Eskişehirspor 2-0 St.Johnstone

 Avrupa kupalarına 42 yıl sonra katılan Eskişehirspor'a galibiyeti getiren golleri 41. dakikada Alper Potuk ve 64. dakikada Veysel Sarı kaydetti. Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Hırvat hakem Ante Vucemilovic-Simunoviç yönetti. Eskişehi

Eskişehirspor 2-0 St.Johnstone

 

Avrupa kupalarına 42 yıl sonra katılan Eskişehirspor'a galibiyeti getiren golleri 41. dakikada Alper Potuk ve 64. dakikada Veysel Sarı kaydetti.

 

Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Hırvat hakem Ante Vucemilovic-Simunoviç yönetti.

 

Eskişehirspor'un yeni transferleri Ruud Boffin ve Servet Çetin maçta 90 dakika oynarken Patryk Malecki 78 dakika sahada kaldı.

 

Karşılaşmanın rövanşı 26 Temmuz Perşembe günü İskoçya'da oynanacak. Eskişehirspor'a turu geçmesi için alacağı her türlü galibiyet ve beraberliğin dışında, 1-0, 2-1, 3-1, 4-2 gibi 2 farklı yenilgiler de yeterli olacak.

 

"Heyecanlı bir maçtı"


Eskişehirspor teknik direktörü Ersun Yanal, “Eskişehirspor'un Avrupa Ligi'nde kalıcı olması açısından heyecanlı bir maçtı” dedi.

 

Yanal, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında, sahalarında 2-0 kazandıkları Saint Johnstone karşılaşmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, takımının bu sezona, Avrupa kupası maçıyla başladığını kaydetti.

 

Takımının üç haftada hazırlanıp Eskişehirspor seyircisinin karşısına çıktığını ifade eden Yanal, şöyle konuştu:

 

“Seyircimize bir Avrupa heyecanı yaşattık. Ülke puanı ve Eskişehirspor açısından önemli bir maçtı. Eskişehirspor'un Avrupa Ligi'nde kalıcı olması açısından heyecanlı bir maçtı. Kazandık, mutluyuz.

Rakibimiz karşısında istekli oynayıp, iyi savunma yaptık. Disiplinden kopmadık. Maçın üstünlüğü bizdeydi. Var olduğumuz noktanın ötesine gitmeye çalışıyoruz. Lige ağırlığı koyması gereken bir takımız. Haftaya rövanş oynayacağız. Zor bir maç olacak. Yolumuza devam edip gruplara kalmak istiyoruz.”

 

Eskişehirsporlu futbolcu Alper Potuk da takımının kendisinin attığı bir golle galip gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Saint Johnstone cephesi


Saint Johnstone teknik direktörü Steve Lomas da deplasmanda Eskişehirspor gibi güçlü bir takıma karşı oynadıklarını bildirdi.

 

Eskişehirspor'un Saint Johnstone'den daha iyi bir takım olduğunu anlatan Lomas, şöyle devam etti:

“2-0'lık skor bizde hayal kırıklığı yarattı. Goller atıldığında oyunun gidişatı da değişti. İlk yarıda atılan gol, oyun planlarımızı bozdu. Şans Eskişehirspor'un yanındaydı. Bundan sonra zor olacak ancak henüz son maçı oynamadık. Sahamızda iyi bir maç çıkartmak istiyoruz. İskoçya'da elimizden geleni yapıp maçı lehimize çevirmeye çalışacağız. Eskişehirspor iyi bir takım. Geldiğimizden beri bizi sıcak şekilde karşıladılar ve kucak açtılar. Eskişehirspor'un harika bir taraftarı var.”

 

Stat: Eskişehir Atatürk Stadyumu

Hakem: Ante Vucemilovic-Simunoviç

Eskişehirspor: Ruud Boffin, Diego Angelo, Dede, Servet Çetin, Alper Potuk, Erkan Zengin (Dk. 85 Atdhe Nuhiu), Patryk Malecki (Dk. 78 Burhan Eşer), Hürriyet Gücer, Veysel Sarı, Batuhan Karadeniz (Dk. 69 Rodrigo Tello), Diomansy Kamara

St. Johnstone: Alan Mannus, Callum Davidson, Frazer Wright, David McCracken, Gary Miller, Patrick Cregg (Dk. 85 Kevin Moon), Chris Millar, Murray Davidson, Liam Craig, Jamie Adams (Dk. 78 Stevie May), Sean Higgins (Dk. 69 Nigel Hasselbaink)

Goller: Dk. 41 Alper Potuk, Dk. 64 Veysel Sarı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler