Ersun Yanal'dan farklı bir yorum

Real Madrid'te forma giyen Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'ndaki üstün performansı sonrası Almanya'yla aramızda filizlenen "yetenek kapma yarışına" TFF Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal'dan farklı bir yorum geldi.Türkiye'ye 1980'li yılların başından b

Ersun Yanal'dan farklı bir yorum

Real Madrid'te forma giyen Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'ndaki üstün performansı sonrası Almanya'yla aramızda filizlenen "yetenek kapma yarışına" TFF Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal'dan farklı bir yorum geldi.

Türkiye'ye 1980'li yılların başından beri Almanya'da yetişen gurbetçilerin geldiğini hatırlatan Yanal, "Erhan Önal, Erdal Keser, İlyas Tüfekçi gibi önemli oyuncularla başlayan son 30 yıllık süreçte sadece bir tane Mesut Özil çıktı. Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'nı seçme konusu bence bizim cephemizde biraz abartılı olarak ele alınıyor. Futbolumuza yeni yetenekleri kazandırmamız için öncelikle konsantre olmamız gereken kaynak, kendi ülkemiz ve kulüplerimizin altyapıları" dedi.

Almanya Milli Takımlar Spor Direktörü Matthias Sammer'ın, "Futbolcularımızı vermeyiz. Bunun için mücadele edeceğiz" diyerek alevlendirdiği tartışmaya soğukkanlı bir bakış açısı getiren Yanal şunları söyledi:

"Almanya söz konusu olduğunda olaya sadece futbol açısından bakmamak lazım. Bizim ülke olarak orada çok ciddi bir azınlık politikası uygulamamamız gerekiyor. O ülkenin imkanlarıyla yetişen yetenekli futbolcularımız var ve elbette bu isimlerin Türkiye'ye hizmet etmesi herkesin dileği. Bu spor olduğu kadar sanat açısından da geçerli. Ancak ülkemizde 14 milyonluk bir kaynak var. Doğru sistemle, doğru araştırmayla 14 milyonun içinden de ülke futboluna üst düzeyde hizmet edecek sporcular çıkabilir. Mesela çok yeni bir bilgi geldi; U-19 ve U-21 takımımızda forma giymiş olan Tolgay Ali Arslan, A Milli Takım seviyesinde Almanya'yı tercih ettiğini bildirmiş. Ne yapalım? Bizim asıl işimiz, buradaki kaynağın doğru kullanımını sağlayacak sistemi oluşturup, kendi yeteneklerimizi yetiştirmeye başlamak"

Her gün Laila, Reina gibi lüks mekanlarda yemek yiyen insanlarla ilgili halk arasında, "Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Bu paralar nasıl kazanılıyor?" gibi yorumlar yapıldığını hatırlatan Yanal, "Futbolda da durum benzer. Bir lig ve milli takım var. Orada birileri bu oyunu oynuyor, ama bunun kaynağı ne? Olayın özüne inmek lazım." ifadesini kullandı.

Kendisinin yıllardır yarışmacı bir teknik adam olarak çalıştığını, yeni görevinin ise tamamen farklı bir felsefe taşıdığını vurgulayan Yanal, "Dokuz aydır yeni işimi anlamaya çalışıyorum. Neticede yarışmacı mantıktan kurtulmak zor. Dokuz aylık bir adaptasyon sürecinin ardından sıkı bir çalışma sürecine girdik. Tüm ülkeyi gezip, detaylı bilgiler toplayacağız" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor