Eski PFDK üyesinden sert açıklama

 Eski Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Üyesi Remzi Kazmaz, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı son kararlar hakkında sert açıklamalarda bulundu. Roma Hukuku'ndan bu yana hiçbir ülkede görülmeyen hukuk anlayışının TFF'de görüldüğünü belirten Kaz

Eski PFDK üyesinden sert açıklama

 

Eski Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Üyesi Remzi Kazmaz, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı son kararlar hakkında sert açıklamalarda bulundu. Roma Hukuku'ndan bu yana hiçbir ülkede görülmeyen hukuk anlayışının TFF'de görüldüğünü belirten Kazmaz, Türk takımlarının bu şekilde Edirne'den öteye gidemeyeceğini dile getirdi. Bodrum'daki bürosunda basın toplantısı düzenleyen Kazmaz, son kararın kaosun önüne geçemeyeceğini vurguladı.

 

Kazmaz, "Bugün aylardır beklenen olayı, TFF Başkanı'nın ağzından dinledik. Hayırlısı olsun diyeceğim fakat yeni bir kaosun başındayız. Bu karar, kaosu bitirmedi, yeni bir kaosu başlattı. Çünkü verilen bu karar her şeyden önce hukuki değil. Aylardır hiçbir kulübe ceza vermeyeceği konusunda basına demeçler veren TFF'nin ardından, Başbakan'ın da aynı şekildeki söylemiyle, zaten hiçbir kulübe ceza verilemeyeceği olayı kesin gibiydi. Nitekim bugün açıklanan olayla ilgili hiçbir kulübün cezalı durumda olmayacağını söyleyen TFF, kararı da oybirliği şeklinde çıkartarak, sonuçta kulüpleri Disiplin Kurulu'na yönlendirdi. Yönlendirirken de Disiplin Kurulu'nu uyararak, yapmış olduğu açıklama, yine hukuki değildi. İnsanların kafasına soru işareti takıldı. Roma hukukundan bu yana hiçbir hukuk kaidesi, böyle açıklanmadı. Önce kafalarda alınan karar ve ardından gerekçeli alınan kararın altına yazılması olayı etik değildir ve kesinlikle hukuki değildir. O nedenle diyorum ki kaos yeniden başlatılmıştır" dedi.

 

Remzi Kazmaz, kaosun temel noktasının 58. maddenin değiştirilerek, hiçbir kulübe ceza vermeme anlayışı olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Bunun nedeni maddidir. Federasyon Başkanı, "Biz Avrupa'nın 6. büyük maddi kulübüyüz' derken orada her şeyin altını açıkça çiziyordu. Olay maddidir. Maddi anlamda verilecek olan bu kararda, hukuku tanımazlık bizi Edirne'den öteye geçiremez. Bu karar netecisinde UEFA ve FIFA ile karşı karşıya kalacağız. Beni en üzen nokta Türkiye'deki hukuki sistemini, milli takımını dünyada artık oynatmama tehlikesi ile karşı karşıya bırakmasıdır. UEFA, 'sıfır tolerans'la beraber kesinlikle bu olaya evet demeyecektir. Hangi güce dayanarak alındı bu karar, hangi mantıkla alındı bu karar bilemiyorum, ama Disiplin Kurulu'nun vereceği karar şu anda Tahkim Kurulu'na gidecektir. Tahkim Kurulu'nun başkanı kimdir? "Şike sahaya yansımadığından dolayı şike değildir' diyen kişi bugün Tahkim Kurulu başkandır. TFF Başkanı da aynı şekilde aynı savı savunmaktadır. Şike sahaya yansımamıştır. O zaman ne vardır, teşebbüs vardır. Pekala, 58. maddeye baktığınız zaman da teşebbüs de aynı şekilde küme düşmeyle orantılıdır. Ne yapmalı, 58. maddeyi değiştirmeli. 58. maddeyi değiştirilmesini UEFA'nın ve FIFA'nın izni var mı, hayır yok. Ligler devam ederken değiştirilme olasılığı yok. Bu gücü kimden alarak yaptınız sorusunu ileriki safhada göreceğiz. Diyorum ki Roma hukukundan bu yana hiçbir ülkede göremediğiniz hukuk anlayışını TFF'de gördünüz. Ve onun ötesinde 58. madde ile ilgili yapılan bu anlayış UEFA tarafından izin verilemeyecek ve Türk takımları Edirne'den öteye geçemeyecektir. Bizim asıl başarıya ulaşma şansımız yoktur."

 

Disiplin ve Tahkim Kurulu'nun hukuk dersi vermesi gerektiğini sözlerine ekleyen Remzi Kazmaz sözlerini şöyle tamamladı: "Yapılması gereken henüz daha bitmiş değildir. TFF, tıpkı Kemal Ulusu döneminde olduğu gibi Disiplin Kurulu üyelerinin ve Tahkim Kurulu'nun bu konuda gereken hukuki dersi vermesi gerekir. Yönetim Kurulu almış olduğu bu kararı, Disiplin Kurulu tarafından Etik Kurul'un dosyası tartışılacak, göreceli de olsa bir karar verilecek. Verilecek olan bu kararda Etik Kurul'da bahsedilen şikenin ve teşviğin mutlaka ortaya çıkarılması gerekir. Tahkimin de öyle şike sahaya yansımamıştır sloganı altında değil hukuki anlamda eğer şikenin unsurlarına rastlanmışsa şike ile ilgili kararı cesur bir şekilde vermelidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler