Eyüp Aşık yokum dedi

 Trabzonspor’da Aralık ayı içerisinde yapılacak olan kongrede Eyüp Aşık aday olmayacağını açıkladı. Eyüp Aşık bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması yaparak aday olmayacağını belirtti. Trabzonspor ‘un aralık ayı içersinde yapılacak ola

Eyüp Aşık yokum dedi

 Trabzonspor’da Aralık ayı içerisinde yapılacak olan kongrede Eyüp Aşık aday olmayacağını açıkladı. Eyüp Aşık bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması yaparak aday olmayacağını belirtti.

Trabzonspor ‘un aralık ayı içersinde yapılacak olağan genel kurulunda aday olması beklenen eski Bakan Eyüp Aşık geri adım attı. Aşık’ın TGC ‘deki basın toplantısına kalabalık bir gazeteci topluğu katıldı. Aşık Trabzonspor'un mali yapısının istenilen düzeyde olmadığını belirterek"  Yarım asıra yakın bir süredir hukuken 100 senedir filen var olan Trabzonspor’un çok önemli bir gününe rastlayan camiamıza bu kongre hayırlı olsun.

Geçen kongrede büyüklerimiz arkadaşlarımız hizmet etti. Bu sürede hizmet edenler çok iyi işler yaparken yanlışlarda oldu.

Son üç yılda çok iyi işler yapıldı. Eleştirilere muhatap olan yanlışlar da oldu. Skor olarak bizi memnun eden bir tablo oldu. Tek önemli sorunda puan cetveli değil. Mali yapısı sıkıntılı. Trabzonspor'un imkanları ile mütenasip olmayan durum var. En küçük mali krizde Trabzonspor zor duruma düşer.

Son yönetim kendi içinde de huzuru sağlayamadı. KTÜ ile Belediye ile TFF ile problemli. Önümüzde böyle bir tablo var.

Benim Trabzonspor ile ilişkim 1982 yılına dayanır. Ben yönetici olduğumda takım da benden yaşlı futbolcular vardı. Tesislerin yapılmasında 28 yaşındaydım Benimde katkım vardır. O zaman antrenman tesisleri yoktu.

Soyunma odası yoktu duş yokta antrenman sahası yoktu ama takım 5 kez şampiyon oldu. Yönetime düşen görev penaltıyı autu tartışmak hocayı futbolcuyu tartışmak değil kulübün alt yapısını düzeltmektir. Mehmet Ali Yılmaz tesislerinin alınmasında orasının sahibiyle ilk konuşan benim.

Bizim tesisimiz yoktu ama Türkiye'de de kimsenin tesisi yoktu. İlk önce biz yaptık bizden sonra herkes tesis yaptı.

İstanbul’daki tesislerinde alınmasında benim çok katkım vardır.Üç dönem milletvekilliği yaptım.

Ben bakanken Trabzonspor şampiyonluğa oynuyordu. UEFA Yetkilileri geldi Trabzon şampiyon olursa maçlarını Trabzon'da oynayamayacağı kararını verdi. Bende stadın içinde basın toplantısı düzenledim. Hemen inşaatı başlattık. Trabzon o sezon maalesef şampiyon olamadı. Parası çıkmıştı.

Trabzonspor'un ekonomisi iyi değil. Bakın mütevazi bir ekibin bütçesi kadar Trabzonspor faiz ödüyor.

Başarı alt yapıdan gelir. Barcelona bunu başardı, Almanya Türklerin arasından iyi futbolcular çıkardı. Liverpoool keza aynı. Yapının buna uygun hale getirilmesi gerekir. Trabzonspor 5 kez şampiyon olduğunda kulüp başkanının oturacağı oda yoktu. Takımın otobüsü yoktu. Kimsenin de dikkatini çekmedi.

Yönetim kurulu 3 yılda bir toplantı yaparsa sorunlar çözülmez. Yönetimler fauldü penaltıydı aut tu bunlarla uğraşırsa eski sıkıntıları yeniden yaşar.

Trabzonspor'da devrim yapmak gerek. Mali yapıda, kulüp yapısında değişiklikler yapılmalı.Borsa hala sorun. Mahkeme sürüyor yakında icralık oluruz.

Bana başkan adayı olmam konusunda teklif geldiğinde bazı araştırmalar yaptım.5 yılda bunu 70 trilyona indirebiliriz.Gelir gider dengesinde artı sağlayarak mali yapıyı düzeltebiliriz. Yeni mali kaynaklar gerekli. 170 trilyon borç var. Kulüp iyi yönetilirse 10 yılda borç sıfırlanır. Trabzon'da bu servete sahip işadamları çıkabilir.

Yeni projeler geliştirmek gerek. Okul kolej gibi eğite dayalı futbol alt yapısı gerekli

Eski değerlere sahip çıkmak iyi ama ulufe dağıtmak yanlış. Bucaspor'un alt yapısında 25 hoca var.

Bütün bunları düzeltmek için kendime göre iyi hazırlıklar yaptım ve düşündüm ki eğer bu görev bana düştüyse, ben bunu samimiyetle yerine getirmem lazım. İstanbul ‘ dan , Ankara’dan mali yapıyı taşıyabilecek yeterlilikte bir arkadaş grubu  hazırlayarak Trabzon’a geldim .Bir haftadır Trabzon’da çalışıyorum. Trabzon’daki çalışmalarımda yaklaşık 3-4 gece hiç uyumadım. Sabahlara kadar kabus gördüm.Görüşmeler yaptım,temaslar yaptım,değişik insanlarla görüştüm.Bir haftalık çalışmam sonucunda baştan beri saydığım  projeleri gerçekleştirecek samimi ortamı yaratamayacağımı anladım. Bana yapılan telkinlerden, kişilerle yaptığım görüşmelerden, benimle beraber görev almasını istediğim arkadaşlardan, bir yönetim yapamadık. Bunu hemen yönetim kuramadı diye yorumlamayın. Bizimle çalışmak için  çok sayıda tabi ki talep var.  Ama birbirine dengeli,uyumlu ve bu kadroya faydalı olabilecek  bir kamuoyu ve bir yönetim kadrosu oluşturamayacağım kanaatıne vardım .Hemen bir grup yarışına girdik. Böyle bir konsessüs olamayacağına inandım. İnsanların benim anlattıklarımdan daha çok, saha sonuçlarını önemsediğini gördüm. Yönetimle hiç alakası olmayan , teknik kadronun başardığı ve,başarmaya da devam edeceğini ümit ettiğim, saha sonuçlarına bütün olayı endekslediklerini gördüm,

Bugün itibariyle yani size basın toplantısı için davetiye gönderdiğim zaman samimi fikrim adaylığımı açıklamaktı. Bu kadar iyi  niyetle,bu kadar projelerle iyi yapalım derken ,belki de daha da zarar vereceğimizi hissettim. Bu nedenle adaylıktan vazgeçtim.

Yani sizi bugün adaylık açıklaması için davet etmiştim ,.Böyle bir açıklama yapmak  aklımın ucunda değildi  .Ancak dün  ve evvelki gün  olanlar yattım kalktım düşündüm baktım ,buradan bizim dediğimiz manada bir şey çıkmayacak. Eleştirmek istemiyorum. Olayın içini,arkasını anlatırsam olayların içine  bende bir fitne sokmuş olurum. Bugün birlik beraberliğe ihtiyaç var. Ben yaptığım çalışmalardan faydalanmak isteyene elimden geldiğince yardımcı olurum. Bütün ömrüm boyunca anlattığım gibi Trabzonspor’a faydalı hizmetlerim olmuş .İnşallah daha da olur.Yapmak isteyenlere destek olurum.Benim adaylığımı istikrarın  bozacağı  şekilde propaganda yapıldı. Çok fazla söylendi,kimisi yazdı çizdi,kimisi söyledi ve pek çok kişiyi de üzerime saldılar. Oysa kongre kararını ben almamıştım. Yani yönetim kongre yapmak mecburiyetinde değildi ,Kongreyi sene sonuna atabilirlerdi .Kongre kararını aldıktan sonra ,işte ben bugün yokum dedim. Ama şimdi  siz de göreceksiniz ki beklide yönetimin %80 i değişecek. Yani yönetim değişikliği ben olsam da olacak ,ben olmasam da olacak .Kongrede mevcut yönetimin muhtemelen % 80 i değişecek.Hatta hatta daha fazlasını  da söyleyeyim. “Ben olmasam da muhtemelen,iki liste çıkacak ,belki tek başkan olsa bile yine iki liste  çıkacak”.Yani bir kongre savaşı yine olacak, istikrar ve huzuru bozmak isteyenler yine olacak.

Bu  bize bağlı bir şey değildi  Ben olsam da  istikrar bozulsa ihale benim üstüme kalacaktı .El birliğiyle benim üzerime yıkılacaktı. Şimdilik ben bu işin altına girmek istemiyorum ben sebep olmak istemiyorum. İstikrar bozulacaksa kendiliğinden bozulsun.Hep beraber yine tamir etmek bize düşerse tamir ederiz.TS’ nin herkes gibi bende bu sene şampiyonluğundan çok umutluyum.,keyif alıyorum inşallah sene sonuna kadar böyle devam eder şampiyonluğu kutlarız ve şampiyonlukta belki benim dediğim o projelerin gerçekleşmesine bir kapı açar. Şampiyon olunca bu işler daha çok kolaylaşır. Belki  önümüzde ki seneler de bu şampiyonluğu kutlarız ama bizim için nihai hedef bu değil.  Nnihai hedef benim dediklerim ,mali ,idari alt yapı düzenlemeleri olur.

Bana destek veren her gün arayan seni destekliyoruz diyen dostlara ,arkadaşlara teşekkür ediyorum ,onlardan çok özür diliyorum.Benim olmamı çok arzu eden insanlar vardı, onlardan çok özür diliyorum, destek olanlara çok teşekkür ediyorum.Sizleri de biraz yanıtmış olduk haberleriniz hep yanlış çıktı. Yani hepiniz adaylığını açıklayacak diye haber verdiniz bu olmadı bizi de yanıltmış olduk. Herkesten özür dilerim. İnşallah bir vesile ile başka bir iyilik yaparız telefi ederiz.Tekrar Trabzonspor’ a gönülden candan başarılar diliyorum.Allah Trabzonspor’a yardım edenlerin ve Trabzonspor’un yardımcısı olsun.Hepinize teşekkür ederim saygılar sunarım.

Üzerinize son derece ilginç adamlar saldılar şeklinde bir cümle kurdunuz bunu açar mısınız şeklindeki bir soru üzerine de Aşık”, Bunu söylemeden önce bir başka şey daha söyledim. Dedim ki bu aşamada bende bir fitne sokup ortalığı  karıştırmak istemiyorum. Bunları daha sonra konuşuruz.Şimdi birlik beraberliğe için kendimi de feda ederken dönüp de ortalığı karıştırmak istemiyorum. Mesele evvelki gün sizlere bu toplantıyı duyurduğumda ,benim niyetim adaylığımı burada açıklamaktı. Akşam da yakın arkadaşlarımla konuştum.Onlara bu basın toplantısında  projelerimi açıklayacağımı söyledim. Yani  benim hiç çekilmek gibi bir düşüncem yoktu.  Ama samimi olarak ciddi düşündüm, taşındım olaylara baktım. Yani girsem kazansam da  istediğim ekibi bana kurdurmayacaklarını anladım. Ondan sonra istediğim ekibi kursam bile, rahat çalıştırılmayacağımı anladım. O zaman demin anlattığım projeleri gerçekleştiremeyip bende G.Antep maçını, Karabük maçına konsantre olacaksam, bütün enerjimi buna vereceksem,sene de bir kere toplanıp gündemdeki konuları tartışamayacaksam, bende Mutad yapılanı yapmış olacağım. Bunu da kendime yediremedim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor