EYOF 2011'e 100 gün kaldı!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Gençlik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na son 100 gün kaldığını belirterek, "23 Temmuz 2011 tarihinde, Türkiye'de ilk kez olimpiyat meşalesini ateşleyecek, 30 Temmuz'da

EYOF 2011'e 100 gün kaldı!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Gençlik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na son 100 gün kaldığını belirterek, "23 Temmuz 2011 tarihinde, Türkiye'de ilk kez olimpiyat meşalesini ateşleyecek, 30 Temmuz'da söndürdüğümüzde çok başarılı bir organizasyonu gerçekleştirmiş olacağız. Bu başarıyla Türkiye'nin olimpiyatlara adaylığında da en büyük referans olacağız" dedi.

Doker, Trabzon'un Avrupa Gençlik Oyunları'na 9 Aralık 2005'de resmen talip olduğunu hatırlatarak "28 Ekim 2005'de Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği'ne adaylık dosyasını resmen sunduğumuz, 9 Aralık 2006'da Brüksel'de Avrupa'nın 4 önemli ülkesini geride bırakarak 11.'sini organize etmekle görevlendirildiğimiz, 1 Ağustos 2009'da da Olimpiyat Bayrağı'nı Trabzon Meydanı'nda göndere astığımız Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları, kısa adıyla Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na son 100 gün kaldı. 23 Temmuz 2010'da '365 Gün Etkinlikleri' adı altında oyunlara 1 yıl kaldığını kamuoyu ile paylaşmak için organizasyon düzenlemiştik. Bu organizasyonda oyunların logosu ile maskotunu da kamuoyuna sunmuştuk. O günden bu yana 265 gün daha geride kaldı. Ama, bugün o günden her bakımdan çok çok ilerdeyiz" diye konuştu.

 

 

Mevcutları revize edilen spor tesislerinden yenilerinin inşaatına başlananların birer birer tamamlandığını kaydeden Doker "Türkiye'de bir ilk olacak üzeri açılır-kapanır atlama kuleli olimpik yüzme havuzu tamamlandı. Test yarışlarına açıldı. Trabzon'un yetiştirdiği büyük spor eğitmenlerinden rahmetli Hayri Gür'ün isminin verildiği Pelitli'deki Çok Amaçlı Spor Salonu'da Mayıs ayı başında teslim alınacak.

200 basın mensubunun aynı anda yararlanabileceği Medya Merkezi'de tamamlanmak üzere. Türkiye'nin en büyük atletizm stadı olan Söğütlü'deki tesis, Beşirli'deki Tenis Kompleksi, Yomra'daki Jimnastik Merkezi'de Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanacak. Trabzon'da KTÜ öğrencilerinin konaklamasında kangren haline gelmiş bir yarayı temizleyecek ve olimpiyat köyü olarak kullanılacak yurtlar birer birer tamamlanıyor" şeklinde konuştu.
Nihat Doker, bu tesislerin büyük bölümünün inşaatına 1 yıl, bazılarında 1.5 yıl önce başlandığına dikkat çekerek "İnşaatlar o kadar hızlı sürüyor ki, Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği'nden düzenli aralıklarla denetlemeye gelen komisyon üyeleri bile hayret ediyorlar. Tesislerdeki çalışmalara paralel, 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasındaki organizasyonun da en iyi şekilde gerçekleşmesi için hazırlıklarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.
 

 


"MASKOT HAMSİ, OYUNLARI TANITIYOR"
"Türkiye'de Olimpiyat Bayrağı'nın dalgalandığı Trabzon'da ilk kez bir olimpiyat düzenleneceğini artık herkes biliyor" diyen Genel Koordinatör Nihat Doker, "Bunu kamuoyuna tanıtmada, hiç şüphesiz oyunların maskotu olarak seçilen hamsinin büyük rolü var. Maskot hamsi adeta oyunları sırtlamış, herkese tanıtıyor. İstanbul'dan Ankara'ya, oradan Antalya'ya, Batum'a kadar her yerde hamsi maskot büyük ilgi görüyor. Başta Trabzon olmak üzere çevre iller ve tüm Türkiye'ye olimpiyatı tanıtmaya ve anlatmaya çalışıyoruz. Bunda da oldukça başarılıyız. Bu konuda iletişim araçlarından yararlanıyor, medyadan büyük destek görüyoruz.

Sadece medya ile sınırlı kalmıyor, her kesimden binlerce kişinin ayağına kadar giderek tanıtım yapıyoruz. Trabzon'daki tüm okullarda Olimpiyat Eğitimi Projesi uyguluyoruz. Oluşturduğumuz ekipler bugüne kadar 120'ye yakın okula gidip, 35 bini aşkın öğrenci ile bire bir görüşerek olimpiyatları anlattılar, paylaştılar. Okulların kapanışına kadar Trabzon'da tüm okullara ve
buralarda eğitim gören 144 bin öğrenciye ulaşacağız. Oyunlar sırasında vereceğimiz, yiyecek-içecek, konaklama, ulaşım, bilgi işlem, naklen yayın gibi konularla ilgili hazırlıklarımız tamamlanmış, ihale şartnamelerimiz hazırlanmıştır. Tüm bu hazırlıklarımız ve çalışmalarımızda Gençlik ve Spor'dan sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Nafız Özak ile Hazırlık ve Düzenleme Kurulu üyelerimizin büyük destekleri bizlere güç vermiştir" bilgisini verdi.
 

 


'100 GÜN KALDI' ETKİNLİKLERİ
Nihat Doker, 14 Nisan Perşembe günü '100 Gün Kaldı Etkinlikleri'ni düzenleyeceklerini belirterek "Trabzon Yenimahalle'deki alanda Gece Yolcuları Grubu'nun da katılacağı konserli etkinlik düzenleyeceğiz. Şehir merkezinde olimpiyat yürüyüşü yapacağız. Bir gün sonra Sayın Bakanımız basın toplantısı yaparak açıklamalarda bulunacak. Okullarda düzenlediğimiz Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması'nda derece alanlara ödüllerini vereceğiz. Sonra, 23 Temmuz'a doğru daha çok çalışarak yürümeye devam edeceğiz.

 

 

Trabzonspor ile hatırladığımız 61 rakamı için de 'Son 61 Gün Etkinlikleri' düzenleyeceğiz. 23 Temmuz 2011 tarihinde, Türkiye'de ilk kez olimpiyat meşalesini ateşleyecek, 30 Temmuz'da söndürdüğümüzde çok başarılı bir organizasyonu gerçekleştirmiş olacağız. Bu başarıyla Türkiye'nin olimpiyatlara adaylığında da en büyük referans olacağız. Bunu Trabzon halkı ili birlikte yapacağız. Onun için 14 Nisan'da buluşacağız. Son 61 günde birlikte olacağız. 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında ise, gerçek anlamda bir
tarih yazarak Türkiye'nin ilk olimpiyat düzenleyen kenti hanesine Trabzon'u yazdıracağız" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor