Faruk Özak: Kupa bize verilsin

Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İstanbul'daki Trabzonspor Büyük Buluşmasında konuştu. UEFA'nın Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne alarak Bordo-mavili kulübün haklı olduğunu gösterdiğini söyleyen Özak, "Daha evvel de söyledik Trabzon'da

Faruk Özak: Kupa bize verilsin

Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İstanbul'daki Trabzonspor Büyük Buluşmasında konuştu.

 

UEFA'nın Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne alarak Bordo-mavili kulübün haklı olduğunu gösterdiğini söyleyen Özak, "Daha evvel de söyledik Trabzon'da futbol ekmek kadar önemli. Trabzonspor 1967'de kuruldu ama şehrimizin 110 yıllık bir futbol geçmişi var. 

 

Onun sonucunda da Trabzonspor ortaya çıktı. Çok önemli süreçlerden geçtik. 6 kez şampiyon olduk. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Kupalarını aldık. ve İstanbul dışında hiçbir şehire nasip olmayacak şekilde ya 1. olduk, ya 2. ya da 3. olduk. Mutlaka Avrupa'ya gittik. Burası başarılı bir şehir. 

 

Geçen yıl malumunuz bir süreç yaşandı. Futbolumuzda bir tsunami yaşandı. Bizim dönemimizde yasal düzenleme yapmıştık. Şike ve teşvike idari ceza olmasına rağmen adli ceza yoktu.

Onu da tesis ettik. Ondan sonra başlayan bir süreçten sonra 3 Temmuz'dan sonra hepimizin gözlediği bir süreç var. Bu süreç sonucunda incelemeler ve mahkemeler var. Cezaevi var. Ben buradan cezaevinde bulunan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Hepsi bizim arkadaşımız. Onların mutsuzluğu bizi mutlu etmez. Biz de spor adamıyız onlar da spor adamı inşallah onlar da ailelerine kavuşurlar. 

 

Trabzonspor yönetimi bu süreçte hiçbir olumsuzluk oluşturulmadan yüzümüzü kızartacak hiçbir şey yapmadılar. Etik kurulu raporu çıktı. Bunu bir yönetim bir yere getirdi.

 

Şimdi yeni bir TFF yönetimi var. Daha sonra yaşanacak bir süreç var. UEFA bizi devler ligine aldı. Bu da Trabzonspor'un haklılığını  gösteriyor. Şimdi bu gelinen süreçte çok yakın bir zamanda karar verilecek.

 

Biz şunu diyoruz; hukuk üstünlüğü olsun. Haklı olan güçlü olsun. Trabzonspor bize göre bunu hak etti. Şampiyonluk Trabzonspor'a verilsin. Diğer kulüplerimizin ceza alıp almaması konusunda bir açıklama yapmıyoruz. 

 

Çünkü futbolda bir soğukluk oldu. Kirlilik var. Bu temizlensin. Futbolumuzun kalitesi artsın. Milli takımımız başarılı olsun. ve Türkiye'de suç ve ceza müessesesi işlesin. Burada bunu konuşmaya geldik" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler