Ezeli rekabette 116. randevu

Spor Toto Süper Ligin 16. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor 116. kez karşı karşıya gelecek.İki takım arasında bugüne kadar oynanan 115 maçta sarı-kırmızılı takım 52 galibiyet elde ederken, bordo-mavililer ise 36 kez kazandı. 27 maç ise beraberlikle s

Ezeli rekabette 116. randevu

Spor Toto Süper Ligin 16. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor 116. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 115 maçta sarı-kırmızılı takım 52 galibiyet elde ederken, bordo-mavililer ise 36 kez kazandı. 27 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da saat 20.00’da başlayacak. Karşılaşmayı ise Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak.

LİGDE GALATASARAY ÖNDE

Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan karşılaşmalarda Galatasaray 150, Trabzonspor ise 123 kez gol sevinci yaşadı. Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde rakibi Trabzonspor’un 11 farkla önünde bulunuyor. Ligde yapılan 80 karşılaşmanın Galatasaray 35 kez kazanırken, 24 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu. 21 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılı takım 103 gol atarken bordo-mavili takım ise 86 golde kaldı.

Geçtiğimiz sezon iki takım arasında oynanan maçlarda ise Galatasaray 1 galibiyet ve 1 beraberlik çıkardı. Ligin ilk devresinde Trabzon’da oynanan maç golsüz berabere sona ererken, ligin son haftasında İstanbul’da oynanan maçı Galatasaray Riera ve Burak Yılmaz’ın golleri ile 2-0 kazanmıştı.

İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

Galatasaray ile Trabzonspor arasında İstanbul'da oynanan maçlarda da Galatasaray’ın üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında İstanbul'da oynanan 40 maçta Galatasaray'ın 21, Trabzonspor'un ise 8 galibiyeti bulunuyor. Sarı-kırmızılı takımın 54 golüne bordo-mavililer 39 golle yanıt verdi.

TRABZONSPOR DEPLASMAN KARNESİ

Ligde 7. sırada yer alan Trabzonspor, iç sahada ve deplasmanda birbirinden farklı performans gösterdi. Deplasmanda 7 maça çıkan Karadeniz ekibi, bir galibiyet bir beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda 7 gol atan Trabzonspor, kalesinde ise 14 gol gördü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler