EURO 2020 evimizde!

 TMOK Başkan Yardımcısı Arslan, “Platini, Mehmet Ali Aydınlar’a ‘2016’yı kılpayı kaçırdınız, 2020’ye aday olun verelim’ demiş. Bunu bana Aydınlar söyledi” açıklaması heyecan yarattıMayıs 2010’da yapılan 2016 Avrupa Şampiyonluğu’nu 1 oy farkla ülkesi Frans

EURO 2020 evimizde!

 TMOK Başkan Yardımcısı Arslan, “Platini, Mehmet Ali Aydınlar’a ‘2016’yı kılpayı kaçırdınız, 2020’ye aday olun verelim’ demiş. Bunu bana Aydınlar söyledi” açıklaması heyecan yarattı

Mayıs 2010’da yapılan 2016 Avrupa Şampiyonluğu’nu 1 oy farkla ülkesi Fransa’nın almasını sağlayan UEFA Başkanı Michel Platini’nin, Türkiye’nin gönlünü almak için Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a 2020 sözü verdiği ortaya çıktı.

 Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Antalya’da Club Hotel Sera’da düzenlediği seminerde konuşan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Türker Arslan, uzun süredir gizlenen bu sırrı dün ağzından kaçırdı. Arslan, “Platini, Aydınlar’a 2016’yı kılpayı kaçırdınız. 2020’ye aday olun size verelim” demiş” açıklaması yaptı. İsviçre’deki seçimde Platini’nin, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’i üyelerle tek tek tanıştırırken, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül konusunda aynı davranışı göstermemesi büyük tepki çekmişti.

 

Platini’nin pişkin bir şekilde “Sıradaki başkan Türk olursa siz de kazanabilirsiniz” sözleri de tartışma yaratmıştı.

 

FIFA SEÇİMLERİ İÇİN DESTEK PLANI

Platini’nin, Türkiye’den kendisine yönelik tepkileri hafifletmek ve 2015’te aday olmayı düşündüğü FIFA başkanlık seçiminde TFF’nin desteğini almak için böyle bir hamle yaptığı öğrenildi. Platini ayrıca Avrupa’da yaşanan kriz nedeniyle, ülke ekonomisi istikrarlı bir büyüme gösteren Türkiye’ye bu organizasyonu verip bir taşla 2 kuş vurmayı planlıyor.

 

Başkan Mehmet Ali Aydınlar’ın, Platini’nin bu sözleri karşısında büyük sevinç yaşadığı, bu dev organizasyonun 2020 Olimpiyat adaylığı ile çakışması nedeniyle bunu şimdilik gizli tutmayı seçtiği ifade edildi. Aydınlar’ın, sadece yakın kurmaylarına bu konudan söz ettiği ve “2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na mutlaka aday olmalıyız. Bu fırsatı kaçırmamalıyız” dediği öğrenildi. Öte yandan Almanya Futbol Federasyonu seçimine tek aday olarak giren Wolfgang Niersbach da 2020’nin Türkiye’ye verileceğini ileri sürmüştü.

 

‘FUTBOL ADAYLIĞI OLİMPİYATI ÇÖKERTİR’

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler