Faruk Özak ödül dağıttı!

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, ''11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na (EYOF) 100 Gün Kaldı'' etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ''Trabzon'da Olimpiyat'' konulu çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödül törenine katıldı. Hamamizade İhsanbe

Faruk Özak ödül dağıttı!

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, ''11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na (EYOF) 100 Gün Kaldı'' etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ''Trabzon'da Olimpiyat'' konulu çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödül törenine katıldı.

 

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'ndeki törende, kentteki ilk ve orta dereceli okul öğrencilerine yönelik düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilk 3'e giren toplam 18 öğrenciye ödülleri verildi.

 

Devlet Bakanı Özak, ilköğretim okulları kategorisi resim dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdikten sonra, töreni izleyen öğrencilere yönelik konuşma yaptı. 21. yüzyılın bilgiyi elinde tutanların yüzyılı olacağını belirten Özak, ''Sevgili gençler, o da sizlerin sayesinde olacaktır. Biz de sizin gibi ilkokulda okuyorduk. O zaman böyle malzeme, araç gereç, bilgisayar yoktu. Araba azdı, telefon azdı. Ağabeylerimizin defterini kitabını kullanarak bugünlere geldik. Allah bize bakan olmayı nasip etti. Siz bizden daha ileride olacaksınız'' dedi.

 

Trabzon'daki öğrencilerin rakiplerinin Ankara'daki, İstanbul'daki öğrenciler değil Almanya, Amerika'daki çocuklar olduğunu ifade eden Özak, ''Onun için çok çalışıp onları geçin. Sizde o irade, gayret ve zeka var. Sizlere güveniyoruz'' diye konuştu.

 

Bakan Özak, sporla eğitimin bir arada yapılması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Hem spor yapalım, hem sanatla, kültürle uğraşalım, hem de okulumuza devam edelim. Yalnızca eğitim doğru değil. Yalnızca spor doğru değil. Evvela eğitim, onun yanında hemen spor yapmamız lazım. Mutlaka spor yapmaya çalışın. 18 yıl futbol oynadım. Spor yapmamızın çok önemli avantajları var. Spor yapan sigara ve içki içmiyor, yere tükürmüyor, küfür ve kavga etmiyor, taş atmıyor, doğru ve çabuk karar verebiliyor, pratik ve sabırlı oluyor. Takım ruhu oluşuyor, saygılı ve sağlıklı olabiliyor.''

 

Törende diğer dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile protokol üyeleri verdi.

 

Törenin ardından katılımcılar, aynı yerde açılan, öğrencilerin yarışmaya gönderdiği şiir, resim ve kompozisyonların yer aldığı sergiyi gezdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler