EYOF Trabzon'a öncü olacak

Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın (EYOF) Genel Koordinatörü Nihat Doker, kentin gençlik oyunları ve spor tesisleri ile spor turizminde öncü olacağını söyledi.Doker, Trabzon Sanayici ve İ

EYOF Trabzon'a öncü olacak

Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın (EYOF) Genel Koordinatörü Nihat Doker, kentin gençlik oyunları ve spor tesisleri ile spor turizminde öncü olacağını söyledi.

Doker, Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TSİAD) bir otelde gerçekleştirilen kongresinde yaptığı ''Spor Ekonomisi ve EYOF 2011'' konulu sunumda, turizmin döviz kazandırarak ülkelerin kalkınmasına en fazla etki yapan hareketlerden biri olduğuna dikkati çekerek, herkesin deniz ve güneş turizmi ile hatırladığı Antalya'yı örnek verdi.

Turizmde bir dünya kenti olan Antalya'nın sadece deniz ve güneşi ile değil, sahip olduğu spor tesisleriyle de turist çektiğini vurgulayan Doker, ''Antalya, bir başka şekliyle sporun başkenti denilirse yeridir. Çünkü Antalya'ya her yıl deniz mevsimi dışındaki aylarda ülkemiz ve dünyanın çeşitli ülkelerinden bin 200 civarında takım kamp yaparak çalışmak için geliyor. Bunların konakladıkları otellerde 900'e yakın futbol sahası var'' dedi.

Bir spor kenti olarak bilinen Trabzon'un da bu tür turizm açısından avantajları bulunduğunu vurgulayan Doker, şöyle devam etti:

''Geçen yıl Trabzon'da Rusya ile Gürcistan arasında bir rugby maçı oynandı. Bu maç için Trabzon'a gelen çoğunluğu Gürcistanlı 10 bine yakın kişi, 3 gün süresince yaklaşık 5 milyon dolar civarında harcama yaptı. Bunun Trabzon ekonomisi için ne demek olduğunu ticaret yapanlar bilir.''

Doker, Türkiye'de olimpiyat statüsünde ilk büyük organizasyonun Trabzon'da yapılacağını ve bunun için inşa edilen tesislerin birçoğunun Türkiye'de, hatta Avrupa'da tek olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

''Bu oyunlar Trabzon'un kaderini değiştirecektir. Tesisler de dahil olmak üzere yaklaşık 300 milyon liralık bir harcama ile gerçekleştirilecek oyunlar Trabzon'un tanıtımına büyük katkı sağlayacak, bu tesisler ise oyunlardan sonra her türlü uluslararası organizasyonların bile alınmasını sağlayacaktır. Bu da Trabzon'un kalkınmasına yapılabilecek en büyük katkıdır. Trabzon, gençlik oyunları ve spor tesisleri ile spor turizminde öncü olacaktır.''

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak'ın (Trabzon metrekaresine en fazla sanatçı ve sporcu düşen kenttir) sözünü kullandığını anımsatan Doker, ''Şimdi buna, 'metrekaresine en fazla spor tesisi düşen kenttir' ibaresini de ekleyebileceğiz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor