Erman Toroğlu: Futbolcu değil pavyon fedaisi

Erman Toroğlu'nun Sabah'taki yazısı şöyle:Önce maç yazalım diyoruz. Güzel golleri, pozisyonları yazalım diye düşünüyoruz. Takımlar nasıl oynuyorlar? Onları yazalım diyoruz. Ama sahneye öyle futbolcular çıkıyor ki hepsini bir kenara bırakıp bunlarla başlıy

Erman Toroğlu: Futbolcu değil pavyon fedaisi
Erman Toroğlu'nun Sabah'taki yazısı şöyle:
Önce maç yazalım diyoruz. Güzel golleri, pozisyonları yazalım diye düşünüyoruz. Takımlar nasıl oynuyorlar? Onları yazalım diyoruz.
 
Ama sahneye öyle futbolcular çıkıyor ki hepsini bir kenara bırakıp bunlarla başlıyoruz.
Beşiktaş takımı şampiyonluğa oynuyor.
Karabük maçını da aldılar ve bu haftalık lider oldular. Bazı Türk futbolcularını ben olsam pavyon girişlerinde veya gece kulüplerinde fedai olarak kullanırım. Ellerine birer silah veririm, gelene posta atsınlar, gidene posta atsınlar!
Ancak kabahat onlarda değil. Türk futbolunun içinde bulunduğu bu sistemde. 'Neden' derseniz yanıtımız şu:
 
"KOYUNUN OLMADIĞI YERDE..."
Yabancı sınırlaması geldiği için! Hani bir laf vardır ya "Koyunun olmadığı yerde biz bunlara Abdurrahman Çelebi" diyoruz. Bunlarda utanma, sıkılma da yok. Neden mi? Çünkü her takımda yurt dışından gelen, bu bizim fedai bozuntusu futbolculardan kat be kat daha kaliteli oyuncular var. Üst
düzey iki oyuncu var
Adamlar hem oynadıkları futbolla seyirciye keyif veriyorlar hem de beyefendi sportmen kişilikleriyle taktir topluyorlar.
Fazla uzağa gitmelyelim, bu maça bakalım; Demba Ba, Sosa adında üst düzey iki futbolcu var. Bizim yerlilere futbol olarak üç, dört tur basarlar. Bari onların ne yaptığına bakın da onlar gibi olmaya çalışın.
 
"BARİ KÜSTAHLIK YAPMAYIN!"
Hadi onlar gibi oynama şansınız yok, bari küstahlık yapmayın!
Beşiktaş bu sene şampiyonluğa gidiyor.
Ama şampiyon olmak için iki kalecisi ne Tolga ne de Cenk müsait değil.
Orta alanda Atiba kendinden bekleneni değil ne yaparsa, onu yapıyor. Veli çok koşuyor, Gökhan Töre de bozuk plak gibi. Bazen çalıyor, bazen de çalmıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler