Fanatik Başbakan isyan etti

 Başbakan Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında milletvekillerine hitap etti.Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:Bu hafta sonunda oynanan maçlarda bazı sıkıntılar yaşandı. Ne yazık ki, geride kalan sezon fair-playden ziyade şiddetle,

Fanatik Başbakan isyan etti

 

Başbakan Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında milletvekillerine hitap etti.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bu hafta sonunda oynanan maçlarda bazı sıkıntılar yaşandı. Ne yazık ki, geride kalan sezon fair-playden ziyade şiddetle, çatışma ile hatırlanan bir sezondu. Asla tasvip edemeyeceğimiz olaylar yaşandı. Bu tür terörü andıran manzaralarla futbolun anılması ibret ve tedbir alınması gereken hadiselerdir.

Sadece sorumluluğu taraftara atıp kimse sıyrılamaz. Dünyada olduğu gibi bizim içimize de holiganlar sirayet ediyor. Buraları terör alanına çevirdiler. Hanım ve çocuklara açık bir maçta bile bayanların nasıl küfrettiklerini görünce şahsen nevrim döndü. Ayrımcılığı ve tahammülsüzlüğü dikkate alıp ne gerekiyorsa yapmak durumundayız. Ben Fenerbahçe taraftarıyım, hatta kongre üyesiyiz.

Kendi stadımızda Galatasaray şampiyon oldu, sen bunu alkışlayacaksın. Aradım tebrik ettim, Fenerbahçe Başkanvekili'ni aradım, durumdan duyduğum rahatsızlığı ifade ettim. Şampiyon olmuş, soyunma odasında kupayı alacak böyle şey olur mu? Bunu mertçe stat ortasında verirsin.

 

1967'de Pele'yi seyredebilmek için Afrika'da bir savaşta 48 saat ateşkes ilan edildi. Pele, dünyada futbol oynayan her çocuk Pele gibi olmak istiyor, onlara sadece nasıl iyi futbolcu değil aynı zamanda nasıl iyi insan olunur onu da göstermem gerekir. Mesele bu.

 

Fanatizme varan her hareket büyük sorunlar üretir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor