Eskişehir'in stadına maç yasağı!

Şike soruşturmaları kapsamında teknik ve sportif direktörü tutuklanan ve yeni transferi de gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Eskişehirspor’da şimdide stadyum krizi kapıya dayandı.Yıllardır yeni bir stadyumun planları yapılmasına rağmen bir türl

Eskişehir'in stadına maç yasağı!

Şike soruşturmaları kapsamında teknik ve sportif direktörü tutuklanan ve yeni transferi de gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Eskişehirspor’da şimdide stadyum krizi kapıya dayandı.

Yıllardır yeni bir stadyumun planları yapılmasına rağmen bir türlü çözüm bulunamayan konu nihayet patlak verdi.

Başta Eskişehirspor taraftarı olmak üzere pek çok kesim tarafından olumsuz koşulları nedeniyle eleştirilen Atatürk Stadyumu, Süper Lig müsabakalarının oynanması için yetersiz bulundu.

OLUMSUZ KOŞULLAR DAHA ÖNCE BİLDİRİLMİŞ

Türkiye Futbol Federasyonu, Eskişehir Atatürk Stadyumunda daha önce yaptığı incelemelerin ardından ortaya çıkardığı olumsuz fiziki koşulların giderilmesini Eskişehirspor yönetiminden istediğini ancak bu koşulların düzeltilmediği kanısına da yaptığı yeni incelemenin ardından vardığı anlaşıldı. Kulübe gönderilen 4 Temmuz 2011 tarihli yazıda, koşulların halen düzeltilmediği yönündeki bilgilere yer verildi. Daha sonra yapılan incelemeler sonucu stadyumun müsabaka oynanmasına uygunluk arz etmeyecek 50’den fazla nedenin de bulunduğu belirtildi.

YENİ SEZONDA ESKİŞEHİRSPOR MAÇLARINI ATATÜRK STADYUMUNDA OYNANMAYACAK

Atatürk Stadyumunu yeni sezonda süper lig Maçlarının oynanmasına uygun bulmayan Futbol Federasyonu Eskişehirspor kulübünden açıkça yeni bir stadyum bulmasını istedi. Süper lig maçlarının oynanması için Atatürk Stadyumunun yetersiz olduğunun belirtildiği yazıda, eksikliklerin giderilmesinin uzun süre alacağından dolayı Eskişehirspor’un yeni sezon için maçlarını oynayacağı yeni bir stadyumla anlaşma yapmasını ve bu anlaşmanın federasyona bildirilmesi istendi.

FEDERASYONUN TALEBİ NET!

Eskişehirspor kulübüne 4 Temmuz’da gönderilen yazı ise Eskişehirspor’dan istenenleri net bir dille açıklıyor. İşte Türkiye Futbol Federasyonu’nun Eskişehirspor’a gönderdiği yazı metni;

"…Eskişehirspor, Spor Toto Süper Ligde 2011-2012 sezonunda Eskişehir Atatürk Stadyumunda oynamak istediğini Federasyonumuz yetkililerine bildirmesi üzerine Stadyum ve Güvenlik Müdürlüğü yetkililerimiz stadyumu, Stadyum ve Güvenlik Talimatı Süper lig kriterlerine göre öncelemiştir.

Yapılan incelemelere göre, Eskişehir Atatürk Stadyumunda geçtiğimiz sezondan bu yana yerine getirilmesi için bildirilen eksikliklerin halen yerine getirilmediği tespit edilmiştir. Stadyumda müsabakaların oynanabilmesi için ek raporda belirtilen eksikliklerin acilen yerine getirilmesi gerekmektedir. Sahanın özellikle saha aydınlatma, basın ve naklen yayınla ilgili kriter eksiklikleri gibi daha birçok eksiklikler nedeniyle giderilmesi uzun bir süre alabilecek önemli eksikliklere sahiptir.

Ek raporda belirtilen eksikliklerden dolayı Eskişehir Atatürk Stadyumunda Spor Toto Süper Lig müsabakası oynanması mümkün değildir. Eksiklikler giderilinceye kadar kulübün Spor Toto Süper Lig müsabakalarını oynayabilmesi için Federasyonumuza stadyum ve güvenlik talimatı Süper lig kriterlerine uyan bir başka stadyum ile anlaşarak stadyum bilgilerinin tarafımıza bildirilmesi gerekmektedir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor