Euro 2016'da torbalar belli oldu

2016 Avrupa Şampiyonası Play-off maçlarının tamamlanmasının ardından Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın grup aşamasındaki muhtemel rakipleri de belli oldu. Türkiye kura çekimine 4. torbadan katılacak.   Euro 2016'ya katılacak 24 ülkenin tamamı kesinleşti.

Euro 2016'da torbalar belli oldu
2016 Avrupa Şampiyonası Play-off maçlarının tamamlanmasının ardından Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın grup aşamasındaki muhtemel rakipleri de belli oldu. Türkiye kura çekimine 4. torbadan katılacak.
 
Euro 2016'ya katılacak 24 ülkenin tamamı kesinleşti. Ev sahibi Fransa haricinde elemelerde gruplarında ilk 2 sırayı alan 18 takım ve en iyi üçüncü olarak Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda yer almayı garantilemişti. Son 4 takım ise play-off maçlarının ardından turnuvaya adını yazdırdı.
 
12 Aralık'ta gerçekleştirilecek kura çekimine katılan 24 takım, 4'erli 6 gruba ayrılacak. Torbalar FIFA sıralamasına göre değil, UEFA'nın katsayı hesaplamasına göre belirleniyor. Euro 2016 elemeleri, 2014 Dünya Kupası ve elemeleri ile Euro 2012 ve elemelerinde toplanan puanlar dikkate alınıyor. Fransa ev sahibi olarak 1. torbada sayılıyor ancak kura çekimine katılmayacak. Doğrudan A Grubu'nda yer alacak.
 
Euro 2016 kura çekiminde torbalar şöyle;
 
1. Torba - Fransa, İspanya, Almanya, İngiltere, Portekiz, Belçika
2. Torba - İtalya, Rusya, İsviçre, Avusturya, Hırvatistan, Ukrayna
3. Torba - Çek Cumhuriyeti, Polonya, Romanya, Slovakya, Macaristan, İsveç
4. Torba - Türkiye, İrlanda, İzlanda, Galler, Arnavutluk, Kuzey İrlanda

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler