Eski Başkan Arslan konuştu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eski Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, TFF Etik Kurulu'nun şike soruşturmasıyla ilgili çalışmayı sulandırdığını ve UEFA'nın "şike sahaya yansımamıştır" söylemini kabul etmeyeceğini ve bu durumda Türk takımlarını Avrupa

Eski Başkan Arslan konuştu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Eski Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, TFF Etik Kurulu'nun şike soruşturmasıyla ilgili çalışmayı sulandırdığını ve UEFA'nın "şike sahaya yansımamıştır" söylemini kabul etmeyeceğini ve bu durumda Türk takımlarını Avrupa Kupaları'na almayacağını söyledi.

Arslan, "Prensip olarak şike olayının sahaya yansıması yansımaması şeklinde ortaya konan bir ölçüyü kabul etmiyorum. Doğru değil. Her olay kendi şartlarına göre değerlendirilir" dedi. 

ÜZERİNE VAZİFE OLMAYAN İŞLERİ YAPTILAR, ÇALIŞMAYI SULANDIRDILAR
Etik Kurulu'nun performansının tam bir hayal kırıklığı olduğunu vurgulayan Arslan, "Etik Kurulu'nun bu kadar zaman geçtikten sonra, daha önce de bir rapor tanzim etmişken şimdi yeni bir rapor tanzim etmesi, ki bu raporda kulüplerin kusuru yoktur, şike ya da teşvik sahaya yansımamıştır şeklinde bir kanaati olduğundan bahsediyorlar, bu durumda Etik Kurulu görevini gereği gibi yerine getirememiş demektir.

 

Ayrıca Etik Kurulu, bir takım olaylarda üzerine vazife olmayan işlere karıştı. Bir takım yöneticilerle ilgili soruşturmalar yaptı. Aslında temel misyonu dosya üzerinde inceleme yapar. Yargı organı değildir. Sadece tavsiye kararı alır.

 

Etik Kurul işi uzattı, sulandırdı. Beklediğim performansı gösteremedi. Neden böyle davrandılar?

 

Zaman kaybetmekten başka bir şeye yaramadı. Bir ay önce raporu vermeliydiler" şeklinde konuştu.

 

ETİK KURULU RAPORU, "ŞİKE SAHAYA YANSIMAMIŞ" DİYORSA, DAĞ FARE DOĞURMUŞ DEMEKTİR
Türker Arslan, "Eğer şike, teşvik sahaya yansımamıştır, kulüplere ceza vermeye gerek yoktur diyorlarsa dağ fare doğurmuş demektir.

Ben Etik Kurulu raporundan umutluydum. Galiba, bu umudumun rapor ortaya çıktıktan sonra kaybetme riskiyle karşı karşıyayım" dedi.

UEFA VERİLECEK KARARA KAYITSIZ KALMAZ, KULÜPLERİN AVRUPA KUPALARI'NA GİTME ŞANSI TEHLİKEDE
UEFA'nın TFF'nin vereceği kararla ilgili tutumunun değiştiği yorumlarına da değinen Arslan, "Zamana yayarak, her hangi bir müeyide uygulamadan, 'kulüpler bu işte suçlu değildir şahıslar suçludur' diyerek bu işin içerisinden çıkılacağına hiç ama hiç ihtimal vermiyorum.

 

Haziran ayı geldiğinde TFF Bir takım kulüpleri Avrupa Kupaları için UEFA'ya bildirdiğinde zannediyorum ki UEFA'nın bu konudaki cevabı bizleri memnun etmeyecek bir şekilde olacaktır. Müspet olmayacaktır" dedi.

UEFA, BEŞİKTAŞ'A DA AVRUPA KUPALARIYLA İLGİLİ CEZA VEREBİLİR
Beşiktaş'ın UEFA'da görülecek 1 Mayıs'taki davasından pek umutlu olmadığını ifade eden Arslan, "Pek umutlu değilim, çünkü UEFA kriterlerine uygun olmayan bir takım sonuçlar ortaya çıkıyor.

Eğer öyleyse Beşiktaş'a belli bir ceza verilmesi ihtimali söz konusu olur. Umarım böyle bir şey olmaz. Avrupa Kupaları'ndan belli bir süre men edilme cezası da olabilir. Ne kadar olur bilmiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor