Fair Play ruhu Karadeniz'de

Süper Toto Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Trabzonspor ve Orduspor başkanları ''Karadeniz'in en güçlü dalgaları Fair-Play için Samsun'da buluşuyor'' sloganıyla Samsun'da bir araya geldi.Samsunspor Kulübünün Karadeniz takımları arasındaki fair-play ruhu

Fair Play ruhu Karadeniz'de

Süper Toto Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Trabzonspor ve Orduspor başkanları ''Karadeniz'in en güçlü dalgaları Fair-Play için Samsun'da buluşuyor'' sloganıyla Samsun'da bir araya geldi.

Samsunspor Kulübünün Karadeniz takımları arasındaki fair-play ruhunu yaymak için bir restoranda düzenlediği toplantıya, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, CHP Samsun milletvekilleri İhsan Kalkavan ve Haluk Koç, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Yılmaz, Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, Nevzat Şakar, Hasan Yener, Necmettin Aytekin, Recep Denizeri, Temel Kazancıoğlu, Mehmet Tunç, Çoşkun Cepni ve Emin Kahraman, Orduspor Kulübü Asbaşkanı Erkan Şahin ve eski Samsunspor Kulübü başkan ile yöneticileri katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Samsun kulübü Başkanı Kazım Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın sporun başında olmasının gelecek adına kendilerine hem umut, hem de güven verdiğini söyledi.

Bölge takımları olarak amaçlarının etik kurallara sahip sevgi, dostluk, birlik ve beraberlik içinde kalmak olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

''Karadeniz Bölgesi'nin centilmenliğini, misafirperverliğini tüm Türkiye'ye göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. 'Futbolda Şiddet Yasası'nda genel değişiklikler yapılması nedeniyle büyük yaptırımlara maruz kalacağımızı hepimiz biliyoruz. Bu konuda bölge takımları olarak birlik ve beraberlik içinde olup, birliğimizi kenetlenmiş bir biçimde Türk futboluna sergilememiz gerektiğini düşünüyoruz. Bakanımızın da Karadeniz bölgesinden olması dikkatleri üzerimize çektiği gibi sorumluluğumuzu da artırmıştır.''

"BİZDEN İSTENECEK HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a yaptıkları ziyarette Karadeniz takımlarının bir araya gelmesi konusunda görüştüklerini kaydetti.

Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Yılmaz'ın Karadeniz takımlarının bir araya gelmesine öncülük yaptığını ifade eden Şener, ''Uzun yıllardan sonra 3 tane Karadeniz takımı Süper Lig'de oynuyoruz. Umarım önümüzdeki yıllarda Rizespor, Giresunspor ve Zonguldakspor da lige çıkar ve ligde 6-7 takımlı Karadeniz fırtınası yaratabiliriz. Aramızdaki maçların büyük centilmenlikle geçeceğine inanıyorum. Samsunspor ve Orduspor'un Süper Lig'de çok iyi sonuçlar alacağına inanıyorum. Birazcık daha bu ligde uzun yıllar oynadığımız için bizden istenilecek her türlü yardıma her zaman hazırız. Sizlerin güçlü olması bizlerin güçlü olması demektir'' diye konuştu.

"SAHADA RAKİP SAHA DIŞINDA DOSTSUZ"

Futbolda çok önemli bir buluşma gerçekleştirildiğini vurgulayan Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen de, ''Sporun ruhunda fair-play var, centilmenlik var. Sonuçta bunun sonunda ölüm yok. Şehirler var oldukça bu takımlarda var olacak. Şehirler arasında anlamsız çekişmeler yaratılmak isteniyor, bunlara hiç gerek yok'' dedi.

Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Yılmaz'a bu birlikteliği sağladığı için teşekkür eden Türkmen, şöyle devam etti:

''Böyle olması gerekiyordu. Sahada tabii ki rakibiz, saha dışında dostuz. Bir maçta, iki maçta bu şehirlerin dostluğuna gölge düşürülmemelidir. Biz Karadenizliyiz sonuç itibariyle, bu ruhu devam ettireceğiz. Bu birlikteliğin tribünlere de yansıması gerekiyor. Başkan ve yöneticilerin vereceği beyanatlarla gerilimlerin düşeceğine inanıyorum. Sonuçta biz sahada rakibiz ama saha dışında böyle olmamız ve bütün Türkiye'ye de örnek olmamız gerekir. Fair-play ateşini Karadeniz'den tüm Türkiye'ye yaktık. İnşallah bunun devamı da gelecek. Biliyorsunuz Bursa ve Beşiktaş arasındaki gerilim kan davalarına dönüşüyor. Bu tür olaylar hiç olmasın, sahada rakip saha dışında dostluk, sporun özünde var zaten.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor