EURO 2016 zora girdi

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, Paris'te yaşanan son terör saldırılarının güvenlik konusundaki endişelerini haklı çıkardığını belirterek, ev sahipliği yapacakları 2016 Avrupa Şampiyonası finallerinin tehlikeye girdiğini söyledi. Paris'te

EURO 2016 zora girdi

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, Paris'te yaşanan son terör saldırılarının güvenlik konusundaki endişelerini haklı çıkardığını belirterek, ev sahipliği yapacakları 2016 Avrupa Şampiyonası finallerinin tehlikeye girdiğini söyledi.

Paris'te yaşanan terör saldırıları Fransa-Almanya A milli futbol takımlarının özel maç oynadığı Stade de France'da da duyuldu. Stadın kapısına çok yakın bir noktada yapılan saldırı ve patlamalar nedeniyle tribünlerde bulunan on binlerce futbolseverin ve takımların dışarı çıkmalarına saatlerce izin verilmedi.

Saldırı sırasında Beşiktaşlı Mario Gomez ve Galatasaraylı Lukas Podolski de Almanya Milli Takımı ile birlikte statta bulunuyordu.

Dışarıda neler olup bittiğini maç bittikten sonra öğrenen iki takımın oyuncuları dehşet içinde kaldı. Hemen stat koridorlarındaki televizyon ekranlarının başına koşan milli takım kafileleri dışarıda yaşananları öğrenmeye çalıştılar.

MAÇTAN ÖNCE ALMAN MİLLİ TAKIMININ OTELİNE BOMBA İHBARI YAPILMIŞTI

Karşılaşma öncesinde Almanya Milli Futbol Takımı'nın Paris'te konakladığı otele bomba ihbarı yapılmıştı. Alman kafilesinin kaldığı Molitor Oteli'i boşaltılmış, ihbarın asılsız olduğu anlaşılınca kafile 2 saat sonra otele dönmüştü.

LÖW: HEPİMİZ ŞOKTAYIZ

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, maç sonrasında Alman televizyon kanalı ARD'ye yaptığı açıklamada, karşılaşmanın kendisi için arka planda kaldığını belirterek, "Hepimiz sarsıldık ve şoke olduk" ifadesini kullandı.

Löw'ün yardımcısı Oliver Bierhoff ise, maç sonrası girdikleri soyunma odasında herkesin büyük korku yaşadığını söyledi. Bierhoff, "Oyuncular şoke oldu. Hemen telefonlarına sarılıp bilgi almaya ve ailelerine haber vermeye çalıştılar. Büyük bir belirsizlik, korku ve garip bir ruh hali vardı" dedi.

Alman ekibinin güvenlik sorumlusu Hendrik Grosse Lefert de Fransız makamları ile yakın işbirliği içinde olduklarını dile getirerek, "Oyuncular da olayın bilincinde ve hepsi çok gergin. Durumun daha da tehlikeli hale gelmemesini ümit ediyoruz" dedi.

56470fb718c77365207eae11.jpg

MAÇTAN 5 SAAT SONRA STATTAN ÇIKABİLDİLER

Almanya ve Fransa milli takımları tüm güvenlik tedbirlerinin alınmasının ardından, maçtan yaklaşık 5 saat sonra stattan ayrılabildiler. Konuk Almanya kafilesi hiç otele uğramadan direkt havaalanına götürüldü ve özel uçakla Frankfurt'a döndü. Daha önceki programa göre Almanya kafilesi Pazar gününe kadar Paris'te kalacak ve salı günü Hollanda ile karşılaşacağı Hannover'e geçecekti.

56470fbe18c77365207eae13.jpg

NOEL LE GRAET: EURO 2016 ZORA GİRDİ!..

Bu arada Fransız L'Equipe gazetesinde yer alan habere göre, Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet (üstte), ev sahipliği yapacakları 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) finallerinin tehlikeye girdiğini açıkladı. Le Graet, "EURO 2016 için zaten endişeler vardı. Artık görülüyor ki bu endişeler güçlendi" diye konuştu.

56470fc418c77365207eae15.jpg

Graet, Stade de France'ın girişindeki patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini de açıkladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor