EYOF gönüllüleri eğitiliyor!

23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda gönüllü olarak görev yapacakların genel eğitimlerine başlandı.Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kültür Merkezi’nde bugün başlayan ve grupl

EYOF gönüllüleri eğitiliyor!

23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda gönüllü olarak görev yapacakların genel eğitimlerine başlandı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kültür Merkezi’nde bugün başlayan ve gruplar halinde 5 gün devam edecek genel eğitim seminerinin açılışında konuşan EYOF 2011 Trabzon Genel Koordinatörü Nihat Doker, Türkiye’nin olimpiyat statüsündeki ilk ve en büyük organizasyonu olan oyunlarda görev almanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulayarak, “Oyunlar her bakımdan, herkese çok büyük kazanımlar sağlayacak. Biz özellikle oyunlarda gönüllü olarak görev alacakların çok çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunun için de onlara yönelik ayrı ve farklı bir eğitim programı uygulayacağız” dedi.

Gönüllülük Direktörü KTÜ öğretim Üyesi Prof. Dr. Miraç Akçay ise 9 bin başvuru arasından görüşme ve mülakat yaparak belirledikleri bin 400 dolayındaki gönüllünün hepsinin bir veya birkaç yabancı dil bildiğine dikkat çekerek “Her yaş grubundan ve her kesimden gönüllümüz olması oyunlara da ne denli sahip çıkıldığının bir göstergesidir. Gönüllü olarak seçtiklerimizin bine yakın kısmı Trabzon’dan olması, ayrı bir kolaylık sağlayacaktır. Birinci aşamada genel eğitim, ikinci aşamada ise gönüllülerin görev alacakları bölümlere göre özel eğitim verilecektir. Özel eğitim Haziran ayı içinde yapılacaktır” diye konuştu.

Seminerin açılışında konuşan TRT spikeri ve program yapımcısı Erdoğan Arıkan ise, bu tür büyük organizasyonların gönüllü olanlarla başladığına ve onlarla bittiğine dikkat çekerek “Gönüllüler, oyunlara katılan sporcuların ve yöneticilerin her şeyleridir. Onlara gidecekleri yerlere kadar her şeyi gönüller göstermektedir. Onların eli ayağı her şeyleridirler. Yani her aşamada oyunlara katılanlar gönüllülerle birliktedir. Bu nedenle gönüllüler oyunların gülen ve bilen yüzü olmak zorundadırlar“ dedi.

Erdoğan Arıkan, Türkiye’nin olimpiyatları almak için 1990’lı yıllarda başlattığı mücadeleye, bu organizasyonunun başarılı olmasıyla büyük bir destek sağlanabileceğini de ifade ederek, “Buraya gelecek ülkelerin temsilcileri, ileriki tarihlerde ülkemizin talip olacağı olimpiyatlar için tercih, oy kullanacaklardır. O nedenle buradaki izlenimleri de bizim için çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Bu tür büyük organizasyonların görev yapan ve katılanların kişisel gelişimlerine de çok olumlu katkılar yaptığına dikkat çeken Arıkan, açılış ve kapanış törenlerinin önemine vurgu yaparak, “Onganizasyonlar açılış ve kapanış törenleri ile hatırlanırlar. Onun için bu kısımlarda çok daha dikkatli olmanız gerekir” diye konuştu.

EYOF 2011 Trabzon Gönüllülük seminerlerinde KTÜ öğretim üyeleri tarafından katılımcılara genel davranış biçimleri ve güncel konularda bilgiler veriliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor