Erzik şike sorularından bakın nasıl kaçtı?

UEFA 1. Başkanvekili ve FİFA İcra Komitesi Üyesi Şenes Erzik bir tv programında şike sürecine ilişkin sorulardan adeta kaçtı.Neredeyse hiçbirşeyden haberdar olmadığını söyleyecek olan Erzik adeta üç maymunu oynadı. İşte Erzik'in o sorular karşısında verdi

Erzik şike sorularından bakın nasıl kaçtı?

UEFA 1. Başkanvekili ve FİFA İcra Komitesi Üyesi Şenes Erzik bir tv programında şike sürecine ilişkin sorulardan adeta kaçtı.

Neredeyse hiçbirşeyden haberdar olmadığını söyleyecek olan Erzik adeta üç maymunu oynadı. İşte Erzik'in o sorular karşısında verdiği cevaplar;

3 Temmuz ile ilgili bir manşet atsanız ne atarsınız?
Bu süreç ile ilgili ısrarla konuşmak istemedim. Çünkü gerekli kurullar hem UEFA hem UEFA’dan sonra gidilebilecek yerler, Cas ve  İsviçre Federal Mahkemesi’nde değerlendirildi. Kuvvetler ayrımı olduğu, saygı duyduğum için bugüne kadar hiçbir zaman yalnız UEFA’ya değil yalnız CAS mahkemesine değil yahut İsviçre Federal Mahkemesi’ne değil uzak yakın ilgisi olan kulüplere de bu konularda kendim görevli olmadığım için konuşmak durumunda değilim konuşmadım da konuşmayacağım da.
 
UEFA’DA SÜREÇ BİTTİ Mİ?
Bu konuda konuşmak istemiyorum. Hepiniz görüyorsunuz UEFA bültenler yayınlıyor. O neyse o. Ben karışmam yani. Kuvvetler ayrımı var. Benim işim değil. Bugün Platini’ye soruluyor o genel sekretere dönüyor. Sen söyle diyor. Doğru yapıyor.
 
3 Temmuz süreci hem Türkiye’de hem de Avrupa’da sizi çok mu yıprattı?
Heryerde yıprattı. Çünkü öyle zamanlar oldu ki gündeme gelmediği halde gündeme getiren komite üyeleri oldu. Başka Federasyonlardan gelen arkadaşlar sordular. Disiplin Kurulu üyeleri gelip sordular. Ben orada Türk olarak varım. Dolayısyla dinlemek zorundayım askariden. Beni yıprattılar.
 
Türkiye’de UEFA’nın çıkarlarını koruduğunuz konuşuldu?
Bu eşyanın tabiatına aykırı değil.
 
Siz UEFA’da etkin bir insansınız. Süreci çok iyi biliyorsunuz. Türk futbolunu kulüplermizi nelerin beklediğini muhakkak biliyorsunuz ?
Hayır bilemem ki. Kulüpleri neyin beklediğini bilmiyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor