Erzik FIFA'nın en yetkili ismi olacak

Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 29 Temmuz Cuma günü başlayacak turnuvada organizasyon komitesinin ikinci başkanı olan Erzik'in, turnuva süresince Kolombiya'da bulunacak en üst düzeydeki FIFA yöneticisi olacağı belirtildi.Erzik'in Brezilya'

Erzik FIFA'nın en yetkili ismi olacak

Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 29 Temmuz Cuma günü başlayacak turnuvada organizasyon komitesinin ikinci başkanı olan Erzik'in, turnuva süresince Kolombiya'da bulunacak en üst düzeydeki FIFA yöneticisi olacağı belirtildi.

Erzik'in Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası kura çekimine katıldıktan sonra 30 Temmuz Cumartesi günü Kolombiya'ya gideceği kaydedildi.

20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nın, FIFA'nın Dünya Kupası'ndan sonraki en büyük organizasyonu olduğunu ifade vurgulayan Erzik, federasyonun internet sitesinde yer alan değerlendirmesinde, ''Birçok dünya yıldızı kendini bu turnuvadaki başarılarıyla tanıttı. Geleceğin yıldızlarını Kolombiya'dan sonra 2013'te Türkiye'de izleme fırsatı bulacağımız için çok heyecanlıyım'' ifadelerini kullandı.

Avrupa kıtasından aralarında FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır'ın da olduğu sadece 6 hakemin çağrıldığı şampiyonada toplam 16 hakem, 32 yardımcı hakem düdük çalacak.

FIFA kokartlı yardımcı hakemler Bahattin Duran ve Tarık Ongun'un da görev alacağı şampiyonada, Türk hakemler başkent Bogota'daki maçları yönetecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Uluslararası Etkinlikler Departmanı Müdürü İlker Uğur da turnuva boyunca Bogota'daki El Campin Stadı'nın genel koordinatör yardımcısı olarak çalışacak.

Bu yılki turnuvada yer almayan Türkiye, en son 2005'te Hollanda'da yapılan şampiyonada 2. turda elenmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor