EYOF'tan Trabzon'a armağan

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, beraberinde EYOF Genel Koordinatörü Nihat Doker ile birlikte EYOF tarafından yaptırılan ve hastaneye hibe edilen Sporcu Sağlığı Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu. Bakan Özak, 800 bin TL değerinde cihazların olimpiyat

EYOF'tan Trabzon'a armağan

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, beraberinde EYOF Genel Koordinatörü Nihat Doker ile birlikte EYOF tarafından yaptırılan ve hastaneye hibe edilen Sporcu Sağlığı Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu. Bakan Özak, 800 bin TL değerinde cihazların olimpiyat oyunlarından sonra tıpkı şehre yapılan tesisler gibi Trabzon’a kalacağını ifade ederek, “Bu merkez EYOF’un Trabzon’a armağanı olmuştur” dedi.

EYOF Genel Koordinatörü Nihat Doker, Sporcu Sağlığı Merkezi ile bilgi vererek “Spor şehri olan Trabzon’da olimpik oyunlardan sonra da daha önemli spor organizasyonları da yapılacak. Ayrıca Trabzonspor da var. Trabzon’a alınan bu malzemelerin tamamı başka bir şehirde veya benzeri bir yerde yok. Buradaki cihazlar dünyadaki en son teknoloji olarak buraya getirilmiş bulunmaktadır. Biz onu ilgili kişilere sorduğumuzda bize, ‘bunlar şu anda Türkiye’de henüz yok’ dediler. Ancak biz böyle alınması gerektiğini düşündük. Sayın Bakanımız da ‘en iyisi olsun, Trabzon’a olsun’ şeklinde talimatı üzerine bu güzel ortam sağlandı. Türkiye’de sporcu sağlık merkezi şu anda İzmir’de vardı kapandı, Ankara’da var, bu şekilde bir sistem orada da yok. Şu anda burada 800 bin TL’lik bir yatırım var” diye konuştu.

Fatih Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Hakan Usta ise cihazların kurulumunun devam ettiğini ve burasının tüm Karadeniz Bölgesi’ne hizmet edeceğini söyledi. Usta, “Şehrimiz hatta tüm Karadeniz Bölgesi böylesine bir yatırımı kazanıyor. Türkiye’de bu yatırımdan üç tane var, Ankara, İstanbul ve İzmir’de var. Sporcuların spor performanslarının ölçüleceği bu merkezde sporcu adaylarının hangi alanda spor yapmaları gerektiği de burada belirlenecek. Sporcu yaralandığı zaman onun rehabilitasyonunu sağlayacak cihazlar da var. Yani hem öncesi hem sonrasını kapsıyor” diye konuştu.

“ÜST DÜZEY BİR SPOR SAĞLIĞI MERKEZİ’NE KAVUŞTUK”

Cihazlar hakkında bilgi veren Spor Hekimi Uzmanı Dr. Hakan Bozdağan ise “Kardiyopulmener dediğimiz hem kalp hem akciğer sistemlerini değerlendiren cihazımız gelecek onunla aerobik kapasitesine bakacağız. Bir diğeri izokinetik testte ise kas gücü ve kas kuvvetinde dayanıklılığa bakacağız. Denge cihazımız ile hastanın denge cihazını hem performans amaçlı hem de yaralanmadan veya yaralandıktan sonra tekrar dönüş amaçlı kullandığımız cihazlar. Ayrıca aerobik gücüne bakacağımız cihazımız mevcut. Yani sporcunun ani çıkışlarındaki performansını değerlendirip ona göre egzersiz programları vereceğiz, egzersiz amaçlı bisikletler, bir diğeri de bacağını kullanamayan sporcu veya bir vatandaşın kol gücüyle dayanıklılığını sağlamak amacıyla kullandığımız cihaz. Saha testi için kullanacağımız cihaz ile sporcunun koşu hızını, süratini aynı zamanda reaksiyon hızını, diğeri ile bu cihazlarla birlikte kullanarak kardiyopulmener ölçümünü yapacağız. Türkiye’de diğer cihazlarla birlikte üst düzey bir merkez olacak” şeklinde konuştu.

İki yıldan beri bu işle Trabzon ve Türkiye açısından üst düzey bir yatırım olduğunu söyleyen Bozdağan, “Trabzon’un bir spor şehri olduğu göz önünde bulundurulduğunda bunun ilerisi için uzun yıllar hizmet verecek olmasından ötürü çok önemli bir yatırım olduğu açıktır. Ayrıca yaralanan sporcuların rehabilitasyon ve fizik tedavisinde kullanılacak cihazlarımız da mevcut. Bütün bölgeye hitap edebilecek bir yatırım olması çok önemli. Buradaki cihazların bazıları İstanbul’daki cihazlardan daha iyi diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor