Esad televizyon karşısına çıktı

"Terör"ü çözmenin tek yolunun "demir yumruk"la müdahale olduğunu vurgulayan Esad, siyasi muhalefeti de ülkedeki iç savaşı çözmekte en ufak bir rol oynayamayacak bir "başarısızlık" olarak nitelendirdi.Esad, "Terör karşısında demir yumrukla vurmak dışında b

Esad televizyon karşısına çıktı

"Terör"ü çözmenin tek yolunun "demir yumruk"la müdahale olduğunu vurgulayan Esad, siyasi muhalefeti de ülkedeki iç savaşı çözmekte en ufak bir rol oynayamayacak bir "başarısızlık" olarak nitelendirdi.

Esad, "Terör karşısında demir yumrukla vurmak dışında bir yolla sonuç elde edemezsiniz. Aklıselim sahibi bir insanın terörün siyasetle çözülebileceğine inandığını düşünmüyorum. Terör karşısında önleyici olarak siyaset rol oynayabilir" derken terörün patlaması durumunda sadece sert müdahale seçeneğinin kaldığını belirtti.

"Böylesi bir savaşta biz Suriyeliler ya hep birlikte kazanırız ya da hep birlikte kaybederiz" diyen Esad gerilla savaşı eğitimi olmayan ordunun "imkansızı başardığını" belirtti.

"KRİZ SAVAŞ ALANINDA ÇÖZÜLECEK"

Esad şöyle devam etti: "Gerilla savaşından büyük bir tek savaş vardır o da halkın savaşıdır, ordunun vatandaşlarla yan yana olduğu savaştır. Allah'ın eli bir arada duranların üzerindedir. Medyada ve internette de bir savaş sürdüğü doğrudur ancak kriz sadece savaş alanında çözülecektir."

Suriye resmi haber ajansı SANA, Esad'ın konuşma yaptığı iftar yemeğine siyasi parti ve sendika temsilcilerinin yanı sıra Müslüman ve Hıristiyan din adamlarının katıldığını bildirdi.

ESMA ESAD İFTARLIK DAĞITTI

Suriye lideri iftar yemeğinde konuşurken, eşi Esma Esad ise Kadir Gecesi vesilesiyle ihtiyaç sahiplerine iftarlık dağıttı.

Suriye Devlet Başkanlığı'nın resmi Facebook hesabına yüklenen fotoğraflarda, Esma Esad'ın kimsesiz çocuklar ve evlerinden olmuş aileler için salata yapıp, iftar paketi hazırlayarak dağıttığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor