Ertan Yavaş'a Çelik'ten açık çağrı !

Trabzonspor’luluğuyla bilinen ve yazdığı kitaplar ile ses getiren Harun Çelik, Trabzonspor taraftarına tehdit gibi uyarı veren emniyet müdürü Ertan Yavaş'a açık mektup yazdı. İşte o mektup: TRABZON EMNİYET MÜDÜRÜNE AÇIK MEKTUP… Sayın Müdür…Bu size Trabzon

Ertan Yavaş'a Çelik'ten açık çağrı !

Trabzonspor’luluğuyla bilinen ve yazdığı kitaplar ile ses getiren Harun Çelik, Trabzonspor taraftarına tehdit gibi uyarı veren emniyet müdürü Ertan Yavaş'a açık mektup yazdı.

 

İşte o mektup:

 

TRABZON EMNİYET MÜDÜRÜNE AÇIK MEKTUP…

 

Sayın Müdür…

Bu size Trabzonsporlular adına tarafımdan yazılmış açık hem de çok açık bir mektuptur. Siz hatırlar mısınız bilmem ama bu şehir 1996 yılında kendisine yaşatılanları unutmadı. Samsun’dan başlayan Artvin’de biten cennet Karadeniz sahil güzergâhı, İsrail kuşatması altındaki Filistin’e çevrilmişti.

Ankara ve İstanbul’dan özel hareket timleri Trabzon’a konuşlandırılmıştı. Samsun’da görev yapan zabıtalardan, Ordu’da görev yapan trafik polislerine kadar herkes Trabzon’a intikal ettirilmişti. Hatta, Fenerbahçe’nin emir ve komutasında olan bazı siyasiler Trabzon’a takviye ordu birlikleri gönderilmesini önermişlerdi.

Bu ülkenin en vatansever, en milliyetçi insanlarının yaşadığı bir şehre, azgınların, hırsızların, arsızların, haydutların hatta teröristlerin yaşadığı bir şehir muamelesi yapılmıştı. Psikolojik savaşın her türlüsü, yıldırma politikalarının en küstahçası, ayak oyunlarının en kaypakçası sahnelenmişti.

Sayın Müdür… Söylenecek söz çoktur lakin lafı daha uzun etmeye gerek yoktur. Bu şehrin çocukları ayak oyunu bilmez. O gün oluşturulan atmosfere rağmen, bu şehrin çocukları acıdan canlarına kıydılar ama rakibi alkışlamasını bildiler.

Evet, biz Fenerbahçe’yi sevmiyoruz ve sevmeyeceğiz. Niyesini size uzun uzun anlatacak değilim. Sadece, bilmiyorsanız öğrenmiş olun diye söyleyeyim dedim. Sayın Müdür şunu hatırlatırım ki bu şehir 4 bin yıllık bir birikime sahip, büyük bir medeniyetin şehridir. ‘’ Sadede gel’’ diyecek olursanız hemen geleyim.

Trabzon Valiliğinde yapılan toplantıya taraftar gruplarının liderlerini çağırıp talimatlar yağdırmışsınız. Her şeyden önce şunu bilin ki siz bize ne yapmamız gerektiğini söyleyecek olan amirimiz falan değilsiniz. Bize görüşünüzü söyleyebilirsiniz lakin bize talimat veremezsiniz. Çağırıp talimat verircesine konuştuğunuz tribün lideri arkadaşlarımız da eminiz ki sizden talimat almazlar… Ki diyelim almış olsalar bile bilin ki biz Trabzonsporlular ne yapacağımız konusunda siz de dahil olmak üzere kimseden talimat almadık, bundan sonra da almayız.

Sayın Müdür… Hangi takımı tutuyorsunuz bilmiyorum belki de Fenerbahçelisiniz. Hangi takımı tutuyor olursanız olun, sizin o gün Avni Aker’i tiyatro yerine çevirin talimatınızı biz şiddetle reddediyoruz. O gün o stadyum şikecilere karşı duyduğumuz büyük öfkenin, adaletsizliğe isyanın, onurun ve dik duruşun nasıl olduğunun gösterildiği bir kıyamet yeri olacak. Biz şiddet ve kandan bahsetmiyoruz. Biz kimsenin kafasının yarılması, camının kırılmasından bahsetmiyoruz. Bunu sizin söylemenize bile gerek yok. Böyle bir niyetimiz de yok. Bize yaşatılan adaletsizliğe karşı duyduğumuz öfke ile oluşturacağımız atmosferden bahsediyoruz. Ne siz ne de herhangi bir güç bunu engelleyemez bilesiniz. O gün o stad bir tiyatro yeri olmayacak.

O yüzden, tarihe bu şehre ikinci 96 sendromunu yaşatmak isteyen müdür olarak geçmek istemiyorsanız lütfen bize talimat vermekten vazgeçin. Ne sizden ne de kalkanlı ve joplu polislerinizden korkmuyoruz bilesiniz. Ben ve oğlum o gün maraton tribününde olacağız ve bu şehre yaşatılan adaletsizliklere sonuna kadar isyan edeceğiz ve haykıracağız. Taş atmayacağız, baş yarmayacağız lakin ölümüne haykıracağız. Ben ve 12 yaşındaki oğlumun yerini bir daha söylüyorum, biz maratonda olacağız. İsyanımızı haykırmamızı yasaklamışsınız. Gelin yasaklayın. Karakollarınızda gecelemeye hazırım.

Siz bu şehrin ve bu camianın tarihine geçmeye hazır mısınız???

Adı Soyadı: HARUN ÇELİK

Ünvanı: Trabzonspor taraftarı"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor