Ersun Yanal'ın ilk basın açıklaması

Trabzonspor antrenörü Ersun Yanal basının karşısına çıktı.

Ersun Yanal'ın ilk basın açıklaması

Haber61- Spor Servisi -

Trabzonspor antrenörü Ersun Yanal basının karşısına çıktı.

Yanal, “ Tekrar aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum. Ben yabancınız değilim içinizden biriyim. Sizinle daha önce yaklaşık 19 ay beraber olduk Trabzonspor takımı oynayacağı futbol ile fark yaratacaktır. Ligin için bir renk olacaktır. Futbolu 90 dakika bırakmadan tempolu oynayan keyif veren ve maç kazanma arzusu olan bir takım olacak. Bunun için çalışmalara bir hafta ara vermeden devam edeceğiz. Hakkımda taraflı ve tarafsız bir çok yazı yazıldı. Hepsine teşekkür ediyorum. Ama benimle görüşmeden kimse yazı yazmasına gerek yok. Trabzonspor’un başarısı için taraflar yönetim hep beraber yürüyeceğiz. Tek başımıza benim ve oyuncuların yürüyeceğimiz bir yol değil. Hep birlikte yürüyeceğimiz bir yoldur.”dedi.

Yanal, “ Genç bir takım ile çalışacağız. Daha önce 9’u ile çalışmadım. Trabzon seyircisinin istediği takım sahada olacağız. 9 puanlık bir kayıp var ve bunu da en kısa zamanda telafi edeceğiz. Türkiye’de yaşıyorum; Ben Trabzonspor’u ve Trabzon camiasını çok iyi tanıyorum. Başarılı olmak için hep birlikte olmamız gerekli. Mustafa’nın cezası idari bir karar. Bana söylediklerinde buna saygı duydum. Sonuçta idari bir karar. İhtiyaç olan belirli bir futbolcu profilini oluşturmalıyız. 2 ve 3 hafta için Trabzonspor’un ihtiyacını karşılayacağız. Ama şuanda bir af gündemde yok. ”ifadelerine yer verdi.

Devam Sayfa 2'de
Yanal, “ Dışarıdan bakmak ile içeriden bakmak arasında çok fark var. Şimdi içinden bakıyorum transfer konusunda bir kaç hafta sonra sizinle paylaşırım. Biz G. Saray maçı ile başlayacağız. Biz sahaya kazanmak için çıkacağız. Biz her yer Trabzon için sahaya çıkacağız. Bir boşluk olacak kısa süre ama bu boşluğu dolduracağız. Bizim avantajlarımız var ve bunu da kullanacağız. Şuandaki pozisyonda 14 puanlık bir rekabeti sağlayacak oyuncular var. Evet; UEFA’da çok avantajlı ve iyi durumdayız. Bu rekabeti sırtlayacak bit takımız. Bunu ben tek başıma yapacak değilim başaramam tek hep birlikte yapacağız bunu. Ben her hangi bir kaleci alınması taraftarı değilim. Fatih’in performansı iyi onunla devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.

Yanal, “ Futbolda Trabzon ruhunun eksik olmaması gerekli olduğunu düşünüyorum. Futbolda Trabzon ruhunun olduğunu her zaman hissedersiniz. Diğer taraftan baktığınız zaman Türk futbolunda bir sistematik hatalar vardır. Biz 13 milyon genç bir ülkeyiz. Türk futbolunda sistematik bir hata olduğunu görüşündeyiz. Bu hep milli takımın hem de diğer branşlarda alınan sonuçlarda da ortadadır. Sadece futbolun kendi sorunları değil bu ülkenin sistem sorunudur. Bugün Trabzon’da Trabzonspor’un alt yapısını oluşturmuş sistemin yok olduğunu göreceksiniz.”şeklinde konuştu.

Devam Sayfa 3'de
Yanal, “ Futbol sevgisi dünyada bitmiyor. Tam tersi bazı ülkelerde yeniden organize ediliyor. Kazan kazan her şeyi kazanmasınız. Kaybettiğimizde de kazana bileceğiniz bir kültür vardır. Rakibinin elini sıkacağınız bir kültür vardır. Yensen de yenilsen de bir tebrik kültürü vardır. Bizler daha sağ duyulu bir sistem var. Artık toparlanma sürecine gireceğiz ve artık yükselme çizgisine varacağız. Ben Fenerbahçe’de aynı şeyleri söyledim. Biz bu süreçte sahanın içinde kalacağız dedim ve hep böyle kaldım. Oyuncularımı da bu şekilde yaptım. Ben şike sürecinin hiçbir yerinde yoktum. Trabzonspor’un benim hiçbir zaman yabancı olmamıştır. Ben 2008’de şampiyon olabilecek b ir takım bıraktım. Ben o maçta kaçmadım.”dedi.

Yanal, “ Ben hiçbir zaman çalıştığım kulüplerde sorun olacak şekilde değil sorun çözecek şekilde çalıştım. Ben bir başkan hariç hiçbir başkan ile sorun yaşamadım. Ben futbolu çok seviyorum ve her zaman futbolun içinde kalacak şekilde varım. Benim için futbolun içinde olmak büyük bir mutluluk ve her zaman başarılı olduk. O gün gerçekten çok gergin bir durum vardı. Biz oyuncularımız ile daha önce bu konuyu konuştuk ve eğer olay olursa hemen sahayı terk ederek provokasyonun oluşmasına neden olamamak için soyunma odasına gittik.” ifadelerine yuer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler