziyorlar. Bu bile yanlış, ben milletvekiliyim ve bu görevde iken  prosedür gereği Kulüp Başkanı asla olamam, bunu bile bilmiyorlar. Böyle bir isteğimde yok. Trabzonspor’da şu ana kadar iki isim başkan adayı olduğunu açıkladı. Sanırım önümüzdeki günlerde de bir 3. isim adaylığını açıklayacak. Herkes diyor ki ; Özak, aday çıkaracak mı ? O bekleniyor.  Hayır, benim böyle bir gayretim yok. Bu kulübe başkan adayı olması gereken insanlar var. Neden çıkıp olmuyorlar. Özellikle bu şehirde bunu yapacak bir çok isim sayabilirim size, neden sadece kenarda bekleyip günü geldiği zaman çıkıp eleştiri yapıyorlar. Yüzlerce kişiyi iş yerlerinde idare ediyorlar. O zaman ellerini taşın altına koyup bir araya gelsinler ve bu kulübe başkan olsunlar, yönetici olsunlar. Bu kulübü idare etsinler, bizde yine herkese yaptığımız gibi desteğimizi verelim ” ifadelerine de yer verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı döneminde de, Türk sporu için gelecek adına, çok önemli kararlara imza atmış ve her zaman kulüplerin yanında olmuş bir kişi olarak ,başkanlığı döneminde 1996 yılında şike ve teşvikin adli suç olmadığı dönemde, o dönemin iktidarları adli düzenlemelere cesaret edebilselerdi, Trabzonspor 2011 yılında olduğu gibi , 1996 yılının mayıs ayında da şampiyon olurdu.

Bakanlığı döneminde , şike ve teşvik konusunda yasal düzenlemeyi ilgili kişi ve kurumlara bir buçuk yılda tamamlattığını ileri süren Özak, herkesin göz ardı ettiği ve maalesef yıllardır konuşulan bu büyük yaraya hançer vuran kişi olarak da, Türk spor tarihine geçmişti.

2010-2011 sezonu teknik takip sonucu şike ve teşvike bulaşanlar yargılanmış ve suçlu bulunanlarda tutuklanmıştı. Bunu bir milat olarak niteleyen Özak “ Bugün Faruk Özak neden sessiz kalıyor diye eleştirenlerin, öncelikle Faruk Özak’a  Türk sporundaki bu büyük milat,sessiz devrim için Trabzonlular başta olmak üzere, bir şapka çıkartması gerekir. Bu hükümetimizle çıkardığımız yasa sayesinde Trabzonspor şampiyonlar ligine ilk kez davet edilmiş ve  23 milyon Avro parayı kasasına koymuştur. Bundan sonra sporda ki kirli ortam her geçen gün yerini biraz daha temiz ortama bırakacaktır. Beni yersiz ve hiç bir şeyden haberi olmadan eleştiren kişiler, bunları ne çabuk unuttular.” dedi.

Kulübü kurtaranlara ne oldu ? 

Sayfa 3'de Tıklayınız

ozel_logo.jpg

 

Kulübü kurtaranlara ne oldu ? 

Bu arada, Fenerbahçe’nin eski yöneticilerinden Ömer Çavuşoğlu isimli  ne dediğini kendisi bile bilmeyen ve anlamayan bir kişinin , Özak’ın Bakanlığına bağlı Genel müdürlüğün Trabzonspor’a 2009-2010 ve 2011 yıllarında  gönderilen reklam ve stadyum un yenilenmesindeki toplam ödeme miktarı  8.205.125 lira olan rakamı, Trabzonspor’un şikede kullandığı şeklindeki ağır ithamlarına rağmen, kimin şike yaptığı daha sonra ortaya belgeleriyle  çıkmıştır.

Buna istinaden “ Trabzonspor nezdinde bir takım küçük adamların Faruk Özak’a iftira atmak,yalanlarla toplumu yanlış yönlendirmek, bölücülük yapmakla  bir yere varacaklarını sanıyorlar. Biz 1967 ‘den beri bu şehrin ve bu kulübün hizmetkarıyız “ görüşlerini de yer veren Özak, “ Bazı ahlak yoksulları,dürüstlük fukaraları,herkesi kendileri gibi zannederek,Trabzonspor da şike yapar diye düşünüyorlar ise onların yüzüne 1996 yılında da, 5 maçta meşru olmayan desteklerle, haksızlıkla alın terimiz çalınarak şampiyon oldukları şamarını, vurmamız gerekir “ şeklinde konuştu.

1996 yılında Trabzonspor takım kadrosundaki bir çok oyuncu Milli formayı giyerken, takımın bugünkü rakamlarla değeri de 50 milyon Avro idi. Kasada 3 milyon dolar vardı ve hiç borcu yoktu.

 “ Fatih Tekke’yi Gaziantepspor’dan tekrar bu takıma nasıl kazandırdığımı, o dönemdeki yönetim ve Cafer Hazaroğlu çok yakın şahittir. O oyuncu daha sonraki yıllarda bu kulübe 7,5 milyon Auro kazandırmıştır.” diyerek, o günleri anımsatan Faruk Özak “ 1996-2000 yılları arası dönemde kulüp tamamen tahrip edildi ve dağıtıldı. Bakkala ve manava kadar borçlandırıldı"şeklinde sözlerine devam etti.

 

Sayfa 4'de Tıklayınız

ozel_logo.jpg

Aylar sonra yazarımız Turgay Beşyıldız'a adeta içini döken Faruk N.Özak Trabzonspor’ un borsaya açılımını engellemeyen, Nuri Albayrak’ı ibra etmeyenler, kulüp için çalışan 

değerli insanlara iftira atanlar, seviyesizce dürüst yöneticilerin önünü kesmek için tuzak kuranlar, tribündeki bazı taraftar guruplarının başkanlarını seviyesizce yanlış yönlendirmeye çalışanlar, bugün Trabzonspor’un geldiği noktanın en büyük sorumlularıdır. Şeklindeki düşüncelerini de yer vererek ,konuşmasını şöyle tamamladı.

“ Bütün kulüpler Faruk Özak gibi bir destekçiye imrenirken, Yönetime aday olanlar, hele hele haddini bilmeyerek yönetime aday olanlar, sosyal medyada Trabzonsporlu gençlerin duygularını istismar edip Trabzonspor’un değerlerine hakaret ettirip küfür ettirenlerle, gerçek Trabzonsporlular mücadele edecek ve kulübün yakına bile yaklaştırılmayacaklardır. Unutulmamalı ki, Karadeniz ve EYOF olimpiyatları bile bizim dönemimizde  Trabzon da yapılmış ve Trabzon’a 300 milyon liralık spor tesislerinin yapılması sağlanmıştır. Fikir babası olduğum HES'e ilk defa bir profesyonel kulüp sahip olmuştur. Borsaya girmeyin dememe rağmen,Borsadan kurtulmak için 30 yılda 350 milyon borç için yönetimlere en çok destek verenin kim olduğunu onlara sorsunlar. Müze binasını kulübe kazandıran, kulübün 16 milyon KDV borcunu erteleyen, 1.6 milyon kartal tesislerinin borcunu erteleyen kim ? Ayrıca Spor Toto ve iddia gelirlerimizin temlik verilmesi karşılığında,Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik.Halkbankası'ndan 4 yıl içerisinde toplam 14 milyon lira kredi alarak kulübü rahatlatmıştık,transferlerde yapılmıştı.Bu dönemde beni iyi tanımayan gençlerin amcaları ile dedeleri ile biz bu kulüp için omuz omuza mücadele ettik.Biz Trabzonspor'a hizmet ettik.Hiç bir karşılık beklemedik.Trabzonspor bize borçlu olamaz.Zaman bize iftira atma, taraftarları yanlış yönlendirme, nankörlük yapma zamanı değildir. İftiracılar ve Müfteriler unutmayın ki ; Güneş balçıkla sıvanmaz “    

ozel_logo.jpg  

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor