Falcao rekora ortak oldu

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'ın Kolombiyalı forvet oyuncusu Radamel Falcao, ülkesinin Kuveyt'i 3-1 yendiği hazırlık maçında milli takım kariyerindeki gol sayısını 24'e çıkararak, "Kolombiya Milli Takımı'nın en skorer futbolcusu" u

Falcao rekora ortak oldu

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'ın Kolombiyalı forvet oyuncusu Radamel Falcao, ülkesinin Kuveyt'i 3-1 yendiği hazırlık maçında milli takım kariyerindeki gol sayısını 24'e çıkararak, "Kolombiya Milli Takımı'nın en skorer futbolcusu" unvanını Arnoldo Iguaran ile paylaştı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'deki Muhammed bin Zayed Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 22. dakikasında Aguilar'ın golüyle 1-0 öne geçen Kolombiya'ya, 45. dakikada Kuveyt el-Enezi ile cevap verince, ilk yarı 1-1 tamamlandı.

Kolombiyalı Cardona, takımını 69. dakikada 2-1'lik skorla bir daha öne geçirdi. Milli takım formasını 56. kez giyen Falcao, 74. dakikada kaydettiği penaltı golüyle Kolombiya'nın sahadan 3-1 galip ayrılmasını sağladı.

29 yaşındaki Falcao böylece milli takım kariyerindeki gol sayısını 24'e çıkararak, 1979-1993 yıllarında çıktığı 68 karşılaşmada attığı gollerle "Kolombiya Milli Takımı'nın en skorer futbolcusu" unvanının sahibi Arnoldo Iguaran'ı yakaladı.

Bu arada, Kolombiya'nın 14 Mayıs 1988'de ABD'yi 2-0 yendiği hazırlık maçındaki gollerden birinin, Iguaran tarafından mı, yoksa rakibin kendi kalesine mi attığı konusunda emin olunmadığı için kimi kaynaklar, Iguaran'ın gol sayısını 25 olarak gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler